TERUGLEZEN Crisis Midden-Oosten. Iran “veroordeelt met klem” de Amerikaanse bombardementen in Syrië en Irak

Irak heeft vandaag de Amerikaanse vergeldingsaanvallen tegen pro-Iraanse gewapende groeperingen op Iraaks grondgebied veroordeeld als “een schending van de Iraakse soevereiniteit”. Ook waarschuwde het voor “desastreuze gevolgen voor de stabiliteit van Irak en de regio.” De Amerikaanse aanvallen, die ook op Syrisch grondgebied plaatsvonden, waren een antwoord op de droneaanval van afgelopen zondag, waarbij drie Amerikaanse soldaten gedood werden in Jordanië, vlakbij de grens met Syrië. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

“Pijnlijk en moeilijk te beschrijven”: huilende Jasper Stuyven bijzonder ontgoocheld nadat hij op één kilometer van unieke ritzege gegrepen wordt

Balen voor Jasper Stuyven (32). Vanuit de kopgroep versnelde hij op elf kilometer van de finish. Zijn eerste ritzege in de Tour leek zo goed als binnen, maar in de slotkilometer werd hij alsnog gegrepen door zijn medevluchters. De ontgoocheling was bijzonder groot na de finish. Stuyven snikte minutenlang op z’n stuur.

Lees meer »

Katje Rambo (15) twee keer beschoten met loodjesgeweer, eigenaar waarschuwt voor kattenhater in Menenstraat in Izegem

Rambo, de 15-jarige kater van Maité Slambrouck uit Izegem, werd tot twee keer toe beschoten met een loodjesgeweer. Dat werd deze week duidelijk bij een bezoek aan de dierenarts. “Wie doet er nu zoiets”, aldus Maité die graag andere dierenliefhebbers waarschuwt voor een kattenhater in de omgeving van de Menenstraat in Izegem.
The post Katje Rambo (15) twee keer

Lees meer »

Voetgangster (77) sterft bij aanrijding in Oostende, voormalig ambulancier Brandon ziet slachtoffer onder wielen liggen: “We probeerden haar nog te helpen”

In de Stroombanklaan in Oostende is een oudere dame donderdagochtend rond 10.45 uur overleden nadat ze onder een wagen terechtkwam. Dat gebeurde toen de automobiliste achterwaarts een oprit wilde verlaten. Brandon Janssens, die in de buurt werkt, zag wat er gebeurd was en schoot meteen te hulp. “Ik zag dat de vrouw nog ademde, maar met grote moeite”, doet hij

Lees meer »

Bart De Wever (N-VA) wil deze week vervellen tot formateur van volgende regering

N-VA-voorzitter Bart De Wever hoopt woensdag naar de koning te kunnen stappen met de boodschap: maak mij formateur van de volgende regering. Er wordt nog steeds gekeken naar Vooruit, maar de Vlaamse socialisten zitten stilaan vast in de fuik die De Wever opstelde. Politiek journaliste Isolde Van den Eynde maakt een stand van zaken op. “De vraag voor Vooruit is:

Lees meer »