Voormalige gemeenteschool is nu het Klavier

In de Klaverstraat in Ardooie, op het grondgebied van deelgemeente Koolskamp, behoort de voormalige gemeenteschool definitief tot het verleden en maakte deze plaats voor een nieuw lokaal waar vier verenigingen gehuisvest worden. Het nieuwe pand heet voortaan het Klavier.

Dit weekend was er de officiële inhuldiging van het Klavier. Zaterdagvoormiddag was er de receptie die door de schepenen aangeboden werd aan de genodigden. In de namiddag mocht de gewone Koolskampenaar een kijkje komen nemen. De vier verenigingen hielden er tevens een open deur.

Daar hebben de judo, het Sint Maartenshuis, de muziekharmonie en het Filoetje voortaan hun lokaal. Ze deden een inspanning om zich voor te stellen. Rond het nieuwe gebouw moet er nog een speelzone komen.

The post Voormalige gemeenteschool is nu het Klavier is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stefanie (28) neemt bekende winkel Lolotte over in Oostends stadscentrum

Begin september opende Stefanie Van Ryssel de conceptstore Lolotte in de Christinastraat. Ze nam de bestaande winkel over van de vorige zaakvoerster. Ondernemen zit haar in het bloed, want haar ouders baten al jaren de bekende feestzaal Ten Stuyver uit in Oostende. “We zouden het jammer vinden moest zo’n vaste waarde zijn verdwenen”, motiveert Stefanie haar beslissing om de zaak

Lees meer »

Arne Willem is al negen seizoenen titularis tussen de palen bij KSV Jabbeke A: “Ik geniet hier van grenzeloos vertrouwen”

KFC Lichtervelde is een team dat KSV Jabbeke nooit mag onderschatten. Een gelijk opgaande partij werd met het kleinste verschil verloren. Nu maken de jongens van de gedreven coach Bart Van Hecke zich op voor de thuisderby tegen Dosko Sint-Kruis.
The post Arne Willem is al negen seizoenen titularis tussen de palen bij KSV Jabbeke A: “Ik geniet hier

Lees meer »

Bondscoach junioren Serge Pauwels kijkt uit naar EK in eigen land

Serge Pauwels (40) kijkt als bondscoach van de Belgische junioren uit naar het komende EK en WK wielrennen. Met Bredenaar Corneel Vanslembrouck neemt hij zelfs een streekgenoot mee naar de Europese titelstrijd in Limburg.
The post Bondscoach junioren Serge Pauwels kijkt uit naar EK in eigen land appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europa’s vijanden zien AfD-winst grijnzend aan

De politieke crises in Frankrijk en Duitsland verzwakken ook de traditionele motoras van de Europese constructie. Het legt een titanische verantwoordelijkheid op de volgende Europese Commissie, waar België MR-politica Hadja Lahbib naartoe stuurt.

Lees meer »

De Wieltjesfeesten openen met Stoasje RO(C)K’T

De jaarlijkse Wieltjesfeesten in Menen is één van de grote feestweekends om reikhalzend naar uit te kijken. Het startschot gebeurt op vrijdagavond 6 september om 19.00 uur met Stoasje RO(C)K’T, die voor de tweede maal onder leiding van Lorenzo Naert staat.
The post De Wieltjesfeesten openen met Stoasje RO(C)K’T appeared first on KW.be.

Lees meer »

Canadese bezoekt Westende om gesneuvelde neef te herdenken

Op 12 september is het tachtig jaar geleden dat Canadese troepen Westende bevrijdden. Bij de laatste gevechten sneuvelden twee Canadese soldaten: Edgar Rivait en Douglas Lytle. Om een laatste groet aan haar neef Douglas te brengen, bezocht de Canadese Brenda Mann maandag Westende.
The post Canadese bezoekt Westende om gesneuvelde neef te herdenken appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ieper is een fijne stad, maar nog te weinig bekend in de wereld”: Japanse professor voor vijfde keer op bezoek in de Westhoek

Hij is professor aan het instituut voor internationale mode, maar met mode heeft Masakazu Tanaka (69) uit het Japanse Osaka weinig of niets te maken. Waar hij wel interesse voor heeft, is de manier waarop wij ons oorlogsverleden herdenken, iets wat in zijn thuisland niet gebeurt. “Ieper is een fijne stad, maar nog te weinig bekend in de wereld.”

Lees meer »