“Stap dichter bij mijn ultieme droom”: onderneemsterLynn Derickx verhuist haar ‘House of Pi’ naar Enjoy Business Park in Veurne

Precies een jaar nadat Lynn Derickx haar pilatesstudio ‘House of Pi’ opende op het Westpark, verhuist ze die nu naar het Enjoy Business Park wat verderop. Daar heeft ze nu alle ruimte om haar verdere dromen als ondernemer waar te maken. “De naam en het logo zitten alvast goed”, zegt ze.

Lynn Derickx (33) groeide op in het voormalige hotel-restaurant Mon Bijou in De Panne, dat haar ouders als vierde generatie uitbaatten. “Het ondernemersbloed zit dus wel in mij, maar ik voelde mij niet geroepen om de zaak van hen over te nemen”, vertelt ze. “Omdat ik als tiener nog niet wist wat ik dan wél wou doen, wou ik in de eerste plaats een stevige basis hebben om later ook als zelfstandige aan de slag te kunnen. Daarom koos ik na mijn middelbare studies economie-wiskunde voor handelswetenschappen in Gent en volgde ik daarna nog een postgraduaat human resources in Brussel.”

Naar Australië

Zo rolde Lynn uiteindelijk in een bureaujob, als international payroll consultant. “De 9-to-5-mentaliteit past echter helemaal niet bij mijn persoonlijkheid, dus kreeg ik geen energie van die baan. Na enkele functiewissels zwaaide ik er af en besloot ik in 2018 om naar Australië te trekken. In die compleet nieuwe setting, weg van alles en iedereen, wou ik vooral op zoek gaan naar mezelf”, gaat ze verder.

Lynn verbleef uiteindelijk vier jaar aan de andere kant van de wereld. “Ik volgde er een baristaopleiding, reisde rond en verrichtte farm work tijdens het zaaiseizoen. Daarbij reed ik zestien uur per dag met gigantische tractors rond om kikkererwten, lijnzaad of tarwe te zaaien. In Sydney kwam ik ook in contact met pilates, wat daar volledig is ingeburgerd. Op elke straathoek vind je er namelijk wel een studio”, weet ze.

Roeping

Pilates is een mengvorm van diverse disciplines uit de sport en geneeskunde en maakt de connectie tussen lichaam, ziel en geest. Het doel is vooral om spieren te versterken of pijn weg te werken. “Voorheen deed ik aan crossfit, maar dat zonder enig lichaamsbesef. Door overbelasting kampte ik toen met de ene blessure na de andere. Sinds ik met pilates begon, heb ik echter nergens nog last van”, stelt Lynn. “Hierdoor wou ik zelf ook anderen helpen en zo kreeg ik plots mijn roeping als ondernemer.”

“Ik betaalde mijn opleiding door te werken op een Australische boerderij”

In volle coronacrisis volgde ze in Perth een intense opleiding om instructeur te worden. “Normaal duurt die opleiding 3,5 jaar, maar ik vervolledigde die al na één jaar. Studeren deed ik dikwijls op de tractor en in de tussenseizoenen leefde ik als het ware in de pilatesstudio, tot ik er zelf mijn eerste les mocht geven.”

Verhuis

Nog voor ze naar België was teruggekeerd en hier een geschikte locatie voor haar eigen zaak had gevonden, had Lynn al haar toestellen besteld. Die vonden uiteindelijk onderdak in een pand op het nieuwe Westpark in Veurne, waar ze in januari 2023 haar ‘House of Pi’ opende. Precies een jaar later verhuist de studio nu enkele honderden meters verderop, naar het nóg nieuwere Enjoy Business Park.

“Hier heb ik meer ruimte, waardoor ik mijn toestellen niet meer hoef te verplaatsen na de groepslessen of privélessen. Bovendien heb ik nu een gezellige ontvangsthoek, waar klanten voor of na hun sessie wat kunnen praten met elkaar. Zo kom ik ook een stap dichter bij mijn ultieme droom: een pilatesstudio met een healthy coffee-bar. Dan komen mijn baristaopleiding en mijn horecaverleden dus ook nog van pas”, knipoogt ze.

“Daartoe moet ik weliswaar eerst de lotto winnen, maar de naam en het zelfontworpen logo zitten alvast goed. ‘House of Pi’ verwijst uiteraard naar pilates, maar wordt uitgesproken als ‘pie’, het Engels voor ‘taart’. In het logo zit ook de wiskundige constante pi, wat dan weer een knipoog is naar mijn economische studies”, verklaart Lynn.

Je vindt House of Pi voortaan in de Brugse Steenweg 220/001 in Veurne. Meer info vind je op www.houseofpi.be.

