Valt het doek nu écht voor ‘eeuwige overlever’ Audi Vorst?

Volgens het Duitse vakblad ‘Automobilwoche’ dreigt de sluiting van Audi Vorst, omdat de productie van de elektrische Q8 e-tron zou verhuizen naar China of Mexico. De fabriek, waar zo’n 3.000 mensen werken, overleefde al heel wat stormen, maar dit lijkt toch de crisis te veel te worden. Onze mobiliteitsexpert legt uit: “Dit is oneerlijke concurrentie.” 

Meer krantenkoppen in België

Organisatie Schippersweekend droomt van editie met topcijfers: “10.000 festivalgangers lijkt niet onrealistisch”

Binnen minder dan twee weken opent het Schippersweekend voor de 39ste keer de deuren. Het festival uit Lauwe slaagde er de afgelopen jaren in te groeien tot een trekpleister van formaat, een tendens die zich verder zal zetten. “Ons petanquetoernooi? In amper 65 seconden uitverkocht!”
The post Organisatie Schippersweekend droomt van editie met topcijfers: “10.000 festivalgangers lijkt niet onrealistisch”

Lees meer »

PVDA-voorzitter Raoul Hedebouw wil aantal gemeenteraadsleden op 13 oktober verdubbelen

De PVDA wil het aantal gemeenteraadsleden graag verdubbelen na de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Partijvoorzitter Raoul Hedebopuw herhaalt vandaag de boodschap die hij gisteren ook al bracht op Manifiesta, het evenement waarop de PVDA traditioneel de aftrap geeft van het nieuwe politieke jaar. Daarnaast wil Hedebouw ook graag in een aantal gemeenten gaan meebesturen, zoals nu al het geval is

Lees meer »

Offerblok (weer) gestolen uit historische Warandekapel in Heule

Afgelopen weekend is in de Warandekapel in de gelijknamige straat in Heule het offerblok gestolen. Het is niet de eerste keer dat de inhoud gestolen wordt, maar deze keer is de hele kast errond meegenomen. Vraag is wie vandaag zoiets doet, voor het weinige geld dat daarin te vinden is…
The post Offerblok (weer) gestolen uit historische Warandekapel in

Lees meer »

Busvervoer in de Westhoek maakt veelbelevonde start bij de start van het schooljaar: “maar de echte test moet nog komen”

In de Westhoek heeft het busvervoer een veelbelovende start gemaakt op 1e dag van het nieuwe schooljaar. Vorig jaar waren er tijdens de ochtendspits bijna het hele jaar door problemen met de lijnbussen, waardoor leerlingen te laat kwamen op school. Vandaag waren er amper problemen, al was het aantal leerlingen dat naar Ieper reed ook beter gespreid, omdat sommige later

Lees meer »

Astrid Depuydt legt eed af als gemeenteraadslid na eerbetoon aan schepen Benoot

De gemeenteraad startte maandag met een pakkend eerbetoon van voorzitter Ann-Sophie Himpe voor schepen Patrick Benoot, die op 13 juli overleed. Na een ingetogen minuut stilte mocht zijn opvolgster Astrid Depuydt (Open Ieper) de eed afleggen. Met haar 27 jaar volgt ze Sam Vancayseele (Groen) op als jongste gemeenteraadslid.
The post Astrid Depuydt legt eed af als gemeenteraadslid na

Lees meer »

Bestuur De Panne geeft eerste spadesteek voor Sint-Pieterskerk die bib wordt

Maandag 2 september werd de symbolische eerste spadesteek gegeven voor de Sint-Pieterskerk die wordt omgebouwd tot de Maurice Calmeyn-bibliotheek. Met dit ambitieuze project zal de bib een huis worden van kennis en cultuur, aangepast aan de hedendaagse behoeften van bezoekers.
The post Bestuur De Panne geeft eerste spadesteek voor Sint-Pieterskerk die bib wordt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Charles Vanden Broucke is musical director bij ‘Lelies’: “Alles is heel puur, de cast is klein en iedereen is dus belangrijk voor de samenklank”

Pas 35 jaar is Charles Vanden Broucke en hij kan al een groot palmares voorleggen. Charles – afkomstig uit Menen – is musical director in de producties ‘Lelies’.
The post Charles Vanden Broucke is musical director bij ‘Lelies’: “Alles is heel puur, de cast is klein en iedereen is dus belangrijk voor de samenklank” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Wat een prestatie! Dressuurrijdster Michèle George pakt zevende gouden paralympische medaille en evenaart record

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »