35 miniondernemingen brengen hun koopwaar aan de man tijdens verkoopdag in Ring Kortrijk

Afgelopen zaterdag brachten 35 miniondernemingen afkomstig uit West-Vlaanderen hun koopwaar aan de man in Ring Kortrijk. Daarbij werden diverse producten verkocht. Van olijfolie, Kaarsen, vegan producten, chocolade, bakpoeder om cake mee te maken en betonnen versiering tot een stijlvolle jas voorzien van grijze reflecterende stof. Elke aanwezige student had alvast de nodige verkoopspraatjes klaar om zijn goederen aan te prijzen aan de aanwezig bezoekers.

Enkele onder hen ware Ter Groene Poorte (Brugge) – De Frères Brugge – Sint-Paulusschool campus Hemelvaart – GO atheneum Avelgem – Guldensporencollege Kaai – Prizma Campus College – Regina Pacis Tielt – RHIZO Lifestyle- en Sportschool – Campus Sint-Jan Berchmans Avelgem – Sint-Jozef Humaniora – Sint-Jozefscollege Wervik en Spes Nostra Kuurne.

Mini – onderneming LumiMoon van het Spes Nostra Kuurne nam zelfs Antwerps designster Sara Kovic onder de arm die ook veel werkt rond duurzaamheid in de modewereld om hun product te ontwikkelen. “Deze bijzondere jas biedt aan de ene kant verbeterde zichtbaarheid in het donker dankzij de grijze reflecterende stof en is aan de andere kant een stijlvol kledingstuk geschikt voor elke gelegenheid”, klinkt het bij de ondernemers in spe van LumiMoon.

“Zelf worden wij gedreven door onze passie voor verkeersveiligheid, innovatie en stijl en willen deze passie graag delen. Daarom hebben wij besloten de handen in elkaar te slaan en ons vrijwillig in te zetten om een oplossing te bedenken voor het noodzakelijke en dus enkel functionele fluohesje.”

The post 35 miniondernemingen brengen hun koopwaar aan de man tijdens verkoopdag in Ring Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Is de batterij van de e-auto leeg?

21:05 De elektrificatie van de Europese auto-industrie lijkt te haperen. Fiat legt de productie van zijn elektrische 500 stil, Volvo kan zijn beloften niet waarmaken en Volkswagen overweegt fabriekssluiting…

Lees meer »

Nog veel meer trajectcontroles op komst

Het aantal trajectcontroles in Vlaanderen stijgt al jaren en er zijn er nog veel meer op komst. Dat schrijft Het Laatste Nieuws dinsdag op basis van een rondvraag bij alle lokale lijsttrekkers van de 285 Vlaamse gemeenten voor ‘De Stem van Vlaanderen’.

Lees meer »

Olympic Brugge schenkt 3.000 euro aan ALS Liga

Onlangs kreeg voorzitter Frank Verhelst van atletiekvereniging Olympic Brugge de diagnose ALS. Jeugdtrainster Nele Geeroms zette daarop samen met het bestuur een actie op het getouw om geld in te zamelen ten voordele van de ALS Liga in ons land. Door een grootschalige verkoop van snoepzakjes, zo’n vijfhonderd in totaal, samen met enkele giften van
The post Olympic Brugge

Lees meer »

1.200 werkende asielzoekers betalen voor opvang

Sinds het op 1 juli voor werkende asielzoekers in een opvangcentrum verplicht is geworden om een bijdrage te betalen voor hun opvang, hebben 1.200 asielzoekers dat daadwerkelijk gedaan. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »

Eerste samenkomst van oudercomité KSV Rumbeke meteen groot succes: “Al snel veel plannen en ideeën op tafel”

Eersteprovincialer KSV Rumbeke is volop bezig met de uitbouw van zijn vereniging. Een van de tekortkomingen was een oudercomité, zeg maar het luisterend oor tussen de vele ouders en het bestuur. Sinds kort is ook dit opgelost, en dit onder initiatief van Filip Van Vyve.
The post Eerste samenkomst van oudercomité KSV Rumbeke meteen groot succes: “Al snel veel

Lees meer »

Julie Vanloo lijdt met Washington dure nederlaag in strijd om play-offs

Julie Vanloo heeft met haar WNBA-team Washington Mystics een slechte zaak gedaan in de jacht op het achtste en laatste ticket voor de play-offs. In eigen huis verloor de ploeg op de voorlaatste speeldag van de reguliere competitie met 71-87 van leider New York Liberty.
The post Julie Vanloo lijdt met Washington dure nederlaag in strijd om play-offs appeared

Lees meer »

Tsjechië en Polen sturen militairen naar rampgebied

De regeringen van Polen en Tsjechië sturen het leger naar het door storm Boris geteisterde rampgebied, om plunderingen tegen te gaan en de herstelwerkzaamheden te ondersteunen. Volgens onze weerman David Dehenauw is er een “ongeziene” hoeveelheid neerslag in de regio gevallen. De tussen de 400 en 500 millimeter gevallen regen in amper vier dagen is wat er in België normaliter

Lees meer »

Robyn Verzekeringen sluitaan bij Callant Groep

Robyn Verzekeringen uit Ieper sluit aan bij de groep van Peter Callant. Vanaf 1 januari 2025 zullen zo alle diensten die Callant aanbiedt als one-stop-shop voor verzekeringen, kredieten en financieel advies ook beschikbaar zijn via het huidige kantoor van Robyn Verzekeringen in de Oude Veurnestraat in Ieper.
The post Robyn Verzekeringen sluitaan bij Callant Groep appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dit zijn de zeven kandidaten van de lijst HEUVELLAND

De lijst HEUVELLAND stelt haar kandidaten voor. Lijsttrekker Geert Vandewynckel, die de vorige keer uit de boot viel, maakt zich sterk dat hij met deze ploeg wél een zetel kan binnenhalen.
The post Dit zijn de zeven kandidaten van de lijst HEUVELLAND appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE BAYERN-DINAMO ZAGREB. Musiala meteen gevaarlijk in CL-debuut Kompany

Met een thuiswedstrijd tegen Dinamo Zagreb opent Bayern München vanavond zijn vernieuwde campagne van de Champions League. Voor Vincent Kompany wordt het zijn debuut als trainer op het kampioenenbal. “In principe is dit voor mij niets nieuw, maar we dromen van de finale”, vertelde hij in een gesprek met VTM NIEUWS-analist Gilles De Bilde.

Lees meer »