Schooldirecteur Bald Vandekerckhove gaat met pensioen: Wereldkampioen rijdt ereronde

Bald Vandekerckhove (61), coördinerend directeur van scholengemeenschap Ferdinand Verbiest, gaat met pensioen. Vorige vrijdag maakte hij een ‘ererondje’ langs de zeven basisscholen die deel uitmaken van de gemeenschap. Daar werd hij door 1.500 leerlingen uitgewuifd en nog eens in de bloemetjes gezet.

Bald Vandekerckhove studeerde af aan de normaalschool in Torhout op 30 juni 1982. “Het was een harde tijd om werk te vinden. De plaatsen in het onderwijs waren schaars, en kende je de juiste personen niet, dan kon je wachten. Gelukkig kon ik van 1 september 1982 tot in juni 1984 aan de slag in de Brigandschool in Ingelmunster. Het daaropvolgend jaar heb ik aan het Sint-Jozefsinstituut in Brugge lesgegeven, daar heb ik een fantastisch jaar beleefd. Spijtig dat mijn interim maar voor één jaar was. Maar ik kon terug naar Ingelmunster.”

“Op 1 januari 1987 zocht ik naar een carrièreswitch. Ik startte een opleiding in Brussel, bij de BAC Spaarbank. Een volledig nieuwe wereld ging voor me open. Vanaf 1 juli 1987 tot eind augustus 1991 werkte ik in het BAC-kantoor in Meulebeke – na vier jaar begon ik mijn opdracht iets te commercieel te vinden, en ik besloot om opnieuw het onderwijs in te duiken. Op 1 september 1991 werd ik onderwijzer in de Sint-Amandusschool, en in Marialoop en Sint-Lutgardis. Daarna volgden twee onvergetelijke jaren in de Veldschool bij directeur Patrick Vermeersch. Ik heb me daar wreed gejeund.”

“Ondertussen had ik een opleiding directeur achter de rug, en van 1 september 1998 tot 31 december 2016 was ik directeur in de Marialoopschool. Het was een autonome school en ik beschikte er over een fantastisch team leerkrachten. Ja, het waren prachtige tijden. En van 1 januari 2017 tot 31 januari 2024 was ik dus coördinerend directeur van de scholengemeenschap Ferdinand Verbiest. Straks ga ik genieten van een deugddoend pensioen.”

Passie voor de fiets

Vorige vrijdag wachtte de directeur een grote verrassing. De zeven scholen van ‘zijn’ scholengemeenschap zorgden voor een mooie passage in zijn leven. Het begon al om acht uur, in de Sint-Lutgardisschool. Om negen uur was de Sint-Amandusschool aan de beurt, om tien uur de school van de Paanders en om elf uur die van Marialoop, waar hij jarenlang directeur was geweest. Leerlingen, leerkrachten en directie speelden in op zijn passie voor de fiets. Hij reed er op een mooi versierd exemplaar de Ronde van Marialoop, onder de aanmoedigingen van alle leerlingen. Met de trui van wereldkampioen om de schouders mocht hij dan de bloemen en de fles champagne in ontvangst nemen. Daarna volgden nog de scholen ‘t Veld, Pittem en Egem.

Binnenkort stapt Vandekerckhove weer op de fiets: hij rijdt op z’n koersfiets naar Compostella.

The post Schooldirecteur Bald Vandekerckhove gaat met pensioen: Wereldkampioen rijdt ereronde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Federaal parket verspreidt opsporingsbericht voor overval met Belgisch voertuig in Genève

Het Belgisch federaal parket en het openbaar ministerie van het Zwitserse kanton Genève hebben een opsporingsbericht verspreid voor een gewapende overval die begin dit jaar plaatsvond op de luchthaven van Genève. De vier daders maakten daarbij gebruik van een witte Peugeot met Belgische nummerplaat. De slachtoffers van de overval hebben een beloning van één miljoen dollar beloofd aan de eerste

Lees meer »

Baseballclub brengt prachtig eerbetoon aan overleden Luca (21): “Hij was er altijd voor iedereen, met de nodige humor”

Een gigantisch nummer ‘2’ – “zijn rugnummer” – vormen met zo veel mogelijk mensen. De baseballclub Sunville Tigers uit het Limburgse Zonhoven hield woensdagavond een opvallend eerbetoon aan Luca Pignatelli. De 21-jarige overleed vorige week nadat hij door twee treinen werd aangereden in Diepenbeek. “Luca was er altijd voor iedereen, met de nodige humor.”

