Werner en Alphonsine zijn 70 jaar getrouwd: “Echte liefde en blijven zorg dragen voor elkaar”

Werner Deleu (93) en Alphonsine Glorieux (91) werden naar aanleiding van hun platina huwelijksjubileum op het stadhuis van Kortrijk ontvangen.

Alphonsine is geboren in Kortrijk op 11 januari 1933 als tweede dochter in het gezin van meubelmaker Karel Glorieux en kleermaakster Paula Viaene. Zij ging naar school in O. L. V. van Bijstand. Alphonsine was thuis verantwoordelijk voor het huishouden. In haar vrije tijd was Alphonsine graag bezig met naald en draad.

Werner is geboren in Heule op 17 mei 1930 als vijfde van zes kinderen in het gezin van postbediende AlbertDeleuen Clara Laverge. Hij ging naar de Broederschool in Heule en later naar het Koninklijk Atheneum aan de Pottelberg in Kortrijk. Tijdens de oorlog volgde hij boekhouden in de Avondschool. Werner werkte als bankbediende in Kortrijk en als boekhouder bij textielbedrijf Neyrinck en bij Nelca in Lendelede. In zijn vrije tijd was hij passioneel bezig met muziek en speelde trompet en bugel bij het muziekkorps van Heule. Daarnaast zong Werner ook in enkele koren: Sint-Jan, Sint Elisabeth, Sint-Michiels en het Kortrijks Gemengd Koor.

Op studentenbal

Het jubilerend koppel leerde elkaar kennen in 1952 op een studentenbal in Danszaal Bolsius in Kortrijk. Op 9 januari 1954 gaven ze elkaar het jawoord in de Sint-Janskerk in Kortrijk. De huwelijksreis ging richting Oostenrijk. Ze woonden eerst in de Groeningestraat in Kortrijk, daarna enkele jaren in Lendelede om dan terug te keren naar Kortrijk in de Senator Coolestraat. Uiteindelijk vonden Alphonsine en Werner 19 jaar geleden een thuishaven in de Langemeersstraat.

Zij kregen twee kinderen, Annick en Carl die de liefde vonden bij Luc en Lynn. Intussen is er met Finn een kleinkind bijgekomen.

Verdraagzaamheid

Wat is het geheim van zo’n lang en sterk huwelijk? “Echte liefde, onvoorwaardelijk zorg dragen voor elkaar, maar ook communicatie: steeds praten met elkaar en verdraagzaamheid in mindere tijden”, luidt het.

Alphonsine en Werner kregen van de stad een attentie: servetten van Verilin, vervaardigd uit linnen dat gemaakt is van vlas. “Vlas heeft onze streek niet alleen veel rijkdom gebracht, maar het kan ook symbool staan voor een goed huwelijk. De vezel is sterk, maar ook flexibel”, aldus gemeenteraadslid Stephanie Demeyer die hen de geschenken mocht overhandigen. (Peter Van Herzeele)

The post Werner en Alphonsine zijn 70 jaar getrouwd: “Echte liefde en blijven zorg dragen voor elkaar” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Ontwijde kerk De Paanders in Meulebeke ingehuldigd als Smulkapel

De kerk van de Paanders in Meulebeke werd op 1 april 2023 ontwijd. Toen werd de parochie ook toegevoegd bij de parochie Sint-Antonius. De ruimte die vrij kwam, wordt nu volledig gebruikt door de Paandersschool. Die maakte er niet alleen een eetzaal van voor de leerlingen, maar wil de ruimte ook openstellen voor verenigingen.
The post Ontwijde kerk De

Lees meer »

Woonzorgcentrum Rozenberg Oostrozebeke breidt uit: “20 assistentiewoningen, dagopvang en dienstencentrum”

In Oostrozebeke wordt het woonzorgcentrum Rozenberg uitgebreid met 20 assistentiewoningen, een dagopvang en een ontmoetingsplaats voor buurtbewoners. Rozenberg kwam de voorbije jaren in opspraak door de insulinemoorden. Een aantal ouderen kregen er, al dan niet opzettelijk, teveel insuline toegediend waardoor 3 mensen overleden. Na die moeilijke periode moet de geplande uitbreiding een nieuw, positief hoofdstuk worden voor het woonzorgcentrum.

Lees meer »

Apotheek Omni-Chimie zit niet langer meer op de Markt in Langemark, maar in nieuwbouw wat verderop: “Veel toegankelijker”

De vestiging van apotheek Omni-Chimie op de Markt in Langemark verhuisde naar een nieuwbouw enkele meters verder. Niet alleen is het pand veel ruimer en beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel, buiten hangt er nu een muurautomaat waar je ook ’s nachts en op zondag zowat het hele aanbod behalve geneesmiddelen kan kopen.
The post Apotheek Omni-Chimie zit

Lees meer »

Als een hogepriester van de liefde: Lenny Kravitz (60) betovert Rock Werchter met oeuvre vol erotiek

Seks heeft dreadlocks en heet Lenny Kravitz (60). Verwekt in een Dixie tijdens een triootje tussen rock-, funk- en soulgoden, aangespoeld op een tropisch strand en sindsdien een overal een geliefde bastaard. Kravitz leeft – naar eigen zeggen – al zeven jaar als een pater, maar bracht Rock Werchter van climax naar hoogtepuntje en terug. Muzikaal kon het allemaal wat

Lees meer »

Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in Roeselare

Met Jarren Theeten (30) en Sharon Roelandt (26) uit Houthulst heeft La Grande Place, de gekende brasserie/broodjeszaak op de Grote Markt in Roeselare nieuwe zaakvoerders. “Toen we het artikel zagen over de zoektocht naar een nieuwe uitbater hebben we onmiddellijk toegehapt.”
The post Jarren en Sharon zijn nieuwe zaakvoerders van bekende brasserie La Grande Place op Grote Markt in

Lees meer »

(School)poort open voor appartementen in Jabbeke?

De nieuwe Permekeschool staat in de steigers. De schoolgemeenschap wenst de omliggende stukken bouwgrond te verkopen om te verkavelen. Maar het gloednieuwe ruimtelijk uitvoeringsplan RUP omvat ook de hele zone tussen de Stationsstraat, Kroondreef en Graaf de Renesselaan met de Varsenareweg. Groen vreest voor verdere appartementsgebouwen in het centrum.
The post (School)poort open voor appartementen in Jabbeke? appeared first

Lees meer »

Ruimte voor carpoolparking in Geluwe?

Als het van gemeenteraadslid Nino D’Hellem (Team 2030) afhangt, dan komt er op de hoek van de Komerenstraat en Menenstraat (N8) naast de rotonde van de drukke expresweg N58 in Geluwe een carpoolparking.
The post Ruimte voor carpoolparking in Geluwe? appeared first on KW.be.

Lees meer »