Zware uitslaande brand in Godveerdegem, de bewoner is vermist

Rond 2 uur vannacht is brand uitgebroken in woning in de Leliestraat in Godveerdegem, een deelgemeente van Zottegem. De bewoner van het huis, is nog altijd vermist. Omdat de brand zo hevig was, werden zo’n 10 bewoners van de omliggende woningen geëvacueerd. 

Meer krantenkoppen in België

Uitgeputte Jacky Lafon stapt uit winterrevue, maar haar gezicht staat nog steeds op affiche: “Of ze mij als lokaas gebruiken?”

Slecht nieuws voor wie Jacky Lafon in december had willen zien optreden in de revue ‘Winter Wonderland’. De actrice heeft om gezondheidsredenen afgehaakt: ze is oververmoeid en heeft dringend rust nodig. Toch blijft Het Witte Paard in Blankenberge reclame maken met haar in de hoofdrol, tot frustratie van Lafon. “Ik wil er niet aan denken dat ze mij als lokaas

Lees meer »

Roeselaarse afdeling van busbouwer VDL werkt mee aan belangrijke bestelling van 157 elektrische bussen voor Nederland

De Nederlandse vervoersmaatschappij Arriva heeft 157 elektrische bussen besteld bij het industrieconcern VDL. Een deel van die bussen zal in de VDL-fabriek in Roeselare geproduceerd worden, bevestigt een woordvoerder. "We hebben 2 sites voor elektrische bussen, in Roeselare en in Valkenswaard. Afhankelijk van de beschikbare capaciteit wordt de productie verdeeld", klinkt het. Financiële details over het order zijn niet bekend.

Lees meer »

Expo in Gent pakt uit met 3D-gezichtsreconstructie van mogelijke stammoeder van graven van Vlaanderen: “Is het Judith of niet?”

Wetenschappers van de UGent hebben het gezicht gereconstrueerd van een adellijke vrouw uit de 9e eeuw, die mogelijk Judith van Vlaanderen is. Dat is de stammoeder van alle graven van Vlaanderen. De reconstructie kadert in een onderzoek dat werd heropend na een aflevering van het tv-programma ‘Het Verhaal van Vlaanderen’, met Tom Waes. De resultaten zijn nu te zien in

Lees meer »

De hartverscheurende laatste berichten van slachtoffers Hamas-inval jaar geleden: “Tot ziens mama, ik hou van je”

Het zijn Whatsapp-gesprekken die afscheidsbrieven zouden worden. De Duitse krant ‘Bild’ verzamelde de laatste berichtjes van enkele slachtoffers van de dodelijke inval van Hamas in Israël, exact een jaar geleden. Maar liefst 1.200 personen op het festival Supernova en verschillende kibboetsen zouden het niet overleven. “Dit was het. Het is voorbij.”

Lees meer »

Een bokser, twee politica’s en de broer van… Dit zijn de 34 deelnemers van ‘De slimste mens ter wereld’

De equipe van Erik Van Looy (62) is compleet. Vanaf maandag 14 oktober starten opnieuw 34 deelnemers een kennisstrijd om de felbegeerde oorkonde van ‘De slimste mens ter wereld’. Verrassingen als Simon Mignolet, K3’tje Hanne Verruggen en Milow gaf Van Looy eerder vrij, nu komen daar onder meer twee politica’s, een zangeres en een wel érg goede bekende van de

Lees meer »

Na succesvolle reeks zomershows kijkt Het Witte Paard uit naar ‘Winter Wonderland’: “Hartverwarmend spektakel in de koudste maanden van het jaar”

Het Witte Paard in Blankenberge bevestigt opnieuw zijn status als het leidende variététheater in Vlaanderen. Meer dan 33.000 bezoekers kwamen kijken naar de twee zomershows ‘Hot Summer Night’ en ‘Jonger dan je denkt’. Zo bevestigt Het Witte Paard zijn groei jaar na jaar.
The post Na succesvolle reeks zomershows kijkt Het Witte Paard uit naar ‘Winter Wonderland’: “Hartverwarmend spektakel

Lees meer »