KV Kortrijk klopt Charleroi in de Jupiler Pro League

KV Kortrijk heeft zaterdagavond op de 24e speeldag in de Jupiler Pro League een belangrijke overwinning gepakt. Het won met 1-0 van Sporting Charleroi.

Hekkensluiter KV Kortrijk trok tegelijkertijd met 1-0 aan het langste eind tegen Charleroi. Isaak Davies (45.) knalde het leer op slag van rust laag in de linkeronderhoek en kroonde zich zo tot matchwinnaar namens de Kerels.

In de tussenstand van de Belgische eerste klasse klimt OHL ten koste van Charleroi uit de degradatiezone. De Leuvenaren staan nu twaalfde met 24 punten en zijn daarmee het laatste team in veilige haven, terwijl de Carolo’s met hetzelfde puntentotaal (en een slechter doelsaldo) wegzakken naar de dertiende positie.

KVK blijft op de zestiende en laatste stek timmeren aan de weg naar boven. Het sprokkelde onder nieuwe coach Freyr Alexandersson een knappe acht op twaalf en telt nu achttien eenheden. Westerlo palmt de tiende stek in met 25 stuks.

The post KV Kortrijk klopt Charleroi in de Jupiler Pro League is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

ICOSFest haalt Oktoberfeesten naar Ingelmunster: site Roverin wordt gezellige bierstübe

Zaterdag 5 oktober organiseert het Ingelmunsters Comité voor Ontwikkelingssamenwerking in de gebouwen van de voormalige site Roverin ICOSFest, haar eigen versie van de legendarische Oktoberfeesten in Beieren. De ingrediënten? Een trucklading ambiance, een avond vol amusante teamspelletjes, een stevige scheut Oberbayernmusik en uiteraard een schuimende pot gerstenat.
The post ICOSFest haalt Oktoberfeesten naar Ingelmunster: site Roverin wordt gezellige bierstübe

Lees meer »

Vanaf vandaag mag je niet meer roken in Pairi Daiza: “Breder verbod nodig”

Vanaf vandaag zijn sigaretten en elektronische sigaretten, met uitzondering van zeven rookzones, verboden in het 75 hectaren grote Waalse dierenpark Pairi Daiza. Dat kondigt het park aan in een persbericht. Op 31 december 2024 treedt er een Belgische wet in werking die roken in alle pret- en dierenparken verbiedt, maar Pairi Daiza wilde niet wachten op die wet.

Lees meer »

Zes verenigingen organiseren gratis gezinsfietstocht op autoloze zondag in Bredene

Zes lokale verenigingen (de Fietsersbond, Gezinsbond, Re-cycle, Femma, Ginger House en heemkring Ter Cuere) slaan op zondag 22 september de handen in elkaar in het kader van de Week van de Mobiliteit. “Samen met het gemeentebestuur en een legertje vrijwilligers bieden we de Bredenaar een gratis gezinsfietstocht aan”, opent Guido De Greef, voorzitter van de Bredense Fietsersbond.
The post

Lees meer »

“Je ervaart er een bijzondere kracht en vrijheid”: Michèle (37) uit Waregem organiseert retreats, events en trouwfeesten in de bergen

Michèle De Vetter zet haar liefde voor de bergen om in Move Any Mountain. De 37-jarige eventplanner organiseert er retreats, bedrijfsuitjes en zelfs trouwfeesten op unieke locaties. “De bergen hebben iets betoverends. Het is een van de laatste plekken waar je nog echt kan ontsnappen aan de dagelijkse drukte en kan verbinden met de natuur en jezelf.”
The post

Lees meer »

Waarom liet Israël de biepers en walkietalkies van Hezbollah net nu ontploffen? “Gaat meestal grotere aanval vooraf”

Nadat Hezbollah voor een tweede dag op rij te maken heeft gekregen met ontploffende communicatietoestellen, blijft een belangrijke vraag zinderen: waarom kiest de vermoedelijke aanvaller Israël ervoor om die aanvallen nu uit te voeren? Conflictjournalist Rudi Vranckx wijst erop dat communicatiekanalen uitschakelen meestal voorafgaat aan een grotere aanval. Al zijn er nog geen aanwijzingen dat Israël een rechtstreekse oorlog wil

Lees meer »

Rommelmarkt op zondag 29 september

Op zondag 29 september organiseert de ouderraad van de Zilverbergschool voor de eerste keer een rommelmarkt.
The post Rommelmarkt op zondag 29 september appeared first on KW.be.

Lees meer »

1.000 flessen glijmiddel en slachtoffers die infusen toegediend kregen: steeds meer details over seksfeestjes Sean ‘Diddy’ Combs

Sean ‘Diddy’ Combs (54) – ooit één van de meest invloedrijke muziekmagnaten – ziet zijn imperium afbrokkelen. De Amerikaanse rapper is gearresteerd en aangeklaagd voor onder andere sekshandel en afpersing. Eerder beschuldigden tien vrouwen hem al van seksueel misbruik en drogering. Iets wat de hiphoplegende bikkelhard blijft ontkennen. Maar nu onthullen huiszoekingen schokkende details over zijn seksfeestjes: “Er werden duizend

Lees meer »

Katrol van deathride waarbij jonge sportmonitor Aaron (24) leven liet, bleek niet geschikt

De katrol die werd gebruikt op de deathride op de Transfosite in Zwevegem waarbij Aaron Delannoy (24) het leven liet op 26 april 2003, bleek niet geschikt. Bovendien bleek de jonge sportmonitor slecht geïnformeerd en gebruikte hij de katrol daardoor verkeerd. Dat blijkt uit het onderzoek naar de oorzaak van het fatale ongeval. Volgens het arbeidsauditoraat pleegde de werkgever strafbare

Lees meer »