The post “Stap dichter bij mijn ultieme droom”: onderneemsterLynn Derickx verhuist haar ‘House of Pi’ naar Enjoy Business Park in Veurne is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie vrouwen blijven langer in de cel op verdenking van meerdere inbraken

Drie vrouwen van Nederlandse, Franse en Servische nationaliteit blijven een maand langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer vrijdagochtend. Het trio werd eerder deze week ingerekend door de politie en kon uiteindelijk gelinkt worden aan meerdere inbraken.
The post Drie vrouwen blijven langer in de cel op verdenking van meerdere inbraken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pleegzorg West-Vlaanderen maakt lied ‘Wortels en Vleugels’ voor tienjarig bestaan: “Kobe Sercu leverde een pareltje af”

Een groep van zo’n dertig pleegkinderen, -jongeren en -gasten, hun ouders, pleeggezinnen en begeleiders naar aanleiding van het tienjarig bestaan van Pleegzorg West-Vlaanderen deel aan het sociaal-artistiek project ‘Wortels en Vleugels’, dat uitmondde in een toonmoment op 28 september in de Chalet in Kemmel en een lied met Kobe Sercu.
The post Pleegzorg West-Vlaanderen maakt lied ‘Wortels en Vleugels’

Lees meer »

“Ik kon moeilijk geloven dat een vrouw een goed mens kon zijn”: verdachte (34) in zaak ‘Monster van Avignon’ al eerder veroordeeld voor verkrachting

Een van de zeven nieuwe verdachten in de zaak rond Dominique Pelicot (71), beter bekend als ‘het Monster van Avignon’, is Adrien L. De 34-jarige man verkrachtte Pelicots vrouw Gisèle (72) in 2014. Het gruwelijke incident is lang niet het enige misdrijf dat L. ooit pleegde. Hij zit op dit moment al een gevangenisstraf van 14 jaar uit voor de

Lees meer »

“Ze vrijen nog één keer”: Stijn Marchand (41) verkropt niet dat Dorien L. weer bij haar man intrekt en schiet hem dood.

“Frank is dood.” Zo stormde Stijn Marchand in 2022 bij zijn ex-minnares binnen. Vandaag begint zijn assisenproces in Gent. De beschuldigde beweert dat het geweer per ongeluk afging op zijn liefdesrivaal. Het proces moet duidelijk maken hoe een amoureuze driehoek – twee mannen, één vrouw – zo dramatisch ontvouwd werd, net toen de vrouw weer voor haar echtgenoot koos.

Lees meer »

Aantal verkeersdoden daalt met meer dan 10 procent, grootste daling op autosnelweg door “toenemende filedruk”

Het aantal verkeerdoden in ons land is in de eerste 6 maanden van dit jaar gedaald met 12 procent, tegenover het aantal doden tijdens diezelfde periode in 2023. Dat blijkt uit de verkeersveiligheidsbarometer van verkeersinstituut Vias. In totaal vielen er 28 doden minder. Vooral op de autosnelweg zijn er minder dodelijke slachtoffers. Dat komt door de toenemende filedruk in Vlaanderen

Lees meer »

Rijbewijs hernieuwen kan voortaan ook online

Sinds 1 oktober is het mogelijk om een rijbewijs A en B te hernieuwen via BelDrive, het online platform van de FOD Mobiliteit. De Europese Unie heeft beslist dat iedereen tegen 2033 een nieuw rijbewijs moet aanvragen. Het platform moet het proces vereenvoudigen.

Lees meer »

Waterfac­tuur 40 euro duurder en duurdere dienstenche­ques: hier gaat de Vlaamse regering geld halen en zo zal jij dat voelen

Nu het Vlaamse regeerakkoord bekend is, weten we ook waar de nieuwe regeringsploeg de volgende vijf jaar het geld gaat halen. Zo worden dienstencheques duurder, al vloeit één euro telkens naar de werknemer. En wanneer woningen worden aangekocht door vastgoedhandelaars, betalen zij daar binnenkort meer registratierechten op. Zo ziet het besparingsplan er concreet uit, goed voor 3 miljard euro. En

Lees meer »

Franse huurmoordenaar van amper 14 jaar opgepakt

Het Franse gerecht heeft een 14-jarige opgepakt voor een huurmoord gepleegd in Marseille. Opdrachtgever was een gevangene uit Aix-Luynes. “We weten dat criminele organisaties steeds vaker jongeren inschakelen om ‘hun vuile werkjes op te knappen’. Maar dit is ongezien jong om tegen betaling een moord te plegen”, zegt het gerecht.

Lees meer »

Paaldanseres onthult welke beroemdheden ze zag op omstreden feestjes van Diddy: “Ik werd gedwongen tot seks”

Wie o wie van Diddy’s bekende vrienden was op de hoogte van het misbruik dat zich achter gesloten deuren afspeelde? En wie nam deel? Het is de vraag die op ieders lippen brandt, maar die meerdere beroemdheden niet beantwoord willen zien. Toch worden steeds meer namen gelekt. Ook Adria Sheri English (46), een paaldanseres die tot seks werd gedwongen met

Lees meer »

Dodental door storm Helene in zuidoosten VS richting honderd

Vijf Amerikaanse staten in het zuidoosten van het land melden gezamenlijk 93 doden sinds de storm Helene donderdag aan land kwam, bericht ‘CNN’. North Carolina werd met 37 doden het zwaarst getroffen. Autoriteiten in South Carolina melden 25 doden, in Georgia 17, in Florida 11, in Tennessee 2 en in Virginia 1.

Lees meer »

Metaal op Maat groeit van eenmanszaak tot KMO

Onlangs kon Johnny Declercq samen met zijn medewerkers, klanten en vrienden, het 30-jarig bestaan vieren van zijn bedrijf ‘Metaal op Maat’. Het verhaal van het bedrijf begon toen Johnny na zijn opleiding garagist, niet echt gemotiveerd was om aan de slag te gaan. “Ik dacht dat ‘aan den dop’ zitten ook wel zou gaan, maar dat was buiten mijn ouders

Lees meer »