Gemeenterapport: geluksgevoel ligt bij Oostrozebekenaar heel hoog

Volgens de resultaten van de stadsmonitor is het fijn wonen in Oostrozebeke. Het geluksgevoel is er hoog (83%), net als de tevredenheid over de buurt (84%) en de tevredenheid over de gemeente (75%). Is het dan niet raar dat het vertrouwen in het gemeentebestuur amper 30% scoort?

In vergelijking met het Vlaams Gewest kan Oostrozebeke heel goede cijfers voorleggen”, stelt burgemeester Luc Derudder (Oostrozebeke. nu) vast. “De tevredenheid over de gemeente is met 75% heel hoog te noemen. In 2020 was dat nog 65%, wat betekent dat we in drie jaar tijd tien procent gestegen zijn. Belangrijk is ook dat de tevredenheid over de buurt met 84% heel hoog ligt. Dat betekent dat de Oostrozebekenaren graag in onze gemeente wonen.”

“Net daarom begrijp ik niet goed dat we qua vertrouwen in het gemeentebestuur maar 30% scoren. Nu, ik heb bij de collega’s eens nagevraagd hoe het bij hen zit. Er zijn maar twee gemeenten in onze regio die een beter resultaat behalen: Roeselare, met 40%, en Ledegem, met 46%. Het gemiddelde voor gemeenten in het Vlaams Gewest is 29%.”

Tevreden senioren

In het dienstencentrum zitten enkele mensen bij een kop koffie te keuvelen. Linda Vanderzijppe vertolkt hun mening: “De mensen die hier geregeld wat verstrooiing komen zoeken – en dat zijn er heel wat – voelen zich echt thuis in hun gemeente. Er is, vooral bij de senioren, een groot veiligheidsgevoel. De meesten zijn ook heel tevreden over de inspanningen die de gemeente doet om het veilig wandelen in het centrum mogelijk te maken, met onder andere brede stoepen en oversteekplaatsen. Ook de vele activiteiten die voor senioren aangeboden worden, vallen in goede aarde.”

“Dat sommige gebouwen moeilijk toegankelijk zijn omdat er alleen maar trappen zijn, vinden de senioren hinderlijk, maar ze weten dat eraan wordt gewerkt.”

Opvallend: het vertrouwen in het gemeentebestuur mag dan wel slechts 30% scoren, de burgemeester krijgt van de koffie drinkende senioren in het dienstencentrum een woord van lof: hij is sterk begaan met de senioren, klinkt het, en hij laat zich geregeld zien op hun activiteiten.

(JC)

The post Gemeenterapport: geluksgevoel ligt bij Oostrozebekenaar heel hoog is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De Parette organiseert eerste sneukeltocht in Harelbeke

Dienstencentrum De Parette vond een originele manier om hun werking in de kijker te zetten: al sneukelend de buurt rond lokaal De Parette verkennen en op de tussenstops nader kennismaken met de vrijwilligers van het Dienstencentrum die een woordje uitleg geven over de werking. “Het opzet is van deze eerste editie een jaarlijkse sneukelwandeltocht te maken”, luidt het.
The

Lees meer »

Jong Keukengeweld in Bistro Le Nord

In oktober 2024 en maart 2025 domineert Jong Keukengeweld de keuken van 70 Vlaamse restaurants. Dan kunnen jongvolwassenen tussen 18 en 35 jaar de voetjes onder tafel schuiven voor een driegangenmenu, en dit aan een stevig kortingstarief. In Roeselare kan dat in Bistro Le Nord. Daar geven de sous-chefs Luigi Lefevre en Nordin Valcke al tien en negen jaar het

Lees meer »

Inwoners smaken nieuwe zaterdagmarkt in Krottegem: “ We zijn zeer blij met deze mooie aanwinst”

Het zonnetje en zes marktkramers waren van de partij, maar ook de klanten bleven zaterdagvoormiddag tijdens de eerste marktdag ooit in Krottegem niet achterwege. Het initiatief, dat groeide uit een vraag van de lokale bevolking, valt duidelijk in de smaak bij de inwoners.
The post Inwoners smaken nieuwe zaterdagmarkt in Krottegem: “ We zijn zeer blij met deze mooie

