Juiste printer en goede blauwdruk volstaan om een dodelijk wapen af te drukken: politie ongerust over opkomst 3D-wapens

Met de nodige trots kondigde de federale gerechtelijke politie maandag aan dat het een handel in 3D-geprinte wapens heeft blootgelegd. Geprinte wapens zorgen al langer voor veel ongerustheid bij de veiligheidsdiensten. Terecht, vindt wapenexpert Nils Duquet: “Het zijn ghost guns.”

 

Meer krantenkoppen in België

Buurtbewoners en familieleden reageren verslagen na schietpartij in Sint-Gillis: “Het ene moment drink je een koffie op een terras. Het volgende schieten ze je neer”

Bij een schietpartij op een terras van een café afgelopen nacht in Sint-Gillis bij Brussel zijn minstens twee mensen omgekomen. Twee anderen zijn gewond en vechten voor hun leven. Hoewel de zaak veel weg heeft van een drugsafrekening, lijken de slachtoffers op het verkeerde moment op de verkeerde plaats geweest te zijn.

Lees meer »

Waarom Viktor Orban Europa niet groot kan maken

Hongarije volgt maandag België op als tijdelijke voorzitter van de Raad van de EU, onder de slogan “Make Europe great again”. Maar door Orbans houding is die ambitie gedoemd. “Mijn advies? Neem het Hongaarse voorzitterschap niet ernstig.”

Lees meer »

Onze gerechtsjournalist fileert de malaise bij West-Vlaams gerecht: “Vrouwe Justitia gaat met kopzorgen op vakantie”

Het gerechtelijk jaar 2023-2024 sluit vandaag af en voor velen binnen Justitie in West-Vlaanderen is dat met gemengde gevoelens. Het gesjoemel op het magistratenexamen in januari is een spijkerbom gebleken die een interne strijd aanwakkert binnen het West-Vlaamse parket en een domper op de toekomst zet. Bovendien heerst twijfel over de grondigheid waarmee het strafonderzoek naar de fraude gevoerd wordt.<br

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »

KIJK. Ondanks hevige regen van afgelopen maanden: het festivalterrein van Rock Werchter ligt er prima bij

Donderdag start de 48ste editie van Rock Werchter. Het festivalterrein heeft de regen van de afgelopen maanden goed doorstaan; slechts hier en daar zijn enkele modderplekken te bespeuren. De organisatie, Live Nation, heeft dan ook extra hard gewerkt. “Er is water weggepompt en er zijn stukken terrein verhard”, vertelt woordvoerder Nele Bigaré. VTM NIEUWS kreeg al een rondleiding op het

Lees meer »

Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China

De Belgische basketbalvrouwen hebben vrijdag in Sportcampus Lange Munte in Kortrijk hun eerste oefenwedstrijd voor de Spelen winnend afgesloten. Tegen vicewereldkampioen China werd het 78-63 (rust: 40-29).
The post Belgian Cats openen oefencampagne met vlotte zege tegen China appeared first on KW.be.

Lees meer »