AI-chatbot als therapeut: “Iemand met existentiële vragen die zich tot een robot moet wenden? Daar moet ik van wenen”

Steeds meer mensen gebruiken artificiële intelligentie voor therapie. Chatbots tonen zich dan ook erg begripvol, en scoren zelfs beter op empathie dan sommige zorgprofessionals. Maar is dat wel een goed idee, uw diepste roerselen delen met een robot?

 

Meer krantenkoppen in België

“Nee, ik zie mezelf niet oud worden”: Matthieu Bonne wil na nieuw wereldrecord nu ook de Amazone doorkruisen

Ultrasporter Matthieu Bonne heeft nóg maar eens een wereldrecord beet. In Hongarije liep hij 1.046 kilometer in zes dagen, een fenomenale uitputtingsslag. De titel van zijn eerste boek, ‘Wilskracht’, is dan ook niet toevallig gekozen. Hoe meer uitdagingen hij aangaat, hoe groter zijn honger en focus wordt. Er lijken maar geen grenzen aan zijn mentale en fysieke capaciteiten. “Als ik

Lees meer »

KIJK. Renée (7) kroont zich tot winnares op kampioenschap ‘hangjongeren’: “Ik had een trucje en het heeft gewerkt”

Cultuurhuis De Grote Post in Oostende heeft zaterdag een bijzondere wedstrijd georganiseerd: de deelnemers streden in verschillende ronden om de kampioenstitel ‘hangjongere’. “Via deze ludieke actie willen we ons familieprogramma nog eens extra onder de aandacht brengen”, zegt directeur Lieve Moermans. Bij de jongste deelnemers haalde Renée Deseyne uit Gentbrugge het. “Ik ben heel blij met de prijs die ik

Lees meer »

Kwart meer inschrijvingen voor lerarenopleiding aan hogeschool Odisee na verhuis van Brussel naar Dilbeek

De verhuis van de lerarenopleiding secundair onderwijs van Brussel naar Dilbeek heeft voor een toename van het aantal inschrijvingen gezorgd aan de hogeschool Odisee. Er zijn dit jaar 25% meer kandidaat-leraren begonnen aan de opleiding. "Veel studenten willen in hun eigen regio studeren en worden afgeschrikt door de drukte in een grootstad als Brussel", zegt opleidingshoofd Bart De Nul.

Lees meer »

Verdachte beweert Gisèle Pelicot enkel gestreeld te hebben, maar dan laat rechter voor het eerst expliciete beelden van verkrachting zien: “In de zaal werd het muisstil”

Met Jacques C. (72) is een derde verdachte in het Franse verkrachtingsproces aan het woord gekomen. De gepensioneerde man gaf toe dat hij Gisèle Pelicot aanraakte, maar ontkende haar gepenetreerd te hebben. Om de waarheid aan het licht te brengen, liet de rechter voor het eerst expliciete beelden van het misbruik zien. Die spraken de versie van C duidelijk tegen.

Lees meer »

Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open, personeel op tijdelijke werkloosheid

De Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open. Die boodschap kregen de 295 personeelsleden van de Aalsterse fabriek woensdagmiddag te horen van het moederbedrijf in de Verenigde Staten. Voor het personeel verandert er voorlopig niets tegenover vorige week, toen het systeem van tijdelijke werkloosheid werd ingevoerd. “Er is ons gegarandeerd dat de lonen worden doorbetaald”, zeggen de vakbonden.

Lees meer »

Bobcat Wielsbeke One: “Tandje bijsteken”

Bobcat Wielsbeke One boekte vorig weekend zijn eerste zege van het nog prille seizoen. Mibac Middelkerke werd met een veertiger opzij gezet. Dit weekend komt B-Ballers Diksmuide op bezoek in Sporthal Hernieuwenburg.
The post Bobcat Wielsbeke One: “Tandje bijsteken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw (77) is valse bankmedewerksters te slim af, parket waarschuwt: “Ze mikken op de oudere, meest kwetsbare generatie”

Een 77-jarige vrouw uit Merelbeke werd eind augustus het slachtoffer van ‘bankmedewerkers’ die geld wegsluisden van haar rekening. Het parket waarschuwt dat ze de laatste tijd enorm veel dergelijke dossiers zien, waarbij vooral oudere mensen geviseerd worden. Tegelijk brengt het ook goed nieuws. De politie kon in dit geval de twee daders opsporen en arresteren. De twee verblijven momenteel in

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Deense premier: “Stop met praten over ‘rode lijnen’ en laat Oekraïne Rusland aanvallen”

De Deense premier Mette Frederiksen wil dat het Westen zich niet langer laat doen door de dreigende taal van Rusland over het overschrijden van ‘rode lijnen’. Ze pleit ervoor om Oekraïne de toestemming te geven om westerse wapens te gebruiken voor aanvallen op Russisch grondgebied. Intussen is de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in de Verenigde Staten. Hij wil tijdens een

Lees meer »