Knokke-Heist komend weekend in teken van traditionele Vissershulde

Op zondagmorgen 11 februari organiseert het gemeentebestuur van Knokke-Heist in samenwerking met de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia en Volkskunstgroep De Sloepe de traditionele Vissershulde in Heist.

De sfeervolle vissersmis om 10 uur in de Sint-Antoniuskerk wordt voorgegaan door pastoor Philippe van den Driessche en muzikaal omlijst door de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia.

Om 10.45 uur stappen de prominenten in optocht naar het vissersmonument op het Vissershuldeplein. Daar worden traditioneel tijdens een sobere, maar aangrijpende ceremonie in samenwerking met Volkskunstgroep De Sloepe kransen neergelegd door een groot aantal verenigingen, instellingen en groeperingen die op deze wijze hun verbondenheid en solidariteit willen uitdrukken met het wel en wee van de Heistse visserij. In het bijzonder worden die mensen herdacht die in tragische omstandigheden hun leven lieten bij de uitoefening van hun werk op zee.

Organisaties, verenigingen en particulieren die bloemen wensen neer te leggen, worden verzocht dit vooraf te melden aan [email protected]. (MM)

The post Knokke-Heist komend weekend in teken van traditionele Vissershulde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Diamant voor Roger en Simone

Roger Isbled (87) en Simone Warlop (86) vierden hun diamanten huwelijksverjaardag. Op 7 september 1964 stapten ze in het huwelijksbootje. Simone werd geboren in La Créche in Frankrijk, waar ze ook tot haar tiende naar school ging. Daarna trok ze gedurende drie jaar op pensionaat in Nieuwkerke. Nadien bleef ze thuis om te werken op
The post Diamant voor

Lees meer »

Hooggerechtshof Brazilië dreigt met zware boetes als X toegang gebruikers niet opnieuw blokkeert

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft het socialemediaplatform X, het voormalige Twitter, bevolen om de toegang tot zijn platform opnieuw te blokkeren voor Braziliaanse gebruikers, op straffe van 820.000 euro per dag dat het vonnis niet gerespecteerd wordt. X was woensdag tijdelijk weer bereikbaar in Brazilië, ondanks een eerdere ban door het Braziliaanse Hooggerechtshof.

Lees meer »

Donika (28) en Haris (32) bieden de hele dag door ontbijt, brunch en lunch aan in hun nieuwe horecazaak: “We noemen het ‘Brunch all day’”

Donika Bajraktari en Haris Pepaj openden onlangs een hippe ontbijtzaak in hartje Oostende. Opvallend: je kan er de hele dag door ontbijten, brunchen en lunchen. Hun specialiteit? De uit Amerika overgewaaide Pink Pancakes. “We merken dat mensen in de late namiddag ook nog wel brunchen”, klinkt het.
The post Donika (28) en Haris (32) bieden de hele dag door

Lees meer »

1.200 werkende asielzoekers betalen voor opvang

Sinds het op 1 juli voor werkende asielzoekers in een opvangcentrum verplicht is geworden om een bijdrage te betalen voor hun opvang, hebben 1.200 asielzoekers dat daadwerkelijk gedaan. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »

Voormalig Simple Minds-drummer Kenny Hyslop (73) overleden

Kenny Hyslop, de voormalige drummer van Simple Minds, is op 73-jarige leeftijd overleden. Het nieuws werd door enkele insiders aan de ‘Daily Mail’ gemeld. De doodsoorzaak is momenteel nog onbekend, maar Hyslop zou de afgelopen jaren met verschillende gezondheidsproblemen hebben geworsteld.

Lees meer »

Verjaardagsfeest van honderdjarige Gezinsbond Rekkem is groot succes

De Gezinsbond Rekkem vierde onlangs zijn 100-jarige bestaan met een verjaardagsfeest voor jong en oud. Honderd jaar terug werd de Rekkemse afdeling van de Kroostrijke Gezinnen, nu Gezinsbond Rekkem, opgericht en dat werd stevig gevierd in het Dorpshuis Rekkem. Stad Menen ontving deze gezinsvereniging en haar leden met een glaasje, een hapje, een mooi geschenk
The post Verjaardagsfeest van

Lees meer »