Burgemeester De Panne niet tegen herbestemming Zeeparkduinen maar wil betrokken worden bij opmaak plan

Het ziet er naar uit dat de site ‘camping Zeepark’ een nieuwe bestemming krijgt om er natuurgebied te kunnen van maken. Burgemeester Degrieck hoopt dat de gemeente betrokken wordt bij de opmaak van het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan.

“De Vlaamse overheid heeft beslist een Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) op te maken voor de site camping Zeepark”, zegt burgemeester Bram Degrieck. “De inhoud van dat RUP moet uiteraard nog vastgesteld worden, maar het lijkt erop dat de Vlaamse Overheid de site een andere bestemming wil geven om die zo goedkoper te kunnen verwerven om er volwaardig natuurgebied van te maken. Daarvoor zal ze uiteraard een overeenkomst moeten sluiten met de huidige eigenaar. Als gemeente hebben we daar geen zaken mee.”

Kansen onbenut gelaten

“We hebben als gemeente steeds aangehouden dat we absoluut niet gekant zijn tegen bijkomend natuurgebied, integendeel. Maar de Vlaamse Overheid zal hiervoor diep in de buidel moeten tasten. De Vlaamse Overheid heeft de voorbije decennia meermaals de kans onbenut gelaten om de site te herbestemmen of aan te kopen. We hopen dat we als gemeente betrokken worden bij de opmaak van het RUP en nemen ondertussen een eerder afwachtende houding aan.”

Reactie Vooruit

Arne Debaeke, Vooruit-gemeenteraadslid De Panne: “Het duinengebied van de voormalige camping Zeepark wist zich in zes jaar tot ieders verbazing bijna volledig te herstellen. Vooruit streeft ernaar dit stuk natuur te vrijwaren van bebouwing en toegankelijk te maken voor bezoekers en bewoners. Wij hopen dat er Vlaamse middelen worden vrijgemaakt om alsnog dit unieke stuk natuurgebied en natuurlijke zeewering te redden.”

The post Burgemeester De Panne niet tegen herbestemming Zeeparkduinen maar wil betrokken worden bij opmaak plan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gemeente Kuurne en Leiedal vatten tweede luik van Roterij Sabbe aan

De komende twee jaar plant intercommunale Leiedal en de gemeente Kuurne een grondige renovatie van roterij Sabbe, gelegen aan de Bondgenotenlaan in Kuurne. Door leegstand, drugdelicten, vandalisme en diefstal heeft zowel de omgeving van de roterij als het gebouw zelf aanzienlijke schade opgelopen. Nu wil Leiedal het gebouw van roterij Sabbe herstellen om verdere aftakeling te voorkomen en het erfgoed

Lees meer »

Ex-huisgenoten staan terecht voor brandstichting bromfiets in Roeselare, verraden door snapchatberichten

“Samen uit, samen thuis toch?” Een 22-jarige jongeman uit Roeselare was er niet over te spreken dat zijn 23-jarige ex-huisgenoot hem alleen wil laten opdraaien voor de brandstichting van een bromfiets in Roeselare. Beiden waren samen op pad en snapchatberichten lijken voldoende te zeggen. Er hangt beiden drie jaar cel boven het hoofd.
The post Ex-huisgenoten staan terecht voor

Lees meer »

Vlaams Belang Oostende stelt lijst en programma voor verkiezingen voor: “Geen armoede importeren in de stad”

Vlaams Belang Oostende stelde zaterdagmorgen haar volledige lijst en programma voor de komende verkiezingen voor. Eerder raakte al bekend dat Tom Lamont – sinds kort verhuisd van Deerlijk naar Oostende – lijsttrekker wordt. De lijst wordt geduwd door Christian Verougstraete, tot voor kort dé man bij de Oostendse afdeling van de radicaal-rechtse partij.
The post Vlaams Belang Oostende stelt

Lees meer »

“Voor de rest van haar leven afhankelijk van intensieve zorg”: gruwelijke details komen naar boven tijdens proces over mishandeld pleegmeisje (10)

In Nederland is donderdag de eerste openbare zitting gestart in een gruwelproces tegen twee pleegouders, die terechtstaan voor zware mishandeling van hun 10-jarige pleegdochter in Vlaardingen. Daar komt het ene na het andere verschrikkelijke detail naar boven over wat Daisy W. (37) en John van den B. (37) met het pleegmeisje zouden hebben gedaan. Ze werd zo erg toegetakeld dat

Lees meer »

Onweer met veel neerslag en bliksem trekt over ons land: weggewaaide dakpannen in Glabbeek en kerkklokken slaan op hol in Boom

Een flink onweer trok vanavond over ons land. In Vlaanderen was er op veel plaatsen sprake van bliksem, felle regen en hagel. In Glabbeek waaiden enkele dakpannen van een woning en in Boom werd de kerktoren naar verluidt getroffen door de bliksem, waardoor de klokken onophoudelijk bleven luiden. In Wallonië staan dan weer verschillende wegen blank en zijn er enkele

Lees meer »

“Je herkent veel in elkaars verhalen”: Noël ging samen met andere parkinsonpatiënten op expeditie naar Jordanië

Genezen van parkinson kan nog niet, maar dat betekent niet dat je leven voorbij is bij een diagnose. Dat verhaal vertelt ook ‘De krijgers van de woestijn’, een film die op zondag 15 september in Brugge vertoond wordt. “Er blijft ook heel veel wél mogelijk”, getuigt patiënt Noël Remmerie (76) uit Oostende.
The post “Je herkent veel in elkaars

Lees meer »

Duitslandkenner over triomftocht van AfD: “Zoals het er nu voorstaat, ziet het er niet goed uit”

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog is een extreemrechtse partij de grootste geworden in een Duitse deelstaat. Alternative für Deutschland (AfD) haalt in Thüringen liefst een derde van de stemmen. Duitsland­expert Geert Van Istendael maakt zich zorgen: “De geschiedenis herhaalt zich nooit, maar er zijn nu wel zorgwekkende parallellen te trekken.”

Lees meer »