Vlamingen aan Costa Brava getuigen over “ergste droogte in eeuw tijd”: “De aangekondigde maatregelen zijn nog erg onduidelijk”

De regio rond het Spaanse Barcelona snakt naar een spatje regen. Catalaans minister-president Pere Aragonès kondigde donderdag zelfs de noodtoestand af wegens droogte. “Ze zullen er alles aan doen om te voorkomen dat toeristen hieronder lijden.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Ons leven stond voorbije zes jaar in teken van Spartathlon”: Tim Meiresonne (43) loopt loodzware race van 246 km in Griekenland

Tim Meiresonne neemt eind september deel aan de Spartathlon, een loodzware looprace tussen Athene en Sparta van liefst 246 km. Na zes jaar trainen, zou dit de bekroning op de sportieve carrière zijn van de atleet die zowel in Aartrijke als in London woont. “Ik liep al ultramarathons van 160 km. Bij de Spartathlon komen daar nog eens twee marathons

Lees meer »

Vrijwilligers klaar voor 30ste Plantjesweekend in Wevelgem: “We willen meer dan 5.000 plantjes verkopen”

Tijdens het weekend van 13, 14 en 15 september hopen de zowat 200 vrijwilligers uit Wevelgem, Gullegem en Moorsele samen meer dan 5.000 azalea’s te verkopen. Een plantje kost 8 euro, de volledige opbrengst gaat naar projecten in de strijd tegen kanker.
The post Vrijwilligers klaar voor 30ste Plantjesweekend in Wevelgem: “We willen meer dan 5.000 plantjes verkopen” appeared

Lees meer »

Vaartstraat krijgt nieuw wegdek

Op maandag 9 september wordt gestart met de heraanleg van het wegdek van de Vaartstraat in Bredene, tussen de Prinses Elisabethlaan en de Henri Zwaenepoelstraat.
The post Vaartstraat krijgt nieuw wegdek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zelfcensuur of mee met de tijd? Toni Coppers wijzigt hier en daar het taalgebruik in zijn oude thrillers

Toni Coppers (63) brengt zijn eerste drie thrillers opnieuw uit én herschreef ze hier en daar op aangeven van een sensitivity reader, een jonge vrouw van 25 met een master Gender & Diversiteit op zak. Een ‘heroïnehoertje’ is voortaan ‘een sekswerker met een overdosis’, het hoofdpersonnage dat ‘tentzeilen’ draagt, wordt een vrouw ‘die gelukkig niet toegeeft aan de dwingelandij van

Lees meer »

DURF stelt lijst voor: “Alternatief bieden voor huidige meerderheid”

In Lichtervelde stelde DURF zijn lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. DURF is een samengaan van oppositiepartijen SOMM, N-VA, Open Vld en onafhankelijken. De lijst wil een alternatief bieden voor de huidige CD&V-meerderheid.
The post DURF stelt lijst voor: “Alternatief bieden voor huidige meerderheid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Is de afschaffing van de opkomstplicht bij de gemeenteraadsverkiezingen een “dienst voor de democratie” of een “historische vergissing”?

Wat ook de uitslagen worden, de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober zullen een aparte vermelding in de geschiedenisboeken krijgen. Voor het eerst sinds de invoering van het algemeen meervoudig stemrecht in 1892 is er in de Vlaamse contreien geen opkomstplicht meer. Wie die zondag liever in de zetel zit, fietst of op café gaat, hoeft dus helemaal niet naar het stemhokje.

Lees meer »

“Surreëel en oneerlijk”: Spaanse atlete Congost speelt paralympische medaille kwijt door dramatisch moment op 10 meter van marathonfinish

Drama, gisteren, op de slotdag van de Paralympische Spelen. De Spaanse Elena Congost (36) werd derde op de marathon (T12), maar door een ‘foutje’ op tien meter van de meet speelde ze haar bronzen medaille nog kwijt. De gids van de slechtziende loopster kreeg krampen en viel bijna, waarna ze in een poging om te helpen het touwtje even loste

Lees meer »

LIVE VUELTA. Eerste renners rollen van het startpodium, Victor Campenaerts om 16u54 aan zet: “Ik ga er vol tegenaan gaan”

De Vuelta komt vandaag definitief tot een eind. Primoz Roglic staat comfortabel in het rood en lijkt zijn vierde Vuelta-overwinning bijna op zak te hebben. Vervolledigen O’Connor en Mas het eindpodium of weet iemand anders hun plek nog af te snoepen? En wie wint de afsluitende tijdrit? Mis niets van de slotetappe via onderstaande liveblog.

Lees meer »