“Hopelijk tonen refs in komende matchen ook respect voor Eupen”: Kohfeldt furieus om niet geloten penalty, Foulon schenkt Malinwa zege

Tien op twaalf voor KV Mechelen in 2024. Een weliswaar matig Malinwa won op bezoek bij Eupen met 0-1 na een pegel van linksachter Daam Foulon. De kloof met Charleroi, de dertiende in de stand, bedraagt zo toch al acht punten. Dat mag eigenlijk niet meer misgaan met nog zes speeldagen voor de boeg. 

Meer krantenkoppen in België

Na feiten in Oostende: trio riskeert tot zeven jaar cel voor meer dan 60 gauwdiefstallen

Drie Bulgaren – twee mannen en een vrouw – moeten zich voor de Brugse rechtbank verantwoorden voor liefst 62 gauwdiefstallen in Oostende, Brugge, Kortrijk en Leuven. Ze viseerden vooral de inhoud van de handtassen van winkelende dames. De procureur vroeg tot liefst zeven jaar effectieve celstraf. “Dergelijke feiten vormen een ware plaag”.
The post Na feiten in Oostende: trio

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door het wassende water.

Lees meer »

Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel mooi project”

Gaëlle Nierynck neemt na drie jaar afscheid van KAA Gent en gaat komend seizoen voor Westerlo in de Super League voetballen. De hardwerkende middenveldster tekende er een contract voor twee jaar. “Het is een ploeg in bloei. Ze willen investeren in het vrouwenvoetbal en dat merk je aan alles.”
The post Gaëlle Nierynck gaat voor Westerlo voetballen: “Een heel

Lees meer »

Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd

Op het einde van het schooljaar worden in alle onderwijsinstellingen de personeelsleden die met pensioen gaan in de bloemetjes gezet. In bakkerij-, slagerij- en hotelschool Ter Groene Poorte in Brugge was dit onlangs ook het geval.
The post Gepensioneerden Ter Groene Poorte gehuldigd appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Liesbeth Homans vergeet microfoon uit te zetten in Vlaams Parlement: “Pak uw rommel eens mee”

N-VA-parlementslid Liesbeth Homans is vandaag aan het slot van de installatievergadering van het Vlaams Parlement aangeduid als parlementsvoorzitter. Homans vergat haar microfoon uit te zetten terwijl ze plaatsnam voor een toespraak. “Pak uw rommel eens mee”, zegt ze tegen Filip Dewinter (Vlaams Belang). Daarna beseft ze dat iedereen haar opmerking kon horen.

Lees meer »

Na ziekte van haar vader koestert Kim Van Oncen haar gezinsgeluk: “Misschien moeten we maar eens werk maken van die trouw”

“Papa moest na zijn coma alles opnieuw leren: spreken, slikken, stappen, schrijven…” Het was een emotioneel jaar voor Kim Van Oncen. Ze stopte ook met de ochtendshow op Radio2 omdat het naar eigen zeggen moeilijk te combineren was met haar gezin. Of was het toch omdat de luistercijfers tegenvielen? Daarop reageert de actrice/presentatrice in ‘Story’.

Lees meer »

Verdachte in zaak cannabisplantages blijkt op dag van proces… gerepatrieerd: “Hij moet op zijn proces aanwezig kunnen zijn”

Precies op de dag dat hij als verdachte in een zaak van cannabisplantages in Lauwe (Menen) en Lievegem moest verschijnen, blijkt een man naar zijn thuisland in Bosnië-Herzegovina te zijn gerepatrieerd. “Dit kan niet. Hij moet op het proces aanwezig zijn”, aldus advocaat Walter Van Steenbrugge, die nog een eitje met de man te pellen had en hem eens flink

Lees meer »

Aftredend premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte geeft afscheidstoespraak: “Let een beetje op elkaar, ik reken op u”

De Nederlandse aftredende premier en nieuwe NAVO-baas Mark Rutte heeft een afscheidstoespraak gegeven vanuit het Torentje, zijn kantoor in Den Haag. Rutte blikte terug op "meer dan 5.000 dagen" als premier en overloopt daarbij de mooiste en de moeilijkste dagen van de voorbije jaren. Tegelijk heeft hij een boodschap voor zijn opvolger: "Samen sta je sterker dan alleen".

Lees meer »

‘Langs de Promenade’ viertjarige wandelpromenade

Tijdens het weekend van 5, 6 en 7 juli pakt Nieuwpoort uit met een gloednieuw cultuurfestival. Onder de noemer ‘Langs de Promenade’ vindt het evenement, zoals de naam al aangeeft, plaats langs de Havengeulpromenade die Nieuwpoort-Stad met Nieuwpoort-Bad verbindt. De bekende wandel- en fietsweg, die zijn twintigste verjaardag viert, wordt voor de gelegenheid omgevormd tot
The post ‘Langs de

Lees meer »

“Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28) en Jérémy (29) ommuren huis met 2.000 bierbakken als trouwcadeau

West-Vlaamse woningen werden afgelopen maand verbouwd met bierbakken en deze huwelijksgeschenken groeiden telkens in omvang. Het record staat nu in Zandvoorde: maar liefst 2.000 bierbakken rond de volledige woning van Jérémy Desmet (29) en Maïté Beernaert (28). “Wij wilden niet onderdoen”, aldus hun vrienden.
The post “Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28)

Lees meer »

Start verbouwingen gemeentehuis voor nieuwe lokalen Scouts Tiegem: “Dit is nodig, want de huidige locatie is erg verouderd”

Deze week begon men met de verbouwingen in het voormalige gemeentehuis van Tiegem. Nu de cultuur- en toeristische dienst verhuisd zijn naar het gemeentehuis aan De Vierschaar 1, kan het gebouw heringericht worden tot jeugdlokalen voor de Tiegemse Scouts. “Dit is nodig, want de huidige scoutslokalen zijn erg verouderd”, aldus oud-scout en schepen van Jeugd Yannick Ducatteeuw (Inzet). “Op deze

Lees meer »