Jasper Cuvelier volgt Bald Vandekerckhove op

Jasper Cuvelier (37) uit Meulebeke volgt Bald Vandekerckhove op als coördinerend directeur (CODI) van de scholengemeenschap Ferdinand Verbiest. Cuvelier was er ICT-verantwoordelijke. “Het is een hele boterham, maar ik ben er klaar voor.”

Cuvelier studeerde in 2007 af als onderwijzer aan de Artevelde Hogeschool in Gent. Omdat het toen in eigen land moeilijk was om als pas afgestudeerde onderwijzer aan de bak te komen, trok hij voor enkele maanden naar Canada om er in het lager onderwijs als vrijwilliger te werken.

“Toen ik weer thuis was, brak er een periode aan van interims. Ik kon twee jaar lesgeven in Brugge, daarna in Deinze en tal van andere gemeenten, waar ik soms voor één of twee weken voor de klas mocht staan.”

“Het tij keerde toen ik in Meulebeke de opvolger werd van Lieven Van Parys, de toenmalige ICT-verantwoordelijke voor de scholengemeenschap Ferdinand Verbiest, die met pensioen ging. Zo kwam ik in contact met alle leerkrachten en directeurs van die scholen – vijf in Meulebeke, één in Pittem en één in Egem – leerde ik ook de gebouwen en de infrastructuur kennen, en werd ik in veel gevallen het eerste aanspreekpunt. Ondertussen hadden mijn vrouw Nele en ik een huis gekocht in Meulebeke en ondervond ik de voordelen van in eigen gemeente te kunnen werken. Ook onze kinderen Pepijn en Klara voelden zich er gauw thuis.”

“Nu stap ik in een nieuw avontuur en ik wil het werk van Bald zo goed mogelijk verder zetten. Als CODI probeer je de belangen van de scholen en de scholengemeenschap met elkaar te verzoenen. Dat betekent dat we altijd kwaliteitszorg en efficiëntie voor ogen moeten hebben. De zorg voor een prima werkklimaat is van groot belang. Ook het personeelsbeleid vergt een constante aandacht. Op financieel gebied zal ik samen met de directies streven naar een optimaal gebruik van de middelen.”

160 personeelsleden

“De personeels- en leerlingenadministratie en de boekhouding zullen mijn voortdurende aandacht vergen. De scholengemeenschap telt zo’n 1.500 leerlingen en 160 personeelsleden. Als CODI ben je ook de spil in het gebouwenbeleid. Vanaf de eerste vergaderingen met de architecten en studiebureaus tot het opstellen van subsidiedossiers voor AGION. Verder zal ik ook goed zorgen voor een prima interne en externe communicatie. Ja, ik besef het, het is een hele boterham, maar ik ben er klaar voor!” (LB)

The post Jasper Cuvelier volgt Bald Vandekerckhove op is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jean Beernaert en Anny Coussein zijn 65 jaar getrouwd

Jean Beernaert (90) en Anny Coussein (88) vierden hun briljanten jubileum. Anny, geboren in Ieper in 1936, groeide op met haar twee broers en studeerde Latijn-Grieks in Ieper en Gent. Jean werd in 1934 in Menen geboren, waar zijn familie een graanhandel had. Na zijn studies aan het Institut Gramme in Angleur ontmoette hij in
The post Jean Beernaert

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs aangeklaagd voor sekshandel en afpersing: “Vrouwelijke slachtoffers kregen infusen om te bekomen”

Muziekmagnaat Sean ‘Diddy’ Combs (54) is aangeklaagd voor mensenhandel en het dwingen tot seksuele handelingen. Dat staat in een dinsdag openbaar gemaakte aanklacht tegen de rapper en producent. De Amerikaan wordt daarnaast beschuldigd van het opzetten van een organisatie voor illegale praktijken. Combs verschijnt naar verwachting dinsdag voor de rechter in Manhattan.

Lees meer »

Burgemeester neemt maatregelen na toenemende overlast in Roeselare: extra camera en identiteitscontroles

In de omgeving tussen de site Trax, Stationsplein, Mandellaan en de Ardooisesteenweg zijn er recent een aantal feiten van overlast vastgesteld door de politiediensten. Deze feiten gaan zowel over druggebruik en verkoop, alcoholmisbruik als vandalisme. Niettegenstaande de reeds genomen kordate maatregelen en het aanklampend beleid van Stad en politie hun vruchten afwerpen, neemt de burgemeester een bijkomend besluit die aan

Lees meer »

Een maand voor de verkiezingen is er geen politieke consensus over de ziekenhuisfusie tussen AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in Brugge

Een maand voor de verkiezingen is er geen politieke consensus over de ziekenhuisfusie tussen AZ Sint-Jan en AZ Sint-Lucas in Brugge. Het is niet het enige grote dossier dat de Brugse politiek verdeelt. Dat bleek tijdens ons politiek debat met de zeven Brugse lijsttrekkers bij D’s Deldycke traiteurs.
The post Een maand voor de verkiezingen is er geen politieke

Lees meer »

Scholen krijgen Vlaamse subsidies voor bouwprojecten

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert meer dan 9 miljoen euro in 35 scholenbouwprojecten in West-Vlaanderen. Met deze projecten kunnen honderden leerlingen en scholieren de lessen in nieuwe of vernieuwde schoolinfrastructuur doorbrengen.
The post Scholen krijgen Vlaamse subsidies voor bouwprojecten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voedselagentschap sluit elke maand een horecazaak: aantal klachten weer op niveau van voor corona

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) ontving vorig jaar 252 klachten uit onze provincie en legde elf West-Vlaamse horecazaken een tijdelijke sluiting op. Dat zijn recordcijfers. “Vandaag kan iedereen zomaar een horecazaak starten”, zucht voorzitter Yves Van Moorter van Horeca West-Vlaanderen.
The post Voedselagentschap sluit elke maand een horecazaak: aantal klachten weer op niveau van

Lees meer »

Wilde Evy (35) haar schoonmoeder Clementine (69) vergiftigen? “Dit was een schreeuw om aandacht die verkeerd is uitgedraaid”

Jarenlang waren ze de beste vriendinnen. Haar nummer 1, noemde Clementine (69) haar schoondochter Evy (35) nog. Tot ze tot twee maal toe neerstuikte en wakker werd in het ziekenhuis… door medicijnen waar enkel haar schoondochter aan kon geraken. Lijnrecht staan de twee nu tegenover elkaar in de rechtbank. Gaat het om een koelbloedige moord, gepleegd uit geldbejag? Of was

Lees meer »