WIELERKORT. Bonnamour, ploegmaat van Oliver Naesen, voorlopig geschorst voor afwijkende waarden

Na de winterslaap barst het wegseizoen stilaan weer volop los. Op deze pagina blijft u op de hoogte van al het nieuws in wielerland. 

Meer krantenkoppen in België

Storm Boris kost leven aan vijf mensen in Roemenië, bergwandelaar in Oostenrijk bedolven door lawine

In verschillende landen in Centraal-Europa houden inwoners hun hart vast voor cycloon Boris. In enkele dagen tijd valt ongeveer net zoveel regen als gemiddeld in vier maanden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom en verschillende dorpen zijn al geëvacueerd. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen en Polen, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk en Duitsland bereiden zich voor op het hoge water. Volg

Lees meer »

Dominique Pelicot (71) verschijnt na week afwezigheid dinsdag normaal weer voor rechtbank tijdens verkrachtingsproces

Dominique Pelicot, de Franse zeventiger die zijn vrouw Gisèle jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, zal dinsdag normaal aanwezig zijn op het proces waarin hij als hoofdbeschuldigde terechtstaat. Dat heeft zijn advocaat maandag bevestigd. Pelicot was eerder door gezondheidproblemen afwezig op het proces, dat op 2 september van start ging.

Lees meer »

Orobad mag 25 kaarsjes uitblazen

Orobad is een sportieve vereniging die openstaat voor jong en oud. De vereniging werd 25 jaar geleden gesticht door Urbain Delaplace. Hij was ook de eerste voorzitter en werd later opgevolgd door de huidige voorzitter Paul Vanoutrive.
The post Orobad mag 25 kaarsjes uitblazen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Club kán doorstoten, maar het zal op verplaatsing moeten gebeuren”: Marc Degryse blikt vooruit op start Champions League

“Ik ben enthousiast over het nieuwe format. Er zal metéén spektakel zijn.” Ook Marc Degryse kijkt uit naar de start van de vernieuwde Champions League. Onze analist laat enkele uren voor de start zijn licht schijnen over Club Brugge, de wereldsterren (in spe) en de Rode Duivels op het kampioenenbal. “Velen zullen zich moéten tonen om hun status bij de

Lees meer »

Club NXT pakt punt tegen Seraing in Challenger Pro League

Lokeren-Temse heeft vrijdagavond zijn eerste punt in de Challenger Pro League geboekt. De promovendus behaalde op de vierde speeldag een 2-2-gelijkspel tegen Patro Eisden. Tegelijkertijd kwamen ook Club NXT en Seraing niet verder dan een puntendeling. Hun wedstrijd eindigde op 1-1.
The post Club NXT pakt punt tegen Seraing in Challenger Pro League appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit weekend opnieuw extra politiecontroles op zwaar vervoer op viaduct Vilvoorde

Dit weekend controleert de federale wegpolitie opnieuw extra op voertuigen zwaarder dan 3,5 ton op het viaduct van Vilvoorde. Sinds begin augustus mag zwaar vervoer in de richting van Zaventem niet meer over het viaduct rijden. Dat verbod is ingevoerd om de laswerken onderaan de brug beter te kunnen uitvoeren. De voorbije weekends werd het weekendverbod echter door veel vrachtwagenchauffeurs

Lees meer »

Influencer Soraya S. vrijgesproken voor babymoord op assisenproces, maar wel schuldig aan onvrijwillige doodslag

De 31-jarige Soraya S. is door de jury van het Brusselse hof van assisen vrijgesproken voor kindermoord. De vrouw werd eran verdacht haar baby van twee maanden oud te hebben verstikt in een hotel in Sint-Gillis. Volgens de volksjury is de vrouw wel verantwoordelijk voor de dood van het kind en daarom werd ze schuldig verklaard aan onvrijwillige doodslag.

Lees meer »

Politie blijft zoeken naar Franse Lina (15), maar vreest dat er grote vragen zullen blijven na dood hoofdverdachte: “Alles wijst erop dat hij betrokken is”

In de zaak van de vermiste Lina, het Franse tienermeisje dat in september 2023 in de Elzas verdween, wijst alles “in de richting van de betrokkenheid van hoofdverdachte Samuel Gonin”. Dat heeft interim-procureur van Straatsburg Alexandre Chevrier donderdag gezegd op een persconferentie. In de auto van de man, die zelfmoord heeft gepleegd, werd DNA van Lina gevonden. Op touwen, zo

Lees meer »

Politie onderzoekt verschillende diefstallen van elektrische fietsen in Brugge: “Was nochtans dubbel gesloten”

Dieven hebben donderdagavond een elektrische fiets ter waarde van enkele duizenden euro’s gestolen ter hoogte van Howest in Brugge. “Mijn fiets was nochtans dubbel gesloten”, zucht slachtoffer Fien Dhondt. “Al snel hoorde ik dat ik niet het enige slachtoffer was.”
The post Politie onderzoekt verschillende diefstallen van elektrische fietsen in Brugge: “Was nochtans dubbel gesloten” appeared first on KW.be.

Lees meer »