EXCLUSIEF. Eric Goens op Antarctica: “De kok heeft een fles whisky voor noodgevallen. Dit was er duidelijk één”

De opnames op Antarctica zitten erop voor reportagemaker Eric Goens. Een maand lang bracht hij door op het continent waar het tot -30 graden Celsius kan worden, om er de gevolgen van de klimaatopwarming vast te leggen. Net voor z’n terugkeer komt hij terecht in een sneeuwstorm. 48 uur kon het team geen kant op. “De kok heeft een fles whisky voor noodgevallen. Dit was er duidelijk één”. Exclusief voor HLN neemt Eric Goens u mee achter de schermen. 

Meer krantenkoppen in België

OpenAI haalt miljarden op en is 157 miljard dollar waard

OpenAI heeft 6,6 miljard dollar opgehaald bij investeerders en is daarmee 157 miljard dollar (142,1 miljard euro) waard. Met het geld wil het bedrijf achter AI-chatbot ChatGPT onderzoek naar nieuwe toepassingen van kunstmatige intelligentie en extra computercapaciteit financieren, meldt OpenAI op zijn blog.

Lees meer »

“Alle broodjes worden hier met ‘mamaliefde’ gemaakt”: Marjolein (44) opent ‘t Sandwichhuis in Kortrijk

Het hart van studentikoos Kortrijk is een nieuwe broodjeszaak rijker. In de Oudenaardsesteenweg opende Marjolein Depraetere (44) de deuren van ‘t Sandwichhuis. Met de opening ziet de ondernemende dame haar jeugddroom in vervulling gaan.
The post “Alle broodjes worden hier met ‘mamaliefde’ gemaakt”: Marjolein (44) opent ‘t Sandwichhuis in Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE WK GRAVEL. Organisatie past gevaarlijke strook aan na commentaar Kopecky: “Zorgen voor maximale veiligheid”

Na de zilveren medaille van Lotte Kopecky is het vandaag aan de mannen om jacht te maken op de wereldtitel in het gravel. Met Jasper Stuyven, Tim Merlier en Gianni Vermeersch gaan enkele grote Belgische namen van start. De grootste concurrentie komt ongetwijfeld van Mathieu van der Poel en titelverdediger Matej Mohoric. Wie trekt de regenboogtrui aan in Leuven?

Lees meer »

Israël elimineert ene Hezbollah- en Hamas-kopstuk na het andere: maar hoe weten ze zo precies waar die zitten?

Israël zou donderdagnacht geprobeerd hebben om de gedoodverfde nieuwe leider van Hezbollah te vermoorden met een zware luchtaanval op het zuiden van Beiroet. Of dat lukte, staat nog niet vast. Maar het tempo van de liquidaties is verschroeiend en de dodenlijst lijkt eindeloos. Alle vijanden moeten eraan. Zoals de broers Qassir. Die werden afgelopen week met twee aparte aanvallen gedood.

Lees meer »

Ook Gits Groeit aan boord van ‘High Five’-project

Na de uitrol van High Five voor de Hoogleedse centrumscholen, stapt nu ook de school Gits Groeit mee in dit project. Bij de start van de Week van de Mobiliteit kwam superheld Five van het project de aftrap geven in de school Gits Groeit.
The post Ook Gits Groeit aan boord van ‘High Five’-project appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook Koksijde-Dorp heeft nu een omnisportkooi

Koksijde-Dorp heeft er een nieuwe sportieve troef bij. Na de omnisportkooi aan sportpark Hazebeek in Oostduinkerke is er nu ook een multifunctionele sportkooi in Koksijde-Dorp, tegenover het speelplein bij het zwem- en recreatiebad Hoge Blekker.
The post Ook Koksijde-Dorp heeft nu een omnisportkooi appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vier verkozenen vervangen in gemeenteraad van Lendelede de voorbije zes jaar: Pedro Ketels stopt na veertig jaar met politiek

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 17 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Lendelede, zetelen er vandaag nog 13 in de gemeenteraad.
The post Vier verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »

Drie Palestijnse leiders gedood in Libanon – Tientallen doden nadat gevechtsvliegtuigen Hezbollah-doelwitten in Libanon aanvallen

Drie Palestijnse leiders van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina zijn in de nacht van zondag op maandag gedood bij een luchtaanval van Israël in Libanon. De aanval werd uitgevoerd op het district Kola in de Libanese hoofdstad Beiroet. Zondag kwamen in Libanon nog 53 mensen om bij Israëlische aanvallen op Hezbollah-doelwitten. Volgens het leger werden voor die operatie

Lees meer »