Vrachtwagens richting haven Zeebrugge worden omgeleid naar parking luchthaven Oostende

De vrachtwagens die nog richting de haven van Zeebrugge moeten, zullen worden omgeleid naar de parking van de luchthaven van Oostende. Dat heeft gouverneur Carl Decaluwé donderdagavond gemeld na overleg over het provinciaal rampenplan. Verder worden ook maatregelen genomen rond catering en sanitair in de omgeving van de Zeebrugse haven.

Door de boerenprotesten staan duizenden vrachtwagens vast in de regio van Zeebrugge. Intussen raken de standplaatsen voor vrachtwagens stilaan vol, daarom werd donderdag het provinciaal rampenplan afgekondigd.

Foodtrucks

Na overleg met de betrokken diensten zijn er verschillende maatregelen genomen. Zo zullen vrachtwagens die nog richting de haven van Zeebrugge moeten, worden omgeleid naar de luchthaven van Oostende. Daar is nog ruimte voor 1.000 vrachtwagens. Verder wordt de omgeving van de A11 veiliger gemaakt met signalisatiewagens. In de buurt van de haven zullen foodtrucks worden ingelegd die voor catering voor gestrande vrachtwagenchauffeurs moet zorgen.

Verder wordt ook voorzien in extra sanitair en zullen ook de dynamische verkeersborden worden ingezet om de situatie veiliger te maken. De gouverneur roept bestuurders intussen op om de omgeving van de haven te vermijden.

The post Vrachtwagens richting haven Zeebrugge worden omgeleid naar parking luchthaven Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge

Woensdagmiddag even over 15 uur gebeurde op de brug van Moerbrugge-Oostkamp in de Sint-Godelievestraat een kop-staartaanrijding. Daarbij waren in totaal vier voertuigen die richting Oostkamp reden betrokken. De laatste, een bestelwagen van een bekende verhuurfirma, begon hevig te roken en vatte vuur.
The post Bestelwagen gaat in vlammen op in Moerbrugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Worden open relaties meer aanvaard? BV’s klappen uit bed. “Ik heb ingezien dat vaste relatie meer voldoening geeft”

Ex-topmodel Kate Moss (50) houdt er losse zeden op na. De Britse promoot eerlijk haar open relatie. “Zij en haar lief (kunstenaar en edelman Nikolai von Bismarck, red.) geven elkaar de vrijheid om seks te hebben met anderen”, aldus intimi. Hoe staan BV’s tegenover de vrije liefde. In ‘TV Familie’ zijn ze opvallend rechtuit. “Dankzij mijn open relatie combineer ik

Lees meer »

Veel boze reacties op essay waarin Taylor Swift een “slecht rolmodel” wordt genoemd: “Ze is 34, ongetrouwd en heeft nog geen kinderen”

“Vrouwen moeten niet per se trouwen en kinderen krijgen om een goed rolmodel te zijn.” Fans van Taylor Swift zijn niet te spreken over een artikel van het Amerikaanse ‘Newsweek’. In het essay wordt de zangeres onder meer een slecht rolmodel genoemd omdat ze op 34-jarige leeftijd nog niet getrouwd is en ook geen kinderen heeft. Iets waar volgers van

Lees meer »

Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.
The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5 kilometer met 23 kunstwerken op 14 locaties

Zaterdag ging de derde editie van de Triënnale Kortrijk van start. Die heeft als thema After Paradise: wat na het ‘paradijs’? Curatoren Patrick Ronse en Hilde Teerlinck nodigen een twintigtal nationale en internationale kunstenaars uit om op veertien binnen- en buitenlocaties in het centrum van Kortrijk hedendaagse kunstinstallaties te installeren.
The post Triënnale Kortrijk van start: parcours van 5

Lees meer »

Sabine Sagaert wordt de nieuwe CEO van Ardo

De Ardooise producent van diepvriesgroenten en -fruit Ardo heeft een nieuwe CEO: Sabine Sagaert. Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt.
The post Sabine Sagaert wordt de nieuwe CEO van Ardo appeared first on KW.be.

Lees meer »