Noordzeecross Middelkerke op zaterdag 10 februari in nieuw jasje

Op 15 januari begon voorzitter en parcoursbouwer Norbert ‘Petoeten’ Cicou met zijn team van 12 aan de opbouw van het parcours voor de jaarlijkse Noordzeecross die plaatsvindt op zaterdag 10 februari in Middelkerke. Een traditie die teruggaat tot de dagen van wijlen Norbert Dedeckere, die zijn kennis van het vak doorgaf aan zijn vriend Norbert Cicou. Dit jaar brengt enkele opvallende veranderingen met zich mee.

“Het parcours evolueert elk jaar een beetje, om het voor de renners uitdagend te houden”, begint Norbert Cicou. “Een opvallende verandering dit jaar is de toevoeging van een brug.” Een ander kenmerkend verschil is te vinden in de zandbak. Voorheen strekte deze zich uit over 60 meter lengte en 4 meter breedte, maar dit jaar is het korter en breder geworden, met afmetingen van 30 meter lengte en 8 meter breedte. Norbert legt uit dat dit het de renners extra lastig maakt, omdat ze na de eerste doortocht van de zandbank direct moeten draaien en terugkeren, waardoor ze uit hun tempo worden gehaald. Norbert Cicou onthult dat zijn inspiratie en kennis voortkomen uit zijn vriendschap met Norbert Dedeckere, die in 2015 overleed. Het parcours bevat subtiele uitdagende secties, geïnspireerd door de trucs van de kermis die Norbert Dedeckere beheerste.

Make-over

De startprocedure heeft ook een make-over gekregen. Na het begin in de Oostendelaan duiken de renners al na 150 meter het veld in. De balkjes, een traditioneel obstakel in veldritwedstrijden, zijn dit jaar strategisch geplaatst aan de publiekstent van Verkindere, op het verharde basketbalveld. Hoewel het parcours compact is, is er geen gebrek aan mogelijkheden om de race te volgen. Drie grote led-schermen zijn strategisch opgesteld, zodat het publiek het verloop van de Noordzeecross nauwlettend kan volgen. Er zijn ook veranderingen in de faciliteiten. Vorig jaar bevond het ceremoniële podium zich bij het Vita zwembad, maar dit jaar is er een nieuwe locatie. Helaas brengt de verandering in de vip-capaciteit minder goed nieuws. “Vroeger konden we 1.200 mensen voor de vip-lunch ontvangen, nu mogen we slechts 500 man plaatsen. Een serieuze tegenvaller”, aldus Norbert. Binnen het parcours van de Warande in Middelkerke zal een nieuwe, beveiligde fietsenstalling worden geïntroduceerd, voortkomend uit een enquête die vorig jaar is gehouden. Gelegen bij de hoofdingang, zal deze bewaakte fietsenstalling beschikbaar zijn van 9 tot 17 uur, waardoor bezoekers gemakkelijk en veilig hun fietsen kunnen stallen.

Praktisch

Voor degenen die de Telenet Superprestige in Middelkerke willen bijwonen op zaterdag 10 februari, zijn de ticketprijzen als volgt: volwassenen betalen 14 euro terwijl kinderen tot en met het geboortejaar 2011 gratis toegang hebben. Inwoners of tweede verblijvers van Middelkerke kunnen profiteren van een gereduceerd tarief, aangeboden door het gemeentebestuur. Deze tickets zijn echter alleen verkrijgbaar via de dienst Toerisme in Middelkerke en dit tot en met 9 februari.

The post Noordzeecross Middelkerke op zaterdag 10 februari in nieuw jasje is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “‘Morgen was u niet meer wakker geworden’, zei de dokter”: François krijgt Hepatitis-E door eten paté

Artsen zien steeds vaker patiënten met een leverontsteking na een Hepatitis E-besmetting. Dat is een virus dat ons lichaam binnenkomt via vlees van varken of wild, dat niet genoeg doorbakken is. Het kan gevaarlijk zijn voor zwangere vrouwen of mensen met een lage weerstand, maar soms ook voor gezonde mensen. Het overkwam François Jacquemart na het eten van paté op

Lees meer »

LIVEBLOG ENGELAND-SLOVENIË. Verzekeren Engelsen zich van groepswinst?

Engeland mag dan wel al geplaatst zijn voor de achtste finales op het EK voetbal, toch loopt het stroef. Tegen Slovenië wil het de groepswinst veiligstellen. Maar: Engeland-Slovenië is ook een belangrijk duel voor onze Rode Duivels. Als Slovenië verliest, is de derde uit onze groep namelijk altijd zeker van de volgende ronde. Denemarken-Servië, de andere match in groep C,

Lees meer »

Ouders komen in tranen aan op laatste schooldag na drama met verdronken jongen (7): “Iedereen is in shock”

Wat een feestelijke afsluiter moest worden van het schooljaar, werd bij basisschool Mikado in Borgerhout een dag van rouw. Bij een uitstap naar recreatiedomein De Mosten in Hoogstraten verdronk donderdag een 7-jarige leerling. “Iedereen is in shock”, reageert gedelegeerd bestuurder Geert Van Kerckhoven. “Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de ouders, de leerlingen en ook het schoolteam.”

Lees meer »

DIKKE zet de Fox-tent op zijn kop op Couleur Café

Biggie van de Wijk noemde de Belgisch-Marokkaanse mijnwerkerszoon uit Lummen zichzelf, maar je kent hem tegenwoordig vooral als DIKKE, een adjectief dat hij zelf ooit op zijn postuur plakte. Nu doen wij het op de show die hij op Couleur Café heeft gegeven.

Lees meer »

Enkele dagen na babyborrel overleed baby J. in crèche, nu zijn zaakvoerster en twee medewerkers schuldig bevonden: “Gebrek aan voorzorg en voorzichtigheid”

De Mechelse correctionele rechtbank heeft de zaakvoerster en twee kinderverzorgers van kindercrèche Het Peuterpaleisje in Puurs (Puurs-Sint-Amands) schuldig bevonden aan de onvrijwillige dood van een drie maanden oude baby. Het kindje lag bijna twintig minuten op zijn buikje, waardoor het geen lucht meer kreeg en uiteindelijk enkele dagen later stierf.

Lees meer »

Ere-provinciaal directeur van het Gemeentekrediet van België Noël Develter (94) uit Wevelgem is overleden

Thuis in Wevelgem is Noël Develter (94) onverwacht overleden. Hij was ere-provinciaal directeur van het Gemeentekrediet van België (nu Belfius, red.). Noël behoorde tot de stichters van hoogstudentenclub Moeder Wevelgemse. Hij was ook medestichter van de serviceclub Rotaryclub Menen en Probus Vauban Menen. Noël was tevens ere-reserve majoor van het Belgisch leger.
The post Ere-provinciaal directeur van het Gemeentekrediet

Lees meer »

WEERBERICHT. Van “zweten” vandaag naar “drukkend warm” morgen, dan passeert koufront dat ons weer koeler maakt. Het blijft wel droog en vrij zonnig

Opnieuw een warme, zonnige dag vandaag. En we knallen er nog een graadje bij. De temperaturen gaan tot 29, zelfs 30 graden. Wie de Rode Duivels op groot scherm gaat zien, zal misschien even hard zweten als Lukaku en co! “Geleidelijk zien we wel dat het slecht weer begint te worden rond de Alpen”, zegt weerman Frank Duboccage. “Dat zou

Lees meer »