Kortrijk neemt afscheid van coach Christophe Beghin

Kortrijk Spurs heeft de samenwerking met coach Christophe Beghin beëindigd. Dat deelde de West-Vlaamse basketbaleersteklasser zaterdag mee.

“We willen Beghin bedanken voor zijn onvermoeibare inzet, zijn professionaliteit en zijn bijdrage aan de ontwikkeling van onze spelers”, postte Kortrijk op zijn Facebook pagina. “Hij heeft ons team twee jaar lang met passie en toewijding geleid. Onder zijn begeleiding werden belangrijke stappen voorwaarts gezet en beleefden we memorabele momenten. We zijn dankbaar voor de tijd die hij aan ons heeft besteed en vertrouwen erop dat hij nog succes zal boeken in zijn toekomstige carrière.”

De 44-jarige Beghin kwam in maart 2022 bij Kortrijk aan het roer te staan en loodste het team vanuit tweede klasse (Top Division 1) de BNXT League in. Ook daarin deed de debutant het aanvankelijk erg goed, maar na de 83-94 nederlaag van vrijdag tegen Luik, is Kortrijk uit de top vijf gezakt en vreest het deelname aan de Elite Gold uit handen te zien glippen.

Tot er een nieuwe coach gevonden is, neemt assistent Jeff Nolmans de taken van Beghin over. Na Kristof Michiels (Kangoeroes Mechelen) is Beghin de tweede trainer die dit seizoen de deur wordt gewezen.

The post Kortrijk neemt afscheid van coach Christophe Beghin is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Vandaag weten we meer”: Guardiola heeft nog geen nieuws over blessure De Bruyne, City blijft tegen Inter steken op draw

‘Un jour sans’ vanwege Manchester City. Een goed Inter pakte een punt (0-0). Een matige De Bruyne bleef tijdens de rust geblesseerd in de kleedkamer. “Ik sprak nog niet met de dokters, pas donderdag weten we meer”, zei Pep Guardiola kort. Doku kreeg slechts een korte invalbeurt. Alle doelpunten en hoogtepunten bekijkt u exclusief bij HLN!

Lees meer »

Federaal parlement aan de slag zonder nieuwe regering: hebben parlementsleden nu vrij spel? “Ik denk niet dat er veel beslist zal worden” 

Vandaag komt het federaal parlement voor het eerst weer samen sinds de zomer. In normale tijden hebben de regering en de partijen veel grip op welke wetten het parlement goedkeurt. Door de lange formatie blijft een nieuwe regering voorlopig uit. Hebben parlementsleden nu meer vrijheid om zelf initiatief te nemen? En zorgt de abortuskwestie straks voor vuurwerk in het halfrond?

Lees meer »

Hezbollah-leider noemt aanvallen met biepers “een oorlogsverklaring” – Twee Israëlische soldaten gedood bij aanvallen door Hezbollah

Na de massale ontploffing van duizenden Hezbollah-biepers dinsdag, ontploften woensdag ook plots tal van walkietalkies in Libanon, met nieuwe doden en gewonden tot gevolg. Het totaal aantal doden in het land is nu opgelopen tot 37, het aantal gewonden tot liefst 3.539. De leider van Hezbollah, Hassan Nasrallah zegt dat de “Israëlische vijand alle rode lijnen heeft overschreden” met de

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

Man raakt gewond bij home invasion in Beringen

In Beringen is een man afgelopen nacht gewond geraakt bij een home invasion. Op het moment van de feiten was hij samen met zijn kinderen thuis. Het was een van die kinderen die gewekt werd door verdacht lawaai. Daarop volgde een confrontatie tussen de daders en de bewoners. De vader werd met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie zoekt

Lees meer »

‘Ambetanterik’ krijgt schoppen op hoofd tijdens gevecht aan danscafé: duo riskeert celstraf

Een 32-jarige man uit Alveringem en een 20-jarige man uit Koksijde riskeren een celstraf voor een zware vechtpartij aan danscafé De Viking in Oostduinkerke. Een man, die zich naar verluidt gedroeg als een echte ‘ambetanterik’ kreeg er kopstoten en schoppen op het hoofd. De Alveringemnaar staat in een tweede zaak ook terecht voor weerspannigheid tegen zes politiemensen, die elk 400

Lees meer »

Italiaanse streek Emilia Romagna geteisterd door overstromingen: depressie Boris slaat ook in Zuid-Europa toe

Nadat depressie Boris Centraal-Europa de afgelopen dagen overspoelde met regen is nu Zuid-Europa aan de beurt: Vooral Italië zet zich schrap voor heel wat neerslag en kondigt code rood af. De Noord-Italiaanse streek wordt geteisterd door overstromingen. Lokaal kan er tot het einde van de week volgens de weermodellen tot 200 mm neerslag vallen en mogelijk lokaal zelfs nog meer.

Lees meer »