Kortenaken krijgt tweede waterzuiveringsstation

Een jaar na de ingebruikname van een eerste waterzuiveringsstation, wordt er in Kortenaken een tweede gebouwd. Tot vorig jaar werd het afvalwater van geen enkel gezin in eigen gemeente gereinigd. Met de komst van een tweede waterzuiveringsstation zou het water van zo’n 4.500 gezinnen in Kortenaken zelf gezuiverd worden. 

Meer krantenkoppen in België

Meisje van 14 zwaargewond na aanval door rottweiler in Nederlands-Limburg: “Ze is echt aan flarden gebeten”

Een 14-jarig meisje uit het Nederlandse Roermond is dinsdagmiddag in het Nederlands-Limburgse Vlodrop zwaargewond geraakt nadat ze is aangevallen door een rottweiler. De politie Limburg meldt dat de hond een spuitje heeft gekregen. “De chirurg in het ziekenhuis van Maastricht die haar heeft geholpen, is bij vijftig gestopt met het tellen van het aantal bijtwonden dat ze heeft”, zegt haar

Lees meer »

“We hebben hier een gezonde werking”: Hans Ocket staat aan het roer van Tievolley Tielt

Twee jaar geleden werd Hans Ocket de nieuwe voorzitter van volleybalclub Tievolley in Tielt. Intussen kan de voorzitter al terugblikken op heel wat fijne momenten met een goede bestuursploeg. “We werken hier met onze eigen opgeleide jeugd.”
The post “We hebben hier een gezonde werking”: Hans Ocket staat aan het roer van Tievolley Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bar Paravang sluit zwemseizoen af met Club Tropical

Naast de hondenplons in het openluchtzwembad op zondag 8 september zorgt ook Bar Paravang voor extra beleving met Club Tropical. “Vanaf 16 uur starten we met warme latin vibes in de vorm van live muziek en zelfgemaakt margarita’s.” Bar Paravang blijft na het zwem- en zomerseizoen open als eetcafé. Een unicum.
The post Bar Paravang sluit zwemseizoen af met

Lees meer »

Jonge twintiger terecht voor bezit en verkoop ketamine en cannabis: “Grootmoeder en moeder belden zelf de politie”

Niettegenstaande hij al sinds zijn zestiende verslaafd is aan ketamine, was het toch voor het eerst dat een 22-jarige jongeman uit Roeselare zich voor de rechtbank moest verantwoorden voor bezit en verkoop. Op bepaalde ogenblikken kwamen de meldingen van zijn overdadig gebruik uit onverwachte hoeken…
The post Jonge twintiger terecht voor bezit en verkoop ketamine en cannabis: “Grootmoeder en

Lees meer »

China overspoelt het Westen met goedkope elektrische auto’s: “We moeten ze niet bannen, maar de productie hierheen halen”

De Chinezen hebben de snelst groeiende automarkt ter wereld, en zeker op vlak van elektrische wagens bieden ze het Westen stevige concurrentie. In Terzake en De Afspraak pleiten verschillende experts ervoor om de Chinezen te verplichten om een deel van de productie naar Europa te halen. "Als ze deel willen uitmaken van onze markt moeten ze ook deel van de

Lees meer »

Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving versterken”

In het weekend van 1 september stond Henri Demeestere op met een eerste schooldag-gevoel. Zaterdag opende hij namelijk zijn gloednieuwe oester- en champagnebar op de wekelijkse markt. Met Bar Henri wil de 35-jarige Waregemnaar de beleving en sfeer op de markt naar een hoger niveau tillen.
The post Henri (35) opent oesterbar op wekelijkse markt: “Wil ambiance en beleving

Lees meer »

Diamant voor Raymond en Mieke uit De Panne

Raymond Lindebringh (82) en Mieke Nouwen (82) zijn afkomstig uit de Brusselse agglomeratie: uit de buurt Beauval of Het Voor aan de Brusselse stadsrand.
The post Diamant voor Raymond en Mieke uit De Panne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Koppel dat instorting Duits hotel nipt overleefde, kondigt zwangerschap aan: “Had het Mark nét verteld toen hotel instortte”

Edi (23) belandde op 7 augustus samen met haar man Mark en hun zoontje Jamie onder het puin toen hun hotel in het Duitse plaatsje Kröv instortte. Nu, nog geen maand later, kondigt de Nederlandse de komst van een tweede kindje aan in april. “Vijf minuten voor het instorten van het hotel, vertelde ik Mark dat ik zwanger was”, schrijft

Lees meer »