Kiwanispoppen helpen kinderen voorbereiden op medische procedures in Zeepreventorium De Haan

De drie Kiwanisclubs uit Oostende hebben samengewerkt om 50 kiwanispoppen te doneren aan het Zeepreventorium in De Haan. De pop wordt gebruikt om uit te leggen welke ingreep of behandeling kinderen zullen ondergaan en hen zo om hun gemak te stellen.

Binnen het Zeepreventorium in De Haan wordt er heel hard ingezet op het vermijden van pijn en ongemak bij medische procedures bij de kinderen en jongeren die er verblijven. Denk maar aan het uitvoeren van een bloedafname, wondzorg tot een neusspoeling.

“We zetten in op het voorbereiden van de kinderen op hun niveau. We passen onze communicatie aan en we gaan op een speelse manier het kind begeleiden en afleiden. Achteraf proberen we ook af te sluiten met een positieve noot. Op een vorming hoorde ik over de Kiwanispop. Ik heb daarom contact opgenomen met Kiwanis om de poppen hier ook te kunnen aanbieden. Jonge kinderen hebben vaak hun eigen pop, maar als je die gaat prikken voelt dat heel persoonlijk. Daardoor is het handig om een neutrale pop te gebruiken”, licht Hadelijne Boydens toe.

Heel belangrijk

Het vermijden van een negatieve ervaring is volgens medisch coördinator Emmanuël Nelis heel belangrijk. “De meeste kinderen hebben al procedures achter de rug in een ziekenhuis. Vaak hebben ze al aversie, angst en pijngevoeligheid opgebouwd door de ervaringen die ze gehad hebben. We willen die negatieve ervaring omdraaien. Het blijft niet leuk om pakweg gevaccineerd te worden, maar het loont de moeite om er op in te zetten omdat ze zeker nog nood zullen hebben aan procedures.”

De drie Kiwanis clubs uit Oostende willen graag helpen om de kinderen beter te maken. Ze willen nog verder kijken om de poppen ook in andere ziekenhuizen te verdelen. “Het is de eerste keer dat we met de drie clubs, Ensor, Mercator en Noordzee, samenwerken, maar dat is zeker de moeite. We zijn ook nog beter met andere projecten”, lichten Christine Verhaghen en Alain Delanghe toe.

(LB)

The post Kiwanispoppen helpen kinderen voorbereiden op medische procedures in Zeepreventorium De Haan is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Israël maakt zich op voor strijd tegen Hezbollah: “Als tegenstrever zijn ze vele malen sterker dan Hamas”

De Israëlische regering heeft officieel het licht op groen gezet voor een oorlog tegen Hezbollah. Premier Netanyahu zegt dat die groepering verslagen moet worden om de dorpen aan de grens met Libanon weer bewoonbaar te maken. Maar dat wordt nog moeilijker dan de al even uitzichtloze strijd tegen Hamas. Waar komt Hezbollah vandaan? Waarvoor strijdt het eigenlijk? En hoe sterk

Lees meer »

Evelyne Bossaert is nieuwe directeur van Immaculata: “Ik zocht een nieuwe uitdaging”

Evelyne Bossaert en Simon Bruynsteen zijn respectievelijk de nieuwe directeur en nieuwe technisch directeur van Immaculata Ieper. Met het lerarentekort en het klaarmaken van zes nieuwe lokalen in de vroegere Kliniek Zwarte Zusters kregen ze in de zomervakantie meteen enkele stevige uitdagingen voorgeschoteld.
The post Evelyne Bossaert is nieuwe directeur van Immaculata: “Ik zocht een nieuwe uitdaging” appeared first

Lees meer »

Ook duizenden Belgen gebruiken nog steeds biepers

De semafoon of bieper, het ouderwetse communicatie-apparaatje dat dinsdag massaal tot ontploffing werd gebracht in Libanon en daarbij een groot aantal slachtoffers eiste, wordt ook in België nog op redelijke grote schaal gebruikt. Dat schrijft De Standaard woensdag. Hoewel de technologie inmiddels al behoorlijk is achterhaald, zijn er volgens het dagblad nog steeds zo’n 27.000 biepers in dienst in ons

Lees meer »

Dam in zuidwesten van Polen stroomt over: “Laatste kans om te evacueren” – Storm Boris eist vijf levens in Roemenië, bergwandelaar in Oostenrijk bedolven door lawine

In verschillende landen in Centraal-Europa houden inwoners hun hart vast voor cycloon Boris. In enkele dagen tijd valt ongeveer net zoveel regen als gemiddeld in vier maanden. Tienduizenden huishoudens zitten zonder stroom en verschillende dorpen zijn al geëvacueerd. In Roemenië zijn zeker vijf mensen omgekomen en Polen, Slowakije, Hongarije, Oostenrijk en Duitsland bereiden zich voor op het hoge water. Volg

Lees meer »

Jeugdploeg van de Week: de GU17 van voetbalclub KM Torhout

Dit is de GU17 van voetbalclub KM Torhout. Bovenaan van links naar rechts Jona Tanghe, Louis Sandra, Leonardo Bratu, Senne Cogghe, Ares Maniares, Thor Goossens, Ben Becquevort, Diogo Silva Candeias en trainer-coach Bob Maertens en onderaan van links naar rechts afgevaardigde Johan Coudyzer, Kjentes Vercnocke, Marcelo Vandekerckhove, Lander Dufoer, Emilio Sabbe, Lisandro Verhelst en Marlon Vereecken.
The post Jeugdploeg

Lees meer »

“Israël plaatste explosieven in Hezbollah-biepers”: nu al 9 doden en 2.800 gewonden in Libanon

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag liefst 2.800 mensen gewond raakten en negen doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New York

Lees meer »