‘De man van het interieur van Kaffee Lagaar en van de atoomschuildkelder’: kunstenaar Miel Vercruysse (71) overleden

Emiel ‘Miel’ Vercruysse is deze week op 71-jarige leeftijd overleden. De creatieve duizendpoot laat heel wat herinneringen achter. Hij was ook de man die het interieur van Kaffee Lagaar, zoals het er nu nog staat, een kwarteeuw geleden ontwierp.

Miel Vercruysse werd op 25 juni 1952 geboren. Hij groeide op in de Kachtemsestraat in Roeselare, zelf zou hij later met zijn gezin in Izegem gaan wonen. Hij is de vader van Emilie, Julie, Benoit en Michelle. Zijn creatieve genen had hij doorgegeven, dochter Julie is ook al bekend onder haar pseudoniem Jools.

Het interieur van zijn atoomschuilkelder droeg duidelijk de handtekenign van kunstenaar Miel Vercruysse.

In de tuin van zijn ouderlijke woning in de Kachtemsestraat had hij een atoomschuilkelder staan, waarin hij ook enkele jaren woonde. Toen de oorlog in Oekraïne uitbrak begin 2022, zette hij die te koop.

Miel was ook een levensgenieter, ging ook schieten op de staande wip en had een passie voor motoren. Hij overleed op woensdag 31 januari, op donderdag 8 februari om 10 uur wordt afscheid van hem genomen in de aula bij uitvaartzorg Snoeck.

The post ‘De man van het interieur van Kaffee Lagaar en van de atoomschuildkelder’: kunstenaar Miel Vercruysse (71) overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Start verbouwingen gemeentehuis voor nieuwe lokalen Scouts Tiegem: “Dit is nodig, want de huidige locatie is erg verouderd”

Deze week begon men met de verbouwingen in het voormalige gemeentehuis van Tiegem. Nu de cultuur- en toeristische dienst verhuisd zijn naar het gemeentehuis aan De Vierschaar 1, kan het gebouw heringericht worden tot jeugdlokalen voor de Tiegemse Scouts. “Dit is nodig, want de huidige scoutslokalen zijn erg verouderd”, aldus oud-scout en schepen van Jeugd Yannick Ducatteeuw (Inzet). “Op deze

Lees meer »

Belg zet opnieuw meer geld op spaarboekje

Het totale bedrag op de spaarrekening bij twaalf Belgische banken is in de eerste zes maanden van dit jaar met 1,5 procent gestegen naar 256 miljard euro. Dat toont een rondvraag van De Tijd aan. Als we dit doortrekken naar de hele markt, betekent dit dat de spaartegoeden bij Belgische banken in de eerste helft van het jaar met 3,9

Lees meer »

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »