Diksmuide krijgt eigen Dorpsrestaurant

Ook Diksmuide-centrum krijgt een dorpsrestaurant. “In het dorpsrestaurant kunnen Diksmuidelingen terecht om aan democratische prijs een hapje te eten in gezelschap van mensen uit hun buurt”, vertelt schepen van Sociale Zaken Katleen Winne.

Het eerste dorpsrestaurant opende in 2014 in Pervijze. “Intussen zijn er al acht bijkomende dorpsrestaurants geopend: naast Pervijze ook in Vladslo, Oostkerke, Leke, Nieuwkapelle, Esen, Keiem en Woumen. Het dorpsrestaurant in Pervijze vindt voorlopig plaats in Oostkerke tot het nieuwe OC in Pervijze opent. Afhankelijk van de locatie vindt het dorpsrestaurant maandelijks of tweemaandelijks plaats.”

“Het dorpsrestaurant is de uitgelezen plaats om samen te komen, te genieten van de maaltijd in een gezellige sfeer, even bij te babbelen en de vriendschapsbanden aan te halen. Iedereen wordt warm onthaald door de vrijwilligers die hen een aperitief aanbieden en de maaltijd opdienen”, aldus schepen Katleen Winne.

Een maaltijd bestaande uit een aperitief met hapjes, soep, hoofdgerecht en dessert met daarbij water of tafelbier kost 8,60 euro. De warme gezelligheid komt er gratis bij. “Doordat we aanvoelden dat er ook in het centrum nood was aan een dergelijk dorpsrestaurant, zochten en vonden we een oplossing. Dus zal er vanaf 8 februari aangeschoven kunnen worden in het dorpsrestaurant dat zal plaatsvinden in zaal Gerlacus van het LDC Ten Patershove”, duidt schepen Winne. Men kan er vanaf 12 uur terecht. Wel wordt gevraagd om twee werkdagen voordien in te schrijven aan het onthaal van Ten Patershove, via 051 79 32 80 of via mail naar [email protected]. “Na 8 februari zijn de volgende data van het dorpsrestaurant 14 maart en 13 juni, terwijl men vanaf september maandelijks in het nieuwe dorpsrestaurant in Ten Patershove terecht kan.” (ACK)

Info: www.diksmuide.be/product/1749/dorpsrestaurants.

The post Diksmuide krijgt eigen Dorpsrestaurant is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Trump weigert tweede debat met Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan om deel te nemen aan een tweede debat met zijn Democratische rivale Kamala Harris. Dat laat hij donderdagavond weten op zijn socialemediaplatform Truth Social.

Lees meer »

Nederlandse drugskoerier (22) steekt duim op naar agenten op E17… en ramt daarna politiewagen: “Er hadden makkelijk twee doden kunnen vallen”

“Alleen dankzij hun training en rijvaardigheid konden die politieagenten op de weg blijven.” Hun advocaat Thomas Vandemeulebroucke laat er weinig twijfel over bestaan. De 22-jarige Nederlandse drugskoerier die op de E17 in Marke bij Kortrijk het politievoertuig ramde, hangt vandaag 8,5 jaar cel boven het hoofd. In zijn auto lagen maar liefst 10 kilo drugs en een geladen wapen. “Wij

Lees meer »

Wall Street eindigt licht lager na rentebesluit Federal Reserve

De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag licht lager gesloten, nadat de Federal Reserve – de Amerikaanse centrale bank – de rente met een half procentpunt had verlaagd. Wall Street had na het rentebesluit een korte opleving, maar zakte weg tijdens de toespraak van Jerome Powell. Volgens de Fed-voorzitter moet niet worden verondersteld dat de verlaging met een half procentpunt

Lees meer »

Een op de tien Belgen blijft werken na pensioen

Bijna 40 procent van de 50- tot 74-jarigen in België ontvangt een rustpensioen. Bijna een op de tien van hen is blijven werken na de eerste ontvangst van een rustpensioen en de daaropvolgende zes maanden, zo blijkt maandag uit een bevraging van Statbel, het Belgische statistiekbureau, bij bijna 14.000 mensen in 2023.

Lees meer »

Wevelgems Harmonieorkest verhuist tijdelijk naar De Posthoorn

Nu de Wijnbergkerk een nieuw dak krijgt, moet het Wevelgems Harmonieorkest (WHO) noodgedwongen een nieuw onderkomen vinden om te repeteren. Dat werd de Sint-Theresiazaal. Daar blijven WHO en jeugdorkest C-Barré tot de werken aan de Wijnbergkerk voltooid zijn.
The post Wevelgems Harmonieorkest verhuist tijdelijk naar De Posthoorn appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fietsclub De Violetten sluit mooi seizoen af

Als afsluit van een schitterend fietsseizoen van de fietsclub De Violetten met 70 leden, werd genoten van een heerlijke maaltijd in het clublokaal Old Fiddler.
The post Fietsclub De Violetten sluit mooi seizoen af appeared first on KW.be.

Lees meer »