Zware duw aan man met rollator op Brugs concert levert vijf maanden cel op

Een vijftiger heeft voor de Brugse rechtbank vijf maanden cel gekregen voor slagen aan een man met een rollator. P.D. ontkende dat hij het slachtoffer aanraakte.

Op 19 juli vorig jaar viel P.D. in beschonken toestand mensen lastig op een openluchtoptreden in Brugge. Het slachtoffer, dat zich behelpt met een rollator, maande hem tot twee keer toe aan om te vertrekken. Toen hij de beklaagde met de vinger een vermanende tik gaf in het gezicht, kreeg hij een harde duw. Hierdoor tuimelde hij achterover op het achterhoofd. “Hij verloor even het bewustzijn”, stelde procureur Mike Vanneste.

P.D. ontkende de feiten met klem. “Mijn cliënt heeft die man met geen vinger aangeraakt”, pleitte meester Robert Oppalfens. “Het slachtoffer haalde als eerste uit en viel over zijn rollator.” De Bruggeling ontkende ook dat hij dronken of lastig was. Naar eigen zeggen viel het slachtoffer hém voortdurend lastig. “Ik heb zelfs mijn tafel verschoven om een confrontatie te vermijden”, beweerde hij.

De rechter hechtte evenwel geen enkel geloof aan die beweringen, en verwees daarbij onder meer naar de getuigenverklaringen. D. liep eerder al negen veroordelingen op, onder meer voor slagen en rijden onder invloed. (AFr)

The post Zware duw aan man met rollator op Brugs concert levert vijf maanden cel op is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Carrefour kleurt Italiaanser, en breidt ook assortiment halal uit

Carrefour kleurt dit najaar iets meer Italiaans. Eveneens in een poging zich meer van de concurrentie te onderscheiden, breidt de keten ook het aanbod halalproducten uit, met een stevige eigen productlijn. En terug van weggeweest waar die tijdens de energiecrisis was verdwenen: de kant-en-klare braadkip.

Lees meer »

Trump weigert tweede debat met Harris

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan om deel te nemen aan een tweede debat met zijn Democratische rivale Kamala Harris. Dat laat hij donderdagavond weten op zijn socialemediaplatform Truth Social.

Lees meer »

Twee nieuwe LED-schermen moeten Kuurnse bewoners inlichten over gemeentelijke nieuwtjes: “Zo verbeteren we onze communicatie aanzienlijk”

Twee nieuwe digitale infoborden die een plaatsje kregen op parking Vlaskouter en langs de Brugsesteenweg zullen voortaan de Kuurnse burger inlichten over gemeentelijke nieuwtjes. Daarnaast zullen de borden ook de mogelijkheid bieden aan de Kuurnse handelaar om te adverteren.
The post Twee nieuwe LED-schermen moeten Kuurnse bewoners inlichten over gemeentelijke nieuwtjes: “Zo verbeteren we onze communicatie aanzienlijk” appeared first

Lees meer »

‘Bram’ werd zo zwaar in elkaar geslagen dat hij blijvende hersenschade opliep: “Ik kan zelfs niet voor mijn pasgeboren zoontje zorgen”

Voor de rest van zijn leven hersenschade en amper voor zijn pasgeboren zoontje kunnen zorgen. Dat is de harde realiteit voor ‘Bram’ na een zware vechtpartij in Antwerpen. Drie onbekende mannen slaan en schoppen hem en zijn vrienden helemaal in elkaar. De politie verspreidt harde beelden van de vechtpartij én van de amokmakers in de hoop dat iemand hen herkent:

Lees meer »

281 doden en 1,6 miljard dollar schade na doortocht van tyfoon Yagi in Vietnam

Een week na de doortocht van Yagi in Vietnam is het duidelijk dat de tyfoon een hoge menselijke en materiële tol heeft geëist. De dodentol is er opgelopen tot 281 slachtoffers. Nog eens 67 mensen zijn vermist geraakt en meer dan 1.900 mensen zijn gewond geraakt, meldt de Vietnam Disaster and Dyke Management Authority zondag. Volgens eerste schattingen door de

Lees meer »

Club Brugge wint met 0-3 van Kortrijk en komt naast Genk aan de leiding

Club Brugge heeft zaterdag op de zevende speeldag van de Jupiler Pro League in het Guldensporenstadion KV Kortrijk met 0-3 opzijgezet. Door de zege komen de Bruggelingen voorlopig samen met Racing Genk aan de leiding. Kortrijk staat met zeven punten dertiende.
The post Club Brugge wint met 0-3 van Kortrijk en komt naast Genk aan de leiding appeared first

Lees meer »

Real Madrid geeft Stuttgart lesje in efficiëntie, heerlijke streep van Debast zet Sporting op weg naar zege tegen Lille

Courtois en co hadden in hun eerste wedstrijd van de Champions League hun handen vol met de Duitse vicekampioen Stuttgart. Toch wisten ze in het slot alsnog de partij naar zich toe te trekken dankzij goals van Rüdiger en Endrick (3-1). Zeno Debast zorgde met een prachtig afstandschot mee voor de 2-0-zege van zijn Sporting Lissabon tegen het Lille van

Lees meer »

Bjorn Caenepeel leeft zich uit als T2 bij Dosko Sint-Kruis (2A)

De festiviteiten rond het honderdjarig bestaan hebben Dosko Sint-Kruis allicht een boost gegeven. In de competitie werd nog niet verloren en alle kernleden blaken van vertrouwen. Nu wacht de derby op bezoek bij Daring Brugge, dat nog geen enkel punt sprokkelde.
The post Bjorn Caenepeel leeft zich uit als T2 bij Dosko Sint-Kruis (2A) appeared first on KW.be.

Lees meer »

ICOSFest haalt Oktoberfeesten naar Ingelmunster: site Roverin wordt gezellige bierstübe

Zaterdag 5 oktober organiseert het Ingelmunsters Comité voor Ontwikkelingssamenwerking in de gebouwen van de voormalige site Roverin ICOSFest, haar eigen versie van de legendarische Oktoberfeesten in Beieren. De ingrediënten? Een trucklading ambiance, een avond vol amusante teamspelletjes, een stevige scheut Oberbayernmusik en uiteraard een schuimende pot gerstenat.
The post ICOSFest haalt Oktoberfeesten naar Ingelmunster: site Roverin wordt gezellige bierstübe

Lees meer »