Rijwoning onbewoonbaar na nachtelijke brand: geen gewonden en kat gered

Een rijwoning in de Zwevegemsestraat in Kortrijk is na een nachtelijke brand onbewoonbaar verklaard. Ondanks het late uur was de bewoner net even niet thuis. Bij thuiskomst stond het huis al vol rook.

De brandweer snelde rond 3.30 uur ter plaatse naar de Zwevegemsestraat. In de woonkamer van een woning was om onduidelijke redenen brand ontstaan.

Kat gered

De bewoner verklaarde dat hij net even naar de nachtwinkel was om sigaretten. Toen hij terug thuiskwam, sloeg de dikke, zwarte rook al naar buiten. Hij verwittigde meteen de brandweer, maar probeerde nog om zijn kat te redden. De brandweer haalde het beestje uiteindelijk naar buiten en diende het wat zuurstof toe.

De vuurhaard bleef beperkt tot de woonkamer en had zichzelf al grotendeels gesmoord tegen dat de brandweer aankwam. De rest van de woning liep enkel wat rookschade op. De schade in de woonkamer was wel van die aard dat de woning onbewoonbaar werd verklaard. De bewoner kon voorlopig terecht bij de buren.

The post Rijwoning onbewoonbaar na nachtelijke brand: geen gewonden en kat gered is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

129 doden bij ontsnappingspoging in grootste gevangenis van Congo

In de Democratische Republiek Congo zijn bij een poging tot uitbraak in de grootste gevangenis van het land 129 gedetineerden omgekomen. Dat melden de Congolese autoriteiten dinsdag in een officiële balans. Er raakten naar verluidt ook 59 mensen gewond. Verschillende gebouwen, waaronder de griffie, ziekenboeg en voedseldepots, zouden verwoest zijn door een brand.

Lees meer »

Grondwaterpeil blijft hoger dan normaal

Na de zware regenval in de eerste helft van augustus, registreert de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) in meer dan 9 op de 10 meetplaatsen normale, hoge tot zelfs zeer hoge grondwaterstanden voor de tijd van het jaar. Het grondwaterpeil blijft algemeen veel hoger dan normaal, maar wel wat minder uitzonderlijk dan de voorbije maanden. De 14-daagse gemiddelde debieten bleven wel gelijk

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Wat een prestatie! Dressuurrijdster Michèle George pakt zevende gouden paralympische medaille en evenaart record

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »