Iran “veroordeelt met klem” de Amerikaanse bombardementen in Syrië en Irak

Net zoals Irak eerder vandaag, veroordeelt ook Iran met klem de Amerikaanse vergeldingsaanvallen tegen pro-Iraanse gewapende groeperingen in Syrië en Irak. Het Syrische leger verklaarde dan weer dat de Amerikaanse bezetting van “sommige delen” van het Syrische grondgebied “niet kan blijven doorgaan”. Volgens regeringswoordvoerder Bassem al-Awadi vielen “minstens 16 doden, onder wie burgers”. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. “Dat mag eigenlijk niet”: Evenepoel verklapt in ‘Medal Shuttle’ dat hij protocol doorbrak bij ontmoeting met koning

De Olympische Spelen zijn met een knal begonnen voor België, met dank aan Remco Evenepoel en Wout van Aert. In de olympische tijdrit veroverden ze respectievelijk goud en brons. Daarvoor werden ze beloond met een ritje in onze ‘Medal Shuttle’, waar ze het duidelijk naar hun zin hadden. Het duo vertelde onder meer over de bijzondere ontmoeting met koning Filip

Lees meer »

Code oranje houdt aan in Franse vakantiegebieden

In Frankrijk geldt in twaalf departementen nog steeds code oranje, meldt weerdienst Météo France. In Bouches-du-Rhône, waar Marseille de Olympische zeilwedstrijden organiseert, is het extreem heet. Ook in Vaucluse, Alpes-de-Haute-Provence, Hérault, Gard, Var, Alpes-Maritimes en Corsica waarschuwen ze voor hitte.

Lees meer »

Uitbater van het ‘beste terras van NL’ onder vuur wegens scherpe reacties op negatieve recensies

Van “volumineuze, bourgondische vrouwen die grotere porties gewend zijn” tot een uithaal naar een Belgische klant die geen tafeltje kreeg en daar zijn beklag over deed. Horeca-uitbater Frank van der Avert krijgt de wind van voren door zijn soms onbeschofte gedrag tegen klanten die negatieve recensies schrijven over zijn zaak. De Nederlander heeft nu zijn excuses aangeboden.

Lees meer »

“De wereld volgens Trump: deze keer nog stemmen, daarna nooit meer”

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump heeft – zoals veel politici – de neiging om zijn publiek naar de mond te praten. Op een bitcoinconferentie in Nashville beloofde hij precies de president te zijn die de gelovigen in cryptomunten nodig hebben. Dat de sector zijn campagne sponsort, heeft duidelijk geholpen om een bocht te nemen, want vroeger vond hij cryptomunten bedrog.

Lees meer »

Onze analiste Kim Gevaert over boost van het openingsweekend: “Andere atleten gaan hierop voort willen surfen”

Twéé medailles in het openingsweekend, daar staat ook onze analiste Kim Gevaert van te kijken. Ze is ervan overtuigd dat het eremetaal van Evenepoel en Van Aert voor een superboost bij heel Team Belgium zal zorgen. “Je wordt als team uiteindelijk afgerekend op het aantal medailles. Nu er al twee binnen zijn, zal er toch opgelucht zijn gereageerd.”

Lees meer »

Oud-kolonel Housen na Israëlische aanval op Beiroet: “Mijn grote vrees is dat aantal raketten wél door raketschild raken en op Tel Aviv of Jeruzalem zullen vallen”

Israël voerde een luchtaanval uit op de Libanese hoofdstad Beiroet, als reactie op de aanval van Hezbollah op een voetbalveld in de door Israël bezette Golanhoogten. Het doelwit was Fuad Shukr, de nummer twee van de terreurorganisatie. “Hezbollah kan niet anders dan terugslaan”, analyseert oud-kolonel Roger Housen.

Lees meer »