Donald Trump heeft geen presidentiële immuniteit in zaak rond bestorming van Capitool

Donald Trump kan wel degelijk vervolgd worden voor zijn eventuele rol in de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 en andere zaken rond zijn pogingen in die periode om de uitslag van de presidentsverkiezingen te beïnvloeden. De oud-president meende immuniteit te genieten omdat hij op het moment van de feiten president was, maar een federale beroepsrechtbank heeft dat nu tegengesproken.

 

Meer krantenkoppen in België

Geluidsoverlast en trillingen in vernieuwde Kerkstraat: “Sowieso wordt dit opgelost”

Sinds 2022 ondergaat het gemeentecentrum van Kuurne een metamorfose. Niet alleen bovengronds, maar ook wat betreft nutsleidingen en riolering. Terwijl de werkzaamheden een verbetering zouden moeten betekenen, is dit voor een gedeelte van de Kerkstraat niet het geval.
The post Geluidsoverlast en trillingen in vernieuwde Kerkstraat: “Sowieso wordt dit opgelost” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jeugdbeweging lanceert oproep voor spelmateriaal na vernielende brand: “Net nu we volgende week op kamp vertrekken”

Een hok met kamp- en spelmateriaal van Chiro Aksent in Bonheiden brandde zondag quasi helemaal uit. Aangezien de jeugdbeweging over tien dagen op kamp vertrekt, zitten de monitoren met hun handen in het haar. Via sociale media lanceren ze een oproep om materiaal in te zamelen zodat ze alsnog een kamp kunnen organiseren voor hun leden. “We kregen intussen al

Lees meer »

Rukwind blaast toren van kerk in Heffen bij Mechelen – Fietser naar ziekenhuis nadat hij tak op zich krijgt in Brugge

Een zware regen- en onweerszone trekt momenteel van zuidwest naar noordoost over ons land. Het onweer gaat gepaard met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Het KMI schaalt sommige provincies op naar code oranje, omdat er voldoende kans is dat op meerdere plaatsen de rukwinden meer dan 90 km/u kunnen bereiken. Het noodnummer 1722

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky tevreden met beloofde extra luchtafweersystemen voor Oekraïne: “Tastbaar resultaat op eerste dag NAVO-top”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft Oekraïne bijkomende luchtafweersystemen beloofd. De Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Roemenië en Italië zullen de middelen de komende maanden leveren, zo heeft Biden aangekondigd tijdens een ceremonie om de 75ste verjaardag van de NAVO te vieren. Eerder kondigde NAVO-topman Jens Stoltenberg aan dat het bondgenootschap voor omgerekend nog eens ruim 600 miljoen euro draagbare luchtdoelraketten

Lees meer »

Man gewond door haaienaanval in westen van Australië

In het westen van Australië is een man gewond geraakt bij een aanval door een haai. Het slachtoffer werd plots aangevallen toen hij ‘s ochtends aan het speervissen was in de buurt van Coral Bay, op zo’n 1.100 kilometer ten noorden van Perth, meldt de Australische zender ABC.

Lees meer »

Hij begon op zijn 16de in zijn slaapkamer. Vandaag is het bedrijf van Jonas Dhaenens 4,8 miljard euro waard

Vanuit zijn slaapkamer in Oostakker – én met de nodige dosis bluf – stampte Jonas Dhaenens (42) als zestienjarige zijn bedrijfje uit de grond. Na een grote aandelenverkoop gisteren wordt de waarde van dat bedrijf team.blue nu al op bijna 5 miljard (!) euro geschat. Dit is het inspirerende verhaal van een briljante ondernemer die nooit zijn studies afmaakte. “Ik

Lees meer »

The Brew Society schenkt twee gratis bakken Martha bier na diefstal in La Cabane

Afgelopen weekend werden meerdere Kortrijkse horecazaken, waaronder La Cabane op de hoek van de Budastraat en de Reepkaai, het doelwit van inbraken. Bij de diefstal verdwenen ook flesjes Martha-bier. The Brew Society bracht vandaag een gratis bevoorrading.
The post The Brew Society schenkt twee gratis bakken Martha bier na diefstal in La Cabane appeared first on KW.be.

Lees meer »

De parel ontleed waar Remco Evenepoel de tijdrit mee won: “Dit koop je als gewone mens niet. Tenzij je superrijk bent”

Kleren maken de man. Maar in een individuele tijdrit is dat toch vooral de fiets. Dankzij dit exemplaar triomfeerde Remco Evenepoel vandaag in de Bourgogne, meteen goed voor zijn allereerste Touretappezege ooit. Exclusief voor ons ontleedt Nicolas Coosemans, Technical & Development Manager bij Soudal Quick-Step, het pareltje tot in detail. Component per component.

Lees meer »

Nu Bart De Wever “maximaal” wil inzetten op kernenergie: hoe haalbaar is zijn pleidooi? “Er is één mogelijke uitweg”

Formateur Bart De Wever heeft de nucleaire uitbater Engie laten weten dat zijn toekomstige regering “maximaal” wil inzetten op kernenergie en “sowieso” werk wil maken van een bijkomende verlenging van de Belgische kernreactoren. Maar hoe realistisch is dat scenario? “De nucleaire revival van De Wever-I is geen onmogelijke, maar wel een moeilijke en wellicht dure te realiseren verkiezingsbelofte.”

Lees meer »