Tabor is het mekka van het WK veldrijden, nu nog een opvolger vinden voor Zdenek Stybar

 

Geen plek in de wereld die al zo vaak het decor vormde voor het WK veldrijden als Tabor. Het vierde bezoek aan deze Zuid-Boheemse stad moet het Tsjechische veldrijden weer op de kaart helpen zetten.

 

Meer krantenkoppen in België

Olympic Brugge schenkt 3.000 euro aan ALS Liga

Onlangs kreeg voorzitter Frank Verhelst van atletiekvereniging Olympic Brugge de diagnose ALS. Jeugdtrainster Nele Geeroms zette daarop samen met het bestuur een actie op het getouw om geld in te zamelen ten voordele van de ALS Liga in ons land. Door een grootschalige verkoop van snoepzakjes, zo’n vijfhonderd in totaal, samen met enkele giften van
The post Olympic Brugge

Lees meer »

IN BEELD – Jacques Vermeire én Baron Peter Piot krijgen het Ereburgerschap in Keerbergen

De gemeente Keerbergen stelde met trots twee buitengewone inwoners aan, die de prestigieuze titel van Ereburger kregen toegekend. Baron Peter Piot en Jacques Vermeire werden gelauwerd voor hun uitzonderlijke prestaties en hun diepe band met de gemeenschap van Keerbergen. De kinderen van Jacques waren ook van de partij. Dochter Julie woont nu meerdere dagen in de week in Kortrijk, de

Lees meer »

“Je ervaart er een bijzondere kracht en vrijheid”: Michèle (37) uit Waregem organiseert retreats, events en trouwfeesten in de bergen

Michèle De Vetter zet haar liefde voor de bergen om in Move Any Mountain. De 37-jarige eventplanner organiseert er retreats, bedrijfsuitjes en zelfs trouwfeesten op unieke locaties. “De bergen hebben iets betoverends. Het is een van de laatste plekken waar je nog echt kan ontsnappen aan de dagelijkse drukte en kan verbinden met de natuur en jezelf.”
The post

Lees meer »

Daar is opnieuw het plan om al uw berichten te scannen

Het omstreden EU-voorstel om alle chatgesprekken door te lichten op zoek naar beelden van kindermisbruik, staat weer op de agenda. In de herwerkte versie gaat het vooral over een scan van reeds bekende beelden. Voor nieuw materiaal moet de technologie “nog worden ontwikkeld”.

Lees meer »

Bib Zwevezele ontleent ook spellen

Vanaf half september kan je in de bibliotheek van kerk Hille in Zwevezele ook terecht voor meer dan 200 spellen. “Wie lid is van de bib kan gratis twee spellen per keer ontlenen”, vertelt cultuurschepen Brecht Warnez.
The post Bib Zwevezele ontleent ook spellen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tijdelijk extra parking in Beitem als oplossing bij wegenwerken in 2025

In 2025 starten een aantal riolerings- en wegenwerken in Beitem. De vernieuwing van de nutsleidingen in de Meensesteenweg en rioleringswerken in enkele zijstraten (Kerkhofstraat, Mgr. Catrystraat en Koolbrandersstraat) zullen tijdelijke verkeersmaatregelen met zich meebrengen.
The post Tijdelijk extra parking in Beitem als oplossing bij wegenwerken in 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

1.200 werkende asielzoekers betalen voor opvang

Sinds het op 1 juli voor werkende asielzoekers in een opvangcentrum verplicht is geworden om een bijdrage te betalen voor hun opvang, hebben 1.200 asielzoekers dat daadwerkelijk gedaan. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V).

Lees meer »