Lees meer »

Lichaam gevonden in Anderlecht: wetsdokter komt ter plaatse

De hulpdiensten werden zondagmorgen opgeroepen omdat passanten een lichaam opmerkten in het kanaal langs de Nijverheidskaai in Brussel. De brandweer kwam ter plaatse en bracht het levenloze lichaam aan wal. Een wetsdokter kwam ter plaatse en moet uitsluitsel geven over de doodsoorzaak.

Lees meer »

De partyzomer, donkere melancholie en vaste adresjes van Erik Van Looy: “Hij komt altijd vóór de avondshift eten”

Erik Van Looy (62) weet wat een partyzomer op Pukkelpop of Ibiza is, maar voelt zich bovenal thuis in zijn eerder bescheiden woning in Deurne, zoals we konden zien in ‘Komen eten’. Zijn dagelijkse routine, de volkse buurt en het kalfslapje bij de Italiaan om de hoek zorgen voor rust in het soms zwaarmoedige hoofd van de presentator, die écht

Lees meer »

“Mamaatje, ik zit in de problemen? Stuur je geld?” Trio Whatsapp-oplichters riskeert 4 jaar cel voor ‘ware pest’

“Mamaatje, mijn GSM is geblokkeerd en ik moet dringend betalen anders zit ik in de problemen? Wil je helpen?” Dat bericht kreeg een vrouw uit Eeklo vorig jaar via Whatsapp, zogezegd van haar dochter. De dame was toen met haar partner op reis met de camper.
The post “Mamaatje, ik zit in de problemen? Stuur je geld?” Trio Whatsapp-oplichters

Lees meer »

Wat Dave Grohl doet voor zijn ‘buitenechtelijk’ kind had Vlaamse Lies ook graag gehad: “Mijn vaderdagcadeautje werd teruggestuurd”

Foo Fighters-frontman Dave Grohl (55) geeft toe dat hij een buitenechtelijk kind heeft, waar de zanger en drummer voor wil zorgen. Hij hoopt dat zijn gezin hem vergeeft. In theorie mooi. In de praktijk een ander paar mouwen, zeggen experts. “Het woord ‘buitenechtelijk’ zegt het al: je staat er buiten en hoort er niet bij.”

Lees meer »

Waarom Bart De Wever zulke forse taal spreekt na diefstal ambulance: “Gaan komende maand weer wat meer ‘burgemeester De Wever’ zien”

"Huftergedrag" door "vrijwel altijd jongeren van allochtone, meestal niet-Europese, origine": het was lang geleden dat Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zich nog zo hard uitliet over een specifieke groep in zijn stad. Die timing en felle toon zijn wellicht niet toevallig, met de verkiezingen in aantocht, zegt professor politieke communicatie Peter Van Aelst (UAntwerpen). "Het was een goede kans

Lees meer »

Knuffelweide voor sterrenkindjes geopend in Harelbeke: “Helpt ouders om hun ondraaglijke verlies te verwerken”

Na de opstart van het sterrenregister in Harelbeke worden sterrenkindjes vanaf nu ook herdacht op de knuffelweide op de nieuwe natuurbegraafplaats in Harelbeke. “Voor ouders die het ondraaglijke verlies van een sterrenkindje moeten verwerken, is er vaak een diepe behoefte aan een fysieke plek om hun kindje te herdenken.”
The post Knuffelweide voor sterrenkindjes geopend in Harelbeke: “Helpt ouders

Lees meer »