Lees meer »

“Technologie en natuur gaan hier hand in hand”: Agrotopia neemt vertical farming toren in gebruik

ROESELARE Wereldprimeur bij Agrotopia in Roeselare. De onderzoekserre van Inagro neemt een innovatieve verticale teeltinstallatie in gebruik. “Dit moet een belangrijke stap in de toekomst van de glastuinbouw worden”, valt te horen. “Hiermee onderstrepen we de ambitie van Vlaanderen als koploper op vlak van duurzame en ruimte-efficiënte landbouw.”
The post “Technologie en natuur gaan hier hand in hand”: Agrotopia

Lees meer »

Wie moet burgers oproepen om naar stembus te gaan nu opkomstplicht is afgeschaft? Gemeentebesturen vrezen politieke neutraliteit te verliezen

Weinig gemeentebesturen doen grote inspanningen om hun burgers te overtuigen om op 13 oktober naar de stembus te gaan. Dat blijkt uit een bevraging van de UGent. De lokale overheden vrezen dat het nemen van maatregelen om de opkomst te bevorderen hun neutraliteit in gevaar kan brengen. "Wat is de grens tussen een neutrale oproep of een politieke campagne? Dat

Lees meer »

IN BEELD. Joren uit ‘Blind getrouwd’ geeft relatie-update op première musical ‘Grease’: “Ik ben van ‘t straat”

Strakke jeans, leren jekkers en vetkuiven. Heel wat BV’s hadden zich voor de première van de Nederlandstalige versie van de hitmusical ‘Grease’ in de Stadsschouwburg van Antwerpen uitgedost in de fifties-stijl van deze swingende feelgood-klassieker. Helemaal klaar om mee te zingen en dansen met ‘You’re The One That I Want’ en ‘Summer Nights’.

Lees meer »

Flakkagebruiker die huis van broer in brand stak, weigert schadevergoeding te betalen: “Ik wil steun om mijn eigen huis te behouden”

Kort na zijn veroordeling voor het doodrijden van Herman Tanghe (62) stichtte flakkagebruiker Kenneth K. (32) brand in het huis van zijn broer in Houthulst. Nog hallucinanter dan de feiten waren de verklaringen van K. in de rechtbank donderdag. Hij riskeert 8 jaar cel, maar de procureur vraagt extra onderzoek naar zijn psychische toestand. “Hij wil zijn ouders vermoorden, erven

Lees meer »

IJzerwake doekt wake in huidige vorm op en bezint zich over toekomst

Er komt wellicht geen 24ste editie van de IJzerwake in de huidige vorm. Dat heeft de algemene vergadering van de vzw vorige week beslist. “We gaan ons herbezinnen over de manier waarop we verder gaan”, zegt woordvoerder Edwin Six aan Belga in reactie op een bericht van PAL NWS eerder donderdag. Volgende week buigt een werkgroep zich op een virtuele

Lees meer »

Stedenbouw is onverbiddelijk en regularisatie is quasi onmogelijk: bouwfirma Vulsteke moet Albert Heijn in Ruiselede afbreken

We schreven het al zo’n twee weken geleden: ‘De regularisatie van Albert Heijn in Ruiselede wordt een klus.’ Een blijkbaar onmogelijke klus, want zowel burgemeester De Roo als Stedenbouw bevestigen inmiddels dat de verantwoordelijke bouwfirma Vulsteke de huidige constructie volledig moet opbreken omdat er hoger en groter werd gebouwd dan de omgevingsvergunning toelaat. Voor de aannemer zit er niets anders

Lees meer »

Hooggerechtshof Brazilië legt X zware boete op als het blokkade blijft omzeilen

Het Braziliaanse Hooggerechtshof heeft het socialemediaplatform X, het voormalige Twitter, bevolen om de toegang tot zijn platform opnieuw te blokkeren voor Braziliaanse gebruikers, op straffe van 820.000 euro per dag dat het vonnis niet gerespecteerd wordt. X was woensdag tijdelijk weer bereikbaar in Brazilië, ondanks een eerdere ban door het Braziliaanse Hooggerechtshof.

Lees meer »