KV Oostende springt weg van laatste plaats na winst bij Lierse

KV Oostende heeft zaterdag op de twintigste speeldag in de Challenger Pro League een 1-2-overwinning behaald op het veld van Lierse. De kustploeg is daardoor verlost van de rode lantaarn.

De bezoekers namen na 28 minuten via Brent Laes de leiding in het Herman Vanderpoortenstadion. Ewan Henderson (52.) verdubbelde kort na de herneming in de tweede helft de voorsprong. Joeri Poelmans (56.) zorgde al snel voor de aansluitingstreffer, maar dichter kwam Lierse niet meer.

In het klassement wipt Oostende over Seraing en SL16 FC naar de veertiende plaats met 16 punten. Dat zijn er drie minder dan Lierse, dat dertiende blijft.

Vrijdag al won Deinze met 0-1 van Club NXT en klom zo (voorlopig) naar de leiding met twee punten meer dan Beerschot en Zulte Waregem.

The post KV Oostende springt weg van laatste plaats na winst bij Lierse is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Diamant voor Erna en André

Op zaterdag 24 augustus werd de diamanten bruiloft gevierd van André Verlinde en Erna Seynaeve. Het koppel trad op 12 augustus 1964 in Ichtegem in het huwelijk. De viering vond plaats in het gemeentehuis. (MM/foto MM)
The post Diamant voor Erna en André appeared first on KW.be.

Lees meer »

VTM luistert naar smeekbede van (ook beroemde) fans: ‘De Pfaffs’ keren terug op tv

Dat ‘De Pfaffs’ niet langer volledig beschikbaar waren op VTM GO, zorgde online voor flink wat ophef. Begin deze zomer verdwenen bijna alle seizoenen van het streamingplatform, wat tot grote teleurstelling van de fans leidde. Deze teleurstelling is VTM niet ontgaan, en daarom komen ze nu met een tegemoetkoming: ‘De Pfaffs’ worden vanaf 30 september opnieuw uitgezonden op VTM2.

Lees meer »

Opnieuw temperaturen boven de twintig graden, maar zwemmen in zee is sinds deze week verboden: “Pootjebaden kan gelukkig wél nog”

Het kwik klimt vanaf vandaag (woensdag, red.) opnieuw boven de twintig graden, maar een frisse duik in de zee is er niet meer bij: sinds deze week staan er geen redders meer op het strand en is zwemmen in de zee verboden. In Blankenberge lijken de meeste strandgangers zich daar vooralsnog aan te houden.
The post Opnieuw temperaturen boven

Lees meer »

Twee maanden verkeershinder op E403 ter hoogte van Rumbeke door herstellingswerken aan brug; op Rijksweg slechts één rijstrook richting Roeselare

Vanaf 7 oktober herstelt het Agentschap Wegen en Verkeer de brug van de Rijksweg (N36) over de E403 in Rumbeke (Roeselare), op de grens met Izegem. Die brug is flink beschadigd na een aanrijding enkele jaren geleden. Als alles volgens plan verloopt, duren de werken zo’n twee maanden. Tijdens de werken rijdt het verkeer op de E403 in beide richtingen

Lees meer »

LIVE CLUB BRUGGE-DORTMUND (woe, 21u). Vanaken: “Er zijn mogelijkheden in omschakeling” – Dortmund-coach Sahin: “Wordt niet makkelijk in hun stadion”

Club Brugge opent morgen om 21 uur zijn campagne in de vernieuwde Champions League met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Jan Breydel droomt van een eerste stunt tegen de finalist van vorig seizoen. In de voormiddag werkte blauw-zwart een training af, nadien spraken Nicky Hayen en Hans Vanaken met de pers. De wedstrijd is LIVE te bekijken op VTM 2

Lees meer »

Anna Grymonprez op 102-jarige leeftijd overleden

Op vrijdag 13 september is Anna Grymonprez overleden. De Moorsleedse vierde onlangs nog haar 102de verjaardag. Anna woonde haar ganse leven langs de Oude Heirweg, op de grens van Moorslede met Beitem.
The post Anna Grymonprez op 102-jarige leeftijd overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laure Lapanne wil betreurde vader Pascal opvolgen in gemeenteraad Poperinge: “Ik wil meewerken aan vernieuwing”

Op plaats acht op de lijst van het liberale project Bewust, vinden we Laure Lapanne uit Abele. Zij wil als gemeenteraadslid haar betreurde vader Pascal Lapanne opvolgen, die stierf op 8 januari 2022, na complicaties van een ongelukkige val. “Ik wil mij onder meer inzetten voor de punten waarvoor hij streed”, zegt Laure Lapanne.
The post Laure Lapanne wil

Lees meer »

Speelpleinwerking Jakkedoe sluit tevreden de zomer af: “We hebben voldoende moni’s”

Vrijdag 30 augustus was aan Steuren Ambacht de allerlaatste dag van de speelpleinwerking Jakkedoe. “De traditionele ‘frietjesdag’, waar toch een 170-tal kinderen op afgekomen is”, zegt jeugdconsulente Kimberly Tanghe. “Het dagelijkse gemiddelde de voorbije twee maanden was een 120 tot 130-tal inschrijvingen.”
The post Speelpleinwerking Jakkedoe sluit tevreden de zomer af: “We hebben voldoende moni’s” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deken Geert Morlion verhuist naar Rome: “Het is onverwacht, maar ik kijk ernaar uit”

Geert Morlion, huidig deken van Kortrijk, wordt vanaf 1 januari 2025 rector van het Belgisch College Pontificio Collegio Belga, in Rome en dat voor een periode van vijf jaar. Morlion werd voorgedragen door de Belgische bisschoppen. “Ik had het niet verwacht.”
The post Deken Geert Morlion verhuist naar Rome: “Het is onverwacht, maar ik kijk ernaar uit” appeared first

Lees meer »