Uitslaande brand vernielt tuinhuis en vakantiehuisje in Visserspark Oostduinkerke

Op vakantiedomein Visserspark in Oostduinkerke woedde woensdagavond een zware uitslaande brand vlakbij een vakantiehuisje. De brand ontstond in het tuinhuis naast het huisje. Dat brandde volledig uit en vernielde ook het vakantiehuisje zelf. Er raakte niemand gewond.

De brand in vakantiepark Visserspark in de Vissersstraat in Oostduinkerke werd woensdagavond om 22.35 uur gemeld. Eigenlijk was het een bewoner van vakantiedomein Duinengolf, dat vlakbij ligt, die als eerste de brand opmerkte. Die bewoner had rook en vuur opgemerkt in de buurt en belde de hulpdiensten op. Hij ging er vanuit dat de brand ook in Duinengolf woedde. “Die bewoner sprak met ons af dat hij ons zou opwachten aan de slagboom van Duinengolf”, zegt brandweerkapitein Filip Messeyne van post Koksijde-Oostduinkerke. “Maar bij het aanrijden merkten we de uitslaande brand al op en was het duidelijk dat die verderop woedde. We moesten dus even om rijden en zoeken naar de plaats in vakantiepark Visserspark om tot bij de brand te raken.”

Technische ruimte

Zowel posten Koksijde-Oostduinkerke als de Panne en de politie reden ter plaatse. Bij aankomst bleek de uitslaande brand vlak naast het vakantiehuisje te woeden. “In de tuin naast het huisje stond een tuinhuis, dat volledig in lichterlaaie stond”, vervolgt kapitein Messeyne. “Tussen het vakantiehuisje en het tuinhuis stond een technische ruimte. We vermoeden dat de brand daar is ontstaan en zo uitbreiding nam. Uiteindelijk raakte ook het vakantiehuisje zelf vernield. Verschillende ramen zijn stuk en ook onder het dak begon het te branden. We konden erger voorkomen maar het vakantiehuisje is niet meer bruikbaar.” De bewoners waren niet aanwezig. De politie neemt contact op met hen. (JH)

The post Uitslaande brand vernielt tuinhuis en vakantiehuisje in Visserspark Oostduinkerke is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen

Met de actie ‘Lokaal, da’s logisch’, riep KERNpunt samen met de West-Vlaamse steden en gemeenten op om hun favoriete lokale handelaar complimentjes te geven. Vier winnaars die een compliment gaven aan een Brugse zaak, vielen in de prijzen.
The post Bedenkers van leukste compliment aan een Brugse zaak in de prijzen appeared first on KW.be.

Lees meer »

? “Kan Evenepoel de cadans op de Galibier volgen?”

De Tour duikt vandaag voor het eerst de bergen in. In de Alpen wacht een lastige tocht met drie beklimmingen, goed voor net geen 4.000 hoogtemeters. Dé scherprechter is de mythische Col du Galibier. Voor de klassementsmannen wordt dit de eerste serieuze test. Kan Remco Evenepoel de beste klimmers volgen? Die vraag stellen ook Michel Wuyts en Stijn Vlaeminck zich

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Kremlin: geen bemiddelaarsrol voor Turkse president Erdogan in oorlog met Oekraïne

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft tegen de Russische president Vladimir Poetin gezegd dat hij wil bemiddelen in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Het Kremlin ziet dat echter niet zitten, zo meldt een woordvoerder van het Kremlin. En de Russische nucleaire waakhond Rosatom beschuldigt Kiev ervan een droneaanval te hebben uitgevoerd op een onderstation van de kerncentrale van

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem

Bij de gemeente Pittem werd onlangs San Maes in dienst genomen als buurtwerker digitale inclusie. Zij zal Pittem- en Egemnaren, die zich vaak in een kwetsbare situatie bevinden en die botsen op digitale drempels in het dagelijkse leven, begeleiden.
The post San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Crimineel licht juwelier op met sluw trucje

De Britse politie is op zoek naar een crimineel die een juwelier heeft opgelicht eind juni in Stoke-on-Trent. De man wou een gouden sieraad verkopen aan de juwelier, maar verwisselde het horloge na het wegen met een waardeloos kopie. De juwelier is zo’n 2.080 euro kwijt.

Lees meer »

ZOMERREEKS. Sylvia woont al 18 jaar in de brousse in Togo: “Ik kan niemand vertrouwen, voor je het beseft doen ze iets in je drankje”

Sylvia Roovers (63) werkte 23 jaar bij Umicore in Hoboken en was al een tijdje weduwe toen ze in 2006 haar leven een nieuwe, positieve twist wilde geven. Ze nam loopbaanonderbreking en trok naar Togo om vrijwilligerswerk te doen. Achttien jaar later runt ze in Wli, een klein dorpje in de brousse, met haar vzw Joko Togo een weeshuis en

Lees meer »

“Hij eet maar één maaltijd per dag”: zijn eisen backstage en alles wat u wilt weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief”

CD&VPLUS heeft woensdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Daarop staan zeventien nieuwe namen, waaronder elf onafhankelijken. “De verruimingsoperatie is dus gelukt”, zegt lijsttrekker Sandy Buysschaert.
The post CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief” appeared first on KW.be.

Lees meer »