Elckerlyc krijgt goed rapport van Gault&Millau

De gerenommeerde restaurantgids Gault&Millau heeft woonzorgcentrum Elckerlyc een erkenning gegeven voor de kwaliteit van hun keuken en de maaltijden die er voor de bewoners worden gekookt.

In de restaurantgids van Gault & Millau zal ouderenzorg- en dienstencentrum Elckerlyc niet voorkomen. Het was niet de bedoeling om Elckerlyc te quoteren zoals Gault&Millau dat voor een restaurant gewoon is te doen. Toch kreeg het wzc tot vier maal toe bezoek, zowel aangekondigd als niet aangekondigd, van een Gault&Millau-inspecteur met ervaring in grootkeukens en bedrijfscatering. Vanzelfsprekend is de smaak van het geserveerde belangrijk. Maar ook de presentatie en de voedingswaarde werden beoordeeld. En niet onbelangrijk, de aanpak rond ondervoedingspreventie. “Allemaal zaken die we als gemeentebestuur belangrijk vinden”, aldus schepen van Welzijnsbeleid Marie De Clerck. “Goed eten is immers noodzakelijk op alle leeftijden, maar voor ouderen nog een tikje meer. Verminderde eetlust kan door vele factoren veroorzaakt worden, zoals mondproblemen, verminderde fysieke inspanningen, medicatie of alleen te moeten eten. Te weinig of te eenzijdig eten kan leiden tot ondervoeding, wat dan weer gewichtsverlies als gevolg kan hebben. Ondervoeding heeft dus zeker een grote invloed op de algemene gezondheid. Wij willen zo snel mogelijk het risico op ondervoeding detecteren en een gepaste maaltijd aanbieden in het wzc.” Gault&Millau bracht het afgelopen jaar bezoeken in negen woonzorgcentra die door catering bedrijf Aramark worden bediend. Dus ook wzc Elckerlyc. De maaltijdomkadering en maaltijdbegeleiding werden zowel in het restaurant van het lokaal dienstencentrum als op de verschillende afdelingen van het wzc zeer positief geëvalueerd.

Uitstekende kwaliteit

“De erkenning die we op 24 januari kregen van Gault&Millau wijst op een uitstekende kwaliteit, smaak en presentatie van de maaltijden in het ouderenzorg- en dienstencentrum Elckerlyc. Met de waardevolle adviezen gaan we aan de slag om de kwaliteit nog verder te verbeteren”, besluit schepen De Clerck. (SL)

The post Elckerlyc krijgt goed rapport van Gault&Millau is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Sta ik naast Kabouter Plop, dan moet ik omhoog kijken”

Tijdens het Kustschlagerfestival in Plopsa De Panne zorgde Garry Hagger dat het publiek genoot van zijn show. De zanger zong o.a. ‘Het Allermooiste’, maar ook ‘Ik Heb De Hele Nacht Liggen Dromen’, enz.
The post “Sta ik naast Kabouter Plop, dan moet ik omhoog kijken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kristof Michiels eert Arno Hintjens in nieuwe docu ‘Rock’n’roll godverdomme’: “Hij heeft nooit geweten hoe graag ik hem zag”

Als DJ 4T4 draait hij beats en plaatjes aan elkaar, als regisseur maakt Kristof Michiels met ‘Rock’n’roll godverdomme’ een Arno-eerbetoon dat aanvoelt als een visuele mixtape en een liefdesverklaring aan een vaderfiguur die te vroeg stierf. In ‘De Morgen’ heeft Kristof het over hoe de docu precies tot stand kwam, de reacties van Arno’s omgeving en zijn laatste gesprek met

Lees meer »

De ene ziet blauw, de andere groen: hoe kan dat?

Is dat ding nu groen of blauw? Daar valt over te discussiëren, zo bewijst een nieuw online testje gebouwd door een neurowetenschapper. Want wát we zien is voor iedereen hetzelfde. Maar hóé onze hersenen het zien, kan serieus verschillen.

Lees meer »

Wall Street eindigt licht lager na rentebesluit Federal Reserve

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag licht lager gesloten, nadat de Federal Reserve – de Amerikaanse centrale bank – de rente met een half procentpunt had verlaagd. Wall Street had na het rentebesluit een korte opleving, maar zakte weg tijdens de toespraak van Jerome Powell. Volgens de Fed-voorzitter moet niet worden verondersteld dat de verlaging met een half procentpunt

Lees meer »

Verschillende doden bij nieuw kartelgeweld in Mexico

Bij geweld in de Mexicaanse deelstaat Sinaloa, in het noordwesten van het land, zijn zaterdag een tiental mensen gedood. Het gebied wordt verscheurd door geweld tussen twee rivaliserende drugskartels. In totaal hebben de gevechten de afgelopen twaalf dagen aan zeventig personen het leven gekost.

Lees meer »

1 op 5 burgemeesters wil volgend jaar al betonstop: dit zijn de gemeenten waar nog heel weinig gebouwd zal worden

De Vlaamse overheid kondigt pas in 2040 een betonstop af waarbij open ruimte niet meer worden ingenomen om te bouwen. Maar 64 huidige burgemeesters willen al vanaf volgend jaar nieuwe verkavelingen in hun gemeente verbieden. Dat blijkt uit een analyse van de antwoorden die alle lokale lijsttrekkers gaven op de ‘Stem Van Vlaanderen’ — dé stemtest van HLN en VTM

Lees meer »

Oude, verkrotte textielfabriek in Hemiksem moet groengebied worden

Hemiksem wil op de terreinen van een oude, verkrotte textiefabriek een groengebied realiseren. De fabriek, bekend als de ‘Bloemmolens van Hemiksem’ werd in 2010 grotendeels verwoest door een zware brand. Sindsdien staat het gebouw te verkrotten. De gemeente werkt voor het project samen met de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), die eigenaar van het groengebied zou worden.

Lees meer »

Youssef uit ‘Kamp Waes’ officieel in verdenking gesteld van seksueel grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarige leerlingen

Youssef Challouki (28), bekend als deelnemer uit ‘Kamp Waes’, is officieel in verdenking gesteld van seksueel grensoverschrijdend gedrag met drie minderjarigen. De voormalige leerkracht van het Scheppersinstituut in Deurne verscheen woensdag voor de onderzoeksrechter, hij werd vrijgelaten onder voorwaarden. “Op die manier kan hij zijn therapie verderzetten”, zegt zijn advocate.

Lees meer »

Iraanse hackers boden gestolen info over Trump aan Bidens team aan: “Dit is échte buitenlandse verkiezingsinmenging”

Iraanse “kwaadwillige cyberagenten” hebben eind juni en begin juli het campagneteam van de Amerikaanse president Joe Biden, toen nog de Democratische presidentskandidaat, ongevraagd informatie aangeboden die ze hadden ontvreemd van Bidens rivaal Donald Trump. Dat hebben de Amerikaanse inlichtingendiensten woensdag (plaatselijke tijd) gezegd.

Lees meer »