1.000 vrachtwagens op weg naar luchthaven Oostende: “We zorgen voor douches, toiletten en maaltijden”

Op een terrein van zo’n 75.000 vierkante meter in de luchthaven van Oostende kunnen straks ongeveer 1.000 vrachtwagens terecht die afgeleid worden uit de haven van Zeebrugge. Gouverneur Carl Decaluwé: “Er komen toiletten, douches en we zorgen voor maaltijden. Elke dag komen er in Zeebrugge nog vrachtwagens toe. Die moeten ergens heen en dat kan hier op dit terrein. Hoe we dat kenbaar gaan maken? We gaan flyers uitdelen aan de chauffeurs en die zullen dat ook vernemen via de verkeersinformatiediensten.”

Of en hoeveel vrachtwagens effectief naar Oostende zullen rijden, is de vraag. “De meesten zullen dichtbij de haven willen blijven, maar we hopen dat er toch heel wat naar Oostende zullen rijden. Het zal niet eenvoudig worden om ze in Oostende te krijgen, dat staat vast”, aldus de gouverneur.

Nog geen trucks aangekomen

Ondertussen brengen de stadsdiensten alles in orde om de truckers op te vangen. “Dit terrein is ideaal, want onze luchthaven is momenteel gesloten wegens werken aan de start- en landingsbaan”, zegt woordvoerder van de Oostendse luchthaven Tom Rutsaert. “Tot kort voor de werken stonden hier nog twee vrachtvliegtuigen opgesteld. Het terrein wordt momenteel volledig leeggemaakt. We hebben de vraag gekregen van de provincie en dragen op deze manier ons steentje bij.”

Voorlopig is er nog geen vrachtwagen te zien. De eerste vrachtwagens worden in de loop van de middag verwacht.

The post 1.000 vrachtwagens op weg naar luchthaven Oostende: “We zorgen voor douches, toiletten en maaltijden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stalking-slachtoffer Guillaume Devos (43) na getuigenis overstelpt met reacties: “Bij één bericht dacht ik: ‘Oei, het zou zomaar kunnen dat zij dat is’”

Na zijn openhartige getuigenis over stalking werd acteur en zanger Guillaume Devos (43) overstelpt met positieve reacties van mensen die hem een hart onder de riem wilden steken. Sommigen herkenden zich in zijn relaas en putten er steun en troost uit. “Ik ben ervan overtuigd dat de vrouw die me al die tijd heeft lastiggevallen opnieuw contact zal zoeken, maar

Lees meer »

Boerderij ’t Moereveld in Torhout is niet zomaar een hoeve: “Het best verkochte ijs? Zonder twijfel vanille!”

Een boerderij die in de zomer het gewone hoeveleven overstijgt? Daar is de Torhoutse IJsboerderij ’t Moereveld een schoolvoorbeeld van. Met, naast 120 melkkoeien en ook akkerbouw, 30 verschillende smaken zelfbereid ijs en een ruim ijssalon met terras. “De zaken lopen zó goed, dat ik de vraag naar ijs bijna niet kan volgen”, zegt ‘ijsboerin’ Cindy Vandevoorde.
The post

Lees meer »

EXCLUSIEF. In dit beveiligd luxeresort houdt van miljoenenfraude verdachte ex-wielrenner (45) zich schuil: “Het loopt hier vol slachtoffers”

Een oase van privacy en natuurpracht aan de zonovergoten Costa Blanca: dit is de beveiligde ‘Las Colinas Golf & Country Club’ in Spanje, waar de van miljoenenfraude verdachte ex-wielrenner Stijn V. (45) zich volgens getuigen al jarenlang schuilhoudt. Hij licht er schaamteloos medebewoners op. “Het loopt hier vol slachtoffers”, klinkt het. “Hij bedreigt mensen die iets openbaar willen maken.”

Lees meer »

Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet en toewijding inspireert ze anderen”

Gehuldigd worden met de titel Laureaat van de Arbeid, is een eer die slechts een beperkt aantal burgers te beurt valt. Om haar bijzondere staat van dienst, haar inzet, haar inspirerende gedrevenheid en de manier waarop ze mensen motiveert, werd Soetkin Vergote gehuldigd.
The post Soetkin Vergote (42) gehuldigd als Laureaat van de Arbeid in Lo-Reninge: “Met haar inzet

Lees meer »

Democratische gouverneurs spreken openlijk steun uit voor Biden, maar eerste megadonor roept op om zich terug te trekken

De Democratische gouverneurs hebben woensdagavond een “open en eerlijk gesprek” gehad met president Joe Biden, waarin ze spraken over de bezorgdheden na zijn teleurstellend debat tegen Donald Trump. Alle gouverneurs steunen hem, zeiden ze na afloop, maar ondertussen zijn er wel al zeker drie die hem expliciet oproepen om zich terug te trekken. Ook een megadonor van de Democratische partij

Lees meer »