Man (22) zwaargewond na klap tegen duiker: “Zijn toestand is stabiel”

Bij het dorpje Zandvoorde is zondagnamiddag een zwaar ongeval gebeurd.

Op de Zillebekestraat tussen het Zonnebeekse dorp Zandvoorde en het Ieperse dorp Zillebeke belandde een auto van de weg. Het ging om een Mercedes A180 die van Zillebeke kwam. In een bocht kwam het voertuig eerst op het andere rijvak en uiteindelijk in de graskant terecht. In de berm knalde de wagen tegen een verkeersbord dat waarschuwde voor de bocht naar rechts. Wat verderop volgde een zware klap tegen een duiker bij de gracht. Het voertuig kwam deels uit op de weg tot stilstand, vlakbij een boerderij.

De bestuurder, een 22-jarige man uit Zonnebeke, kreeg het portier niet open, waarop Brandweer Westhoek werd opgeroepen om hem te bevrijden. De volledige linkerkant van de wagen werd weggeknipt om het slachtoffer op een veilige manier uit het wrak te halen.

Stabiel

“De bestuurder werd overgebracht naar het Jan Yperman Ziekenhuis”, zegt Glenn Verdru, woordvoerder van politiezone Arro Ieper. “Zijn situatie is stabiel.”

De wagen werd getakeld en de brandweer ruimde het wegdek op. Tijdens de hulpinterventie en de daaropvolgende werkzaamheden bleef de Zillebekestraat plaatselijk afgesloten.

(TP)

The post Man (22) zwaargewond na klap tegen duiker: “Zijn toestand is stabiel” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Youri H. (33) riskeert 9 jaar cel nadat hij Francis (16) van de weg maaide: “Extra zwaar voor de familie dat beklaagde beweert dat hij zich niets herinnert”

In de politierechtbank van Dendermonde werd er vandaag voor het eerst gepleit in het dodelijk ongeval waarbij Francis Aerts (16) op 1 augustus 2022 overleed. De jonge tiener werd van de weg gemaaid door Youri H. (33), die 2,7 promille in zijn bloed had en ook zwaar onder invloed was van drugs. Die avond veroorzaakte hij maar liefst 3 ongevallen,

Lees meer »

Bedwantsenprobleem in repatriëringscentrum in Steenokkerzeel nog niet meteen van de baan: “Bestrijdingsfirma’s overbevraagd”

Het bedwantsenprobleem in het gesloten centrum 127bis in Steenokkerzaal zal niet meteen opgelost zijn. De procedure om de plaag in te schatten en de daaropvolgende administratie vraagt al enkele weken, en bovendien zijn de bestrijdingsfirma’s overbevraagd. Intussen kunnen nog slechts 1 bewonersvleugel en het administratieve gedeelte worden gebruikt.

Lees meer »

Mooie nazomer op komst: hoe warm wordt het? En hoelang kunnen we ervan genieten?

Terwijl Centraal-Europa wordt getroffen door overvloedige neerslag en zelfs sneeuw in de Alpen, evolueert het weerbeeld in West-Europa naar een nazomerse variant. Later deze week is zelfs een zomerse 25 °C mogelijk. Maar waar komt dit zomerse weerbeeld plots vandaan? Hoe warm zal het worden? En hoelang mogen we van deze nazomer genieten? Weeranalist Nicolas Roose duikt in de weerkaarten.

Lees meer »

KBC lanceert tweede kasbon in strijd tegen staatsbon

KBC lanceert een tweede kasbon met looptijd van een één jaar, aan dezelfde voorwaarden dan de eerder aangekondigde. Het gaat om een brutorente van 3,10 procent, wat netto 2,17 procent oplevert na aftrek van 30 procent roerende voorheffing. Dat meldt de bank vrijdag.

Lees meer »

Kralenhuisje in Deerlijk vanaf nu op nieuwe locatie: “Ik weet alles van de edelstenen en mineralen die we verkopen”

Het Kralenhuisje in Deerlijk is onlangs verhuisd van de pop-upwinkel naast het gemeentehuis naar de hoek van de Harelbekestraat en de Stationsstraat in het centrum van Deerlijk. Belinda Degroote biedt er behalve handgemaakte juweeltjes met 100 procent natuurlijke mineralen en halfedelstenen een uitgebreid assortiment trommelstenen, harten, bollen, interieurstukken en nog heel wat andere kristallen aan.
The post Kralenhuisje in

Lees meer »