Gebruik deelfietsen blijft groeien: “Op termijn ook bakfietsen in het aanbod”

Naast de deelsteps zette het bestuur van Blankenberge in 2023 opnieuw in op het stimuleren van de deelmobiliteit via deelfietsen.

Tien deelfietsen zijn in het treinstation beschikbaar via Blue-bike. Dat zijn er twee meer dan in 2022. De slimme deelfietsen open je met een Blue-bike-kaart, een MoBIB-kaart of met de Blue-bike app.

“Aan de kust werden in de Blue-bike-punten in totaal 1.874 ritten opgetekend in 2023”, zegt schepen van Mobiliteit Patrick De Klerck. Daarvan vertrokken 384 ritten (20,5 procent) vanuit het station van Blankenberge. Juni, juli en september waren piekmaanden met respectievelijk 66 en 52 en 51 ritten, 42 procent van de ritten duurde maximaal 4 uur en 25 procent van de ritten duurde tussen de 5 uur en de 8 uur. “Dat is in vergelijking met 2022 een stijging van 13 procent in het totaal aantal ritten. De meeste gebruikers kwamen uit de regio’s Brugge en Gent”, klinkt het.

“In de toekomst moeten we blijven pleiten om zeker voor die ‘last mile’ de deelmobiliteit centraal te plaatsen. De focus ligt daarbij niet alleen op recreatieve doeleinden. We stimuleren deelmobiliteit ook voor bedrijven en woon-werkverkeer. Het is ideaal als je van trein, tram of bus stapt, maar ook na het parkeren van je wagen kun je meteen gebruik maken van een deelstep of deelfiets om op je eindbestemming te geraken”, aldus nog schepen De Klerck. Op termijn voorziet het lokaal bestuur nog bijkomende deelfietsen, waaronder ook bakfietsen.

The post Gebruik deelfietsen blijft groeien: “Op termijn ook bakfietsen in het aanbod” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meisje van 14 zwaargewond na aanval door rottweiler in Nederlands-Limburg: “Ze is echt aan flarden gebeten”

Een 14-jarig meisje uit het Nederlandse Roermond is dinsdagmiddag in het Nederlands-Limburgse Vlodrop zwaargewond geraakt nadat ze is aangevallen door een rottweiler. De politie Limburg meldt dat de hond een spuitje heeft gekregen. “De chirurg in het ziekenhuis van Maastricht die haar heeft geholpen, is bij vijftig gestopt met het tellen van het aantal bijtwonden dat ze heeft”, zegt haar

Lees meer »

Zaak drugsinfiltrant uitgesteld, hof wil herverhoor van Zwevegemnaar

Het hof van beroep in Gent heeft de zaak van drugssmokkelaar Franky D. uit Zwevegem uitgesteld naar 18 december. Franky D. wordt vervolgd voor de invoer van grote hoeveelheden cocaïne naar België, maar beweerde dat hij werkte als burgerinfiltrant voor de Amerikaanse overheid.
The post Zaak drugsinfiltrant uitgesteld, hof wil herverhoor van Zwevegemnaar appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse regering na lange zit akkoord over regeerprogramma

De Nederlandse regering heeft overeenstemming bereikt over een regeerprogramma, waarin het akkoord op hoofdlijnen tussen de vier coalitiepartijen nader is uitgewerkt. Het vergde wel lange en intensieve gesprekken, erkenden meerdere bewindslieden na afloop van een ministerraad die uren langer duurde dan gebruikelijk.

Lees meer »

Climaxi en Groen willen dat Waregems stadsbestuur druk zet om voormalige stortplaats te saneren: “Niet passief toekijken”

Climaxi voerde dinsdagavond vlak voor de gemeenteraad actie om de vervuiling rond de voormalige stortplaats Ghistelinck aan te kaarten. De milieugroep en de Waregemse Groen-afdeling willen dat het stadsbestuur druk uitoefent op OVAM (Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij) om een grondige sanering af te dwingen. Maar over de resultaten van de laatste studies klinken tegenovergestelde beweringen.
The post Climaxi en Groen

Lees meer »

