Junior Camp amputatievoetbal in Blankenberge

Het Junior Camp voor amputatievoetbal komt voor het eerst naar België. Het jaarlijkse kamp, georganiseerd door de Europese Ampfootball Federatie met steun van UEFA, voor kinderen uit de hele wereld, zal van 18 tot 22 juli plaatsvinden op de voetbalvelden van Sport Vlaanderen in Blankenberge.

Kampen voor kinderen met afwijkingen aan de ledematen zijn al jaren een belangrijk punt op de kalender van de meeste jonge geamputeerde voetballers in Europa. Voor de eerste keer wordt het Junior Camp gehouden in België. Na het succes van de Nations League in oktober 2023 in Blankenberge voor volwassen voetballer met een amputatie, mag Sport Vlaanderen zich dit keer opmaken voor de kleine sterren. Het idee werd in 2016 gelanceerd in Dublin (Ierland). De volgende edities werden gehouden in Polen, Italië, Duitsland en Georgië. “Het is tijdens dergelijke kampen dat de huidige sterren van het Europese voetbal naar voren komen”, weet Amp Football Belgium

EAFF Junior Camp wordt al jaren ondersteund door de UEFA, en sinds vorig jaar raakte ook de UEFA Foundation for Children bij het project betrokken. Ook de Club Brugge Foundation, medeorganisator van het evenement, toont veel enthousiasme en steun. Ze benadrukken ook dat dit een geweldige kans is om sport onder mensen met een beperking te promoten. Voor vzw Amp Football Belgium is dit een uitstekende kans om de sport aan België te tonen.

Snelle groei

“Het jaarlijkse EAFF Junior Camp is een uniek evenement, omdat kinderen uit verschillende landen drie dagen lang samen met hun ouders en coaches komen om samen te sporten en te integreren. Het project groeit snel, aan de eerste editie hebben al meerdere kinderen deelgenomen en dit jaar worden er 100 deelnemers verwacht in Blankenberge”, besluit Amp Football Belgium.

(HH)

The post Junior Camp amputatievoetbal in Blankenberge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De toekomst van Bpost

19:17 Bpost en zijn hoofdaandeelhouder, de overheid, kunnen fundamentele vragen over welke toekomst er nog is voor het bedrijf niet meer uit de weg gaan.

Lees meer »

Jettie Pallettie stopt ‘Qu Sera Mi Vida’ in een feestelijk Nederlandstalig jasje met een knipoog naar ‘Crazy Frog’

Geen feestje zonder Jettie Pallettie, wereldberoemd in Vlaanderen met haar versies van o.a. ‘Ik Zit In Een Cafeetje’, ‘Hey Knul’ en ‘Hopeloos’. Samen met topproducer Waylon van der Heijden stak ze de Gibson Brothers-klassieker ‘Que Sera Mi Vida’ uit 1979 in een feestelijk Nederlandstalig jasje. Met plezier reisde de populaire Jettie Pallettie af naar de Goldfinger-studio’s aan de Spaanse Costa

Lees meer »

Airbus krijgt megabestelling uit Filipijnen

Vliegtuigbouwer Airbus heeft een voorlopig akkoord gesloten voor de levering van 152 vliegtuigen aan de Filipijnse luchtvaartmaatschappij Cebu Pacific Air. Het order heeft een waarde van 24 miljard dollar (22,4 miljard euro) aan catalogusprijzen, al zijn aanzienlijke kortingen gebruikelijk.

Lees meer »

Philipsen (2de) en De Lie (4de) kijken vol bewondering naar recordzege Cavendish: “Bijna 40! Maar Mark rijdt rond alsof het zijn eerste Tour is”

Bevoorrechte Belgische getuigen van Mark Cavendish’s recordzege in Saint-Vulbas: Jasper Philipsen (tweede) en Arnaud De Lie (vierde). Zij beleefden de historische sprint vanop de eerste rij. En kwamen diep onder de indruk. “Ongelooflijk dat hij dit nog voor mekaar krijgt. Dit gaan er hem niet veel meer nadoen.”

Lees meer »