Wouter Van Vooren gaat voor het lijsttrekkerschap bij WESTAON

In Staden maakt Wouter Van Vooren een politiek debuut om ‘u’ tegen te zeggen. Hij trekt waarschijnlijk de lijst WESTAON bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

“WESTAON is een lokale politieke beweging die uit onafhankelijken bestaat”, legt voorzitter Martin Boudry uit. “WESTAON, een afkorting van Westrozebeke, Staden en Oostnieuwkerke, nam zes jaar geleden voor het eerst deel aan de gemeenteraadsverkiezingen. Met Bart Coopman haalden we toen 1 zetel binnen in de gemeenteraad”.

WESTAON zegt voor de komende verkiezingen beroep te zullen doen op vertrouwde gezichten zoals Bart Coopman, Annelies en Koen Vandeportaele, Ivo Depoorter en Martin Boudry, maar kon ook een aantal nieuwe gezichten binnen halen. Bekendste gezicht is ongetwijfeld Wouter Van Vooren (44). De Stadenaar is ex-Krak van de gemeente, zetelt in de cultuurraad, is voorzitter van Jochimee , de vzw die instaat voor het beheer van de Stadense Chirolokalen, was medeorganisator van de Zombietrail en is medeorganisator van Fiësta Loca en Camping Eugène.

Twee kanten

“De liefde tussen WESTAON en mezelf is van 2 kanten gegroeid”, verklaart Wouter zijn stap richting politiek. “WESTAON lanceerde een tijdje geleden een oproep naar ideeën. Ik stuurde van tijd tot tijd één en ander in rond vrije tijd en verenigingen en zo is van het één het ander gekomen”.

“Dat participatieve is heel belangrijk voor ons”, stelt gemeenteraadslid Bart Coopman. “We willen van onderuit, vanuit de bevolking opbouwen. Op die manier geven we Staden terug aan de inwoners”.

“Ik heb vroeger gezegd dat ik niet in de politiek zou gaan”, gaat Wouter Van Vooren verder. “WESTAON heeft me waarschijnlijk wel 10 keer de vraag gesteld en ik heb hen evenveel keer wandelen gestuurd, tot ik uiteindelijk 2 à 3 weken geleden toegezegd heb. Ik wilde ook niet aansluiten bij een traditionele partij. Ik wilde onafhankelijk blijven. WESTAON is een onafhankelijke lijst die bestaat uit mensen met verschillende politieke overtuigingen. Het was ook alles of niets voor mij. Vandaar dat ik meteen voor de eerste of de tweede plaats op de lijst ga. Het wordt waarschijnlijk de eerste plaats.”

The post Wouter Van Vooren gaat voor het lijsttrekkerschap bij WESTAON is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Mogelijk honderden leden van Libanese Hezbollah gewond na ontploffing ‘biepers’, ook Iraanse ambassadeur als slachtoffer

In Libanon zijn mogelijk honderden leden van de militante groep Hezbollah gewond geraakt nadat hun ‘biepers’ waren ontploft. Dat melden onder meer het Britse persagentschap Reuters en het Libanese National News Agency. Een lokale veiligheidsbron heeft het over de "grootste beveiligingsinbreuk" sinds de start van het conflict met Israël, dat nog niet op het incident heeft gereageerd.

Lees meer »

Geert Vandewynckel komt toch weer op met lijst HEUVELLAND

Oud-schepen Geert Vandewynckel zal dan toch weer opkomen met zijn lijst HEUVELAND. Verrassend, want een paar jaar geleden gaf hij in een kranteninterview aan dat hij nu een heel andere weg was ingeslagen en niet meer aan politiek deed. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan : op veertien dagen tijd bokste hij dan toch weer een lijst

Lees meer »

41-jarige veelpleger krijgt 20 maanden cel voor waslijst aan feiten

Een 41-jarige man uit De Panne die jarenlang voor overlast zorgde in de Westkust heeft nu 20 maanden effectieve celstraf gekregen voor een waslijst aan feiten. Zo pleegde hij meerdere diefstallen waarbij hij GSM’s en vleeswaren in winkels stal, haalde ook geld af met die GSM’s en deelde zelfs iemand vier steekwonden uit met een mes.
The post 41-jarige

Lees meer »

Freddy en Ingrid vieren gouden huwelijksjubileum

Op vrijdag 23 augustus vierden Freddy Senaeve en Ingrid Strubbe hun vijftigste huwelijksverjaardag. Het koppel huwde op 23 augustus 1974 in Oostende. De viering van het gouden paar vond plaats in het gemeentehuis. (MM/foto MM)
The post Freddy en Ingrid vieren gouden huwelijksjubileum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sportcenter Get Fit in Waregem bestaat tien jaar: “Geen traditionele fitness met een fabrieksgevoel”

In het Waregem Sport Center in de Bergstraat kun je niet naast Get Fit om. In de imposante inkomhal vind je links de mooie fitnessruimte die veel ruimte biedt aan sportievelingen die hun conditie willen verbeteren en/of op peil houden. Zaakvoerders Aaron en moeder Judith zijn trots op hun zaak die in combinatie met de zusterclub in Nazareth inmiddels tien

Lees meer »