WIELERKORT. Neoprof William Junior Lecerf maakt indruk in AlUla Tour, Simon Yates slaat dubbelslag

Na de winterslaap barst het wegseizoen stilaan weer volop los. Op deze pagina blijft u op de hoogte van al het nieuws in wielerland. 

Meer krantenkoppen in België

Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren

Na bijna tien jaar heeft Westfront Nieuwpoort een grondige inhoudelijke update gekregen. Daarbij werd de bestaande permanente tentoonstelling over de Eerste Wereldoorlog volledig vernieuwd, met aangepaste technologie en nooit eerder vertoonde artefacten. Bezoekers ervaren het iconische verhaal van de onderwaterzetting vanuit een andere invalshoek.
The post Vernieuwd Westfront Nieuwpoort laat je de Groote Oorlog ervaren als nooit tevoren appeared

Lees meer »

Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana

Na het succes van vorig jaar, waarbij meer dan 500 toeschouwers het spektakel op de terreinen van de familie Alliët in de Bloemgatstraat volgden, organiseert de Meulebeekse Landelijke Gilde een tweede editie van haar gymkana. Die vindt plaats op zondag 7 juli, met een aanloop op vrijdag 5 juli.
The post Landelijke Gilde Meulebeke organiseert gymkana appeared first on

Lees meer »

Zorgt botsing voor breuk in jarenlange vriendschap tussen Verstappen en Norris? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”

George Russell pakte de overwinning in Spielberg. Maar in de F1-wereld gaat het vooral om de botsing tussen Verstappen en Norris. Zorgt dat voor een breuk in hun jarenlange vriendschap? “Er zijn momenten dat hij te ver gaat”, klonk het achteraf. Onze F1-watcher volgt hun relatie al jaren van dichtbij. “Het zat eraan te komen, die botsing met Norris, als

Lees meer »

Listige Pogacar wilde geel aan Evenepoel laten, die morgen maar 3 plaatsen beter moet doen om leider te worden: “Zou fantastisch zijn”

Na twee etappes heeft Remco Evenepoel (24) zijn eerste trui al beet in de Ronde van Frankrijk. Toen Tadej Pogacar ten aanval trok zat hij te ver, maar na een knappe achtervolging klokte Evenepoel dezelfde tijd in het algemeen klassement. De witte trui is een leuk souvenir, maar als Evenepoel morgen drie plekken voor Pogacar eindigt, pakt hij geel. “Dat

Lees meer »

Poperingse speelpleinwerkingen zoeken jong geweld

Deze zomer starten in Poperinge opnieuw acht speelpleinwerkingen op. Er wordt nog dringend gezocht naar extra animatoren om de zomer goed te laten verlopen.
The post Poperingse speelpleinwerkingen zoeken jong geweld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Finland begint met (beperkte) vaccinatie tegen vogelgriep

Finland start met een beperkte vaccinatiecampagne tegen vogelgriep. Dat heeft het Finse Instituut voor Volksgezondheid en Welzijn aangekondigd. De vaccins zijn bedoeld voor personen die een hoger risico lopen. Volgens persbureau Reuters wordt Finland het eerste land dat dergelijke vaccins aan mensen zal toedienen.

Lees meer »