Cercle Brugge nestelt zich opnieuw in top zes na dominante zege tegen STVV

Cercle Brugge heeft zondagavond opnieuw de zesde plaats veroverd in het klassement van de Jupiler Pro League. In het Jan Breydelstadion won de vereniging met duidelijke 4-1-cijfers van STVV.

Het eerste doelpunt van de Bruggelingen kwam er na tien minuten op een vrije trap voor Sint-Truiden. Ryotaro Ito ging aan het dribbelen, maar verloor de bal, waardoor de thuisploeg kon uitbreken. Alan Minda bediende vervolgens Kévin Denkey aan de tweede paal, die simpel binnen duwde. Voor de Togolees al het zeventiende doelpunt in de competitie.

Zijn Ecuadoraanse spitsbroeder zou bij het tweede doelpunt ook een hoofdrol opeisen. Eerst kopte Edgaras Utkus de voorzet van Hannes van der Bruggen voor doel, waar Minda (42.) de 2-0 maar binnen te lopen had. Bij de 3-0 waren de rollen dan weer omgekeerd in vergelijking met de 1-0, maar het derde doelpunt was anderzijds wel een kopie van de openingsgoal. De Limburgers staken hun neus aan het venster van het Cercle-doel, waarna de vereniging razendsnel kon counteren. Minda bereikte Denkey (54.) en die poeierde een derde Brugs doelpunt snoeihard in het dak van het doel.

Joselpho Barnes duwt de 4-1 binnen

De Limburgers speelden werkelijk niets klaar en gaven Kazeem Olaigbe een dikke tien minuten later alle tijd en ruimte om op te rukken en uit te halen waarna het schot van de belofte-international via het been van Matte Smets voorbij Jo Coppens rolde. Warleson gooide tot slot zijn clean sheet te grabbel door niet in te grijpen op de voorzet van Ryoya Ogawa, waarna Joselpho Barnes de 4-1 binnen duwde.

Eerder op de dag won Antwerp de topper tegen Club Brugge (2-1) en ging AA Gent de boot in bij Anderlecht (1-0). Daardoor kan Cercle bij winst tegen de Buffalo’s volgende week zondag (19u15) op gelijke hoogte komen met Gent. STVV mag als negende zijn Play-off I-ambities stilaan opbergen.

The post Cercle Brugge nestelt zich opnieuw in top zes na dominante zege tegen STVV is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation

Op dinsdag 9 juli kan je in de Middelkerkse evenementzaal Silt met ‘Celebrating Prince’ een unieke concertavond beleven. In de rangen van ‘Celebrating Prince’ vinden we de kern van de ‘New Power Generation, de legendarische begeleidingsband van Prince.
The post Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation appeared first on KW.be.

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die vandaag maar 2 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel maandag twee plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Unesco duidt eerste biosfeergebied in België aan

Het Nederlands-Belgische grenspark Kempen-Broek is vrijdag door de Unesco aangeduid tot een van de elf nieuwe biosfeergebieden. Dat meldt het VN-agentschap op zijn site. Het is het eerste door Unesco erkende biosfeergebied in ons land, voor Nederland is het het tweede. Unesco’s biosfeernetwerk telt nu 759 gebieden in 136 landen.

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas overleden F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Welkom op ‘t Vossenerf: Op vakantie tussen de Holsteinkoeien

Kris Decapmaker (42) en Charlotte Sys (42) wonen met hun twee kinderen Lander (19) en Laure (17) op ’t Vossenerf in Klemskerke. Het familiebedrijf ziet er vandaag helemaal anders uit dan twee generaties geleden, maar de toewijding aan de stiel bleef. “Op zondag eens een paar uurtjes kunnen uitblazen, dat is voor ons al een luxe.”
The post Welkom

Lees meer »

Infrastructuurwerken voor uitbreiding bedrijventerrein De Noordvaart van start

Stad Nieuwpoort en WVI slaan de handen in elkaar om het bedrijventerrein De Noordvaart op een kwalitatieve en duurzame manier op te schalen. Het gaat over een uitbreidingszone van 9 hectare die aansluit op het bestaande bedrijventerrein. “De nood aan bijkomende ruimte in de regio is hoog. Met de start van de infrastructuurwerken krijgt de uitbreiding eindelijk vorm.”
The

Lees meer »