Familie en vrienden verslagen nadat militair Marvin (23) verongelukt met motor in Zeebrugge: “We verliezen een echte strijder”

De motard die vorige week in Zeebrugge om het leven is gekomen, is de 23-jarige militair Marvin Heylen. De twintiger zou in de militaire basis een cursus tot duiker volgen. De verslagenheid bij zijn familie, vrienden en collega’s van het 2de Bataljon Commando is groot.

Een echte strijder, zo wordt Marvin Heylen omschreven. De 23-jarige man uit Charleroi was als militair aan de slag bij 2de Bataljon Commando. Afgelopen week was hij in Zeebrugge om een cursus tot duiker te volgen.

Enorme klap

Donderdagochtend liep het evenwel fout. Marvin raakte met zijn motor betrokken bij een zwaar verkeersongeval. Even na 7 uur verloor hij in de Alfred Ronsestraat de controle over het stuur van zijn motor en belandde tegen de vangrail. De klap was enorm. Zijn motor werd meters ver weggeslingerd en Marvin was op slag dood. De toegesnelde hulpdiensten konden enkel zijn overlijden vaststellen. Door het ongeval bleef de straat urenlang afgesloten.

“De familie heeft een zoon verloren. Wij zijn een commando verloren”

De verslagenheid bij familie en vrienden is groot. Zijn collega’s van het 2de Bataljon Commando eerden hem afgelopen vrijdag al met een minuut stilte. “Onze gedachten gaan in de eerste plaats uit naar zijn familie, die we de moed wensen die nodig is om een enorme pijn te overwinnen. De familie heeft een zoon verloren. Wij zijn een commando verloren”, klink het in een emotionele boodschap.

“Echte vechter”

Marvin was ook een gepassioneerd sportman en een getalenteerd vechter. Op zijn palmares staan verschillende titels van Belgisch kampioen Frans boksen en K1. Ook bij een lokale boksclub is de verslagenheid groot. Zij plaatsten een eerbetoon aan de jongeman op hun sociale media. “Hij had het hart op de tong en hij was altijd goedgehumeurd. Het was een echte vechter, in en buiten de ring. Onze club is diep bedroefd door zijn overlijden”, zegt de uitbater in Waalse media. (MM)

The post Familie en vrienden verslagen nadat militair Marvin (23) verongelukt met motor in Zeebrugge: “We verliezen een echte strijder” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, maar voormalig Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof begint nu tweede carrière als bestuurder bij Antwerp

Steve Van den Kerkhof, de man die vorig jaar na 22 jaar zijn CEO-positie bij Plopsa vaarwel moest zeggen omwille van tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, is lid geworden van het bestuursorgaan van Antwerp als extern bestuurder. De gewezen CEO van de pretparkengroep was sinds januari bij de Great Old aan de slag als consultant.

Lees meer »

Festival Dranouter viert 50-jarig jubileum met foto-expo en boek: “De expo is een wandeling door het dorp waardoor je de geschiedenis van het festival ontdekt”

Festival Dranouter bestaat dit jaar 50 jaar. Dat vieren ze onder meer met een fototentoonstelling buiten. De mooiste foto’s van over de jaren heen staan opgesteld in het dorp. Daar zitten zowel foto’s tussen van artiesten, maar ook van de sfeer en eet- en drankstanden. Er is ook een bijhorend fotoboek verkrijgbaar.

Lees meer »

Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

De grote vakantie is in zicht en dat betekent dat Café Congé weer op de activiteitenkalender staat in Deerlijk. Met een gevarieerd programma mikken de initiatiefnemers vanaf donderdag 4 juli gedurende twee avonden op een jong en minder jong publiek.
The post Muzikale zomer start met Café Congé in Deerlijk: “Genieten van steengoeie bands met drankje in de hand”

Lees meer »

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

Zware onweerszone trekt over Duitsland: “Dit fenomeen komt maar één of twee keer per jaar voor”

Zaterdagavond trok een zware onweerszone van het noordoosten van Frankrijk rakelings langs ons land naar Duitsland. Volgens een Duitse meteoroloog gaat het om een fenomeen dat maar “één of twee keer per jaar voorkomt”, waarbij water – en op verschillende plaatsen ook hagel – met bakken uit de lucht viel en felle windstoten werden waargenomen. Op verschillende plaatsen sloeg de

Lees meer »

Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen. Tót het vliegtuigje begon te tollen: “Haar vriend probeerde nog zacht te landen, maar het was te laat”

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

KIJK. Raket wordt onbedoeld gelanceerd, en valt na enkele meters weer recht naar beneden met enorme explosie tot gevolg

Bij een motortest is een Chinese Tianlong-3-raket per ongeluk gelanceerd. Door een structureel probleem raakte de raket los van het lanceerplatform. De raket ging enkele meters de lucht in, maar viel dan weer recht naar beneden. De raket kwam neer in de bergen en veroorzaakte een grote vuurbol, maar niemand raakte gewond. Het bedrijf achter de raket, Space Pioneer, laat

Lees meer »