In het spoor van vader Daniël

Voor het eerst is het bij Matthias Vanhessche echt menens. De zoon van politieke gigant (36 jaar lokale politiek) en oud-burgemeester Daniël Vanhessche staat op plaats tien bij de verruimingslijst van CD&V+. Is er een nieuwe politieke spelverdeler in de maak?
The post In het spoor van vader Daniël appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Brutaal en meedogenloos”: video toont hoe Russen Oekraïense soldaten koelbloedig lijken te executeren nadat die zich overgeven

De Amerikaanse nieuwszender ‘CNN’ heeft een schokkende video vrijgegeven waarin te zien zou zijn hoe het Russische leger drie Oekraïense soldaten in koelen bloede executeert nadat die zich hebben overgegeven. Het incident vond naar verluidt plaats aan de frontlinie van de Oost-Oekraïense stad Pokrovsk, waar de Russen steeds verder oprukken.

Lees meer »

Financieel medewerkster (40) pluimt Vives-Hogeschool voor 93.000 euro: “Ik had problemen door verbouwingen thuis”

Een 40-jarige ex-financieel medewerkster van de Vives Hogeschool in Brugge heeft haar werkgever in vier jaar tijd in totaal 93.618 euro afhandig gemaakt. De vrouw riskeert er een jaar cel voor, maar zal wellicht milder gestraft worden omdat ze meteen alles toegaf aan Vives en nu maandelijks terugbetaalt. “Ik schaam me enorm. We kwamen thuis in financiële problemen door een

Lees meer »

China overspoelt het Westen met goedkope elektrische auto’s: “We moeten ze niet bannen, maar de productie hierheen halen”

De Chinezen hebben de snelst groeiende automarkt ter wereld, en zeker op vlak van elektrische wagens bieden ze het Westen stevige concurrentie. In Terzake en De Afspraak pleiten verschillende experts ervoor om de Chinezen te verplichten om een deel van de productie naar Europa te halen. "Als ze deel willen uitmaken van onze markt moeten ze ook deel van de

Lees meer »

Na succesverhaal over de Bourgondiërs trekt Bart Van Loo zijn ‘stoute schoenen’ aan in nieuw boek: “Dit boek vroeg veldwerk”

In ‘Stoute schoenen: in de voetsporen van de Bourgondiërs’ diept Bart Van Loo het verhaal van de Bourgondiërs nog verder uit. Na zijn besteller ‘De Bourgondiërs’ vond Van Loo het nu tijd om erop uit te trekken om het decor van ons ontstaansverhaal beter te kaderen. "Dit boek spoort mensen hopelijk aan om erop uit te trekken en te ontdekken

Lees meer »

Jani Kazaltzis en James Cooke hebben geen geheimen: “Wij weten alles van elkaar, zelfs hoeveel geld we op de bank hebben staan”

Ze zijn de beste vrienden, en hebben eindelijk samen een programma gemaakt. Maar tijdens de opnamen van ‘Jani & James Doen Het Zelf’, waar Jani Kazaltsis (45) en James Cooke (39) onder andere meedraaiden in een frituur, ging het er bij momenten toch bits aan toe. “Achteraf zeiden we tegen elkaar: ‘Hebben wij nu echt ruzie gemaakt over mayonaise?’”

Lees meer »

Feestcomité Roesbrugge maakt zich klaar voor kermisweekend

Het eerste weekend van september betekent in Roesbrugge: kermisweekend. Na IJzerfun tijdens de zomerperiode focust het feestcomité van Roesbrugge op het kermisweekend van vrijdag 6 tot zondag 8 september met voor elk wat wils.
The post Feestcomité Roesbrugge maakt zich klaar voor kermisweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Scouts Parsifal Rumbeke opent nieuw werkjaar

De zomervakantie is voorbij. Naast de opening van de scholen is er ook de opstart van de verschillende Rumbeekse jeugdbewegingen. Scouts Parsifal bijt de spits af. Ze houden hun jaarlijkse groepsfeesten op vrijdag 6 en zaterdag 7 september op hun thuisbasis in de Koestraat.
The post Scouts Parsifal Rumbeke opent nieuw werkjaar appeared first on KW.be.

Lees meer »