Toneelkring Thaleia Zuidschote roept vijf keer Eureka!

In de weekends van 10 en 16 februari speelt Thaleia Zuidschote in het oc Zuidschote het stuk ‘Eureka’ oorspronkelijk geschreven als ‘Aambeien met slagroom’ door Lisette Leenders en bewerkt en geregisseerd door Niels Vandenberghe en Sanne Deweerdt.

Er staat voor de klucht Eureka ! veel volk in Zuidschote op de planken. Eén van de tien acteurs die er na twee jaar opnieuw bij is, is Els Oreel (57) uit Zuidschote en getrouwd met Gino Vanstechelman. Els werkt bij Versmarkt Delva in Veurne en is naast (bestuurs)lid van toneelkring Thaleia ook zaalverantwoordelijke voor het oc in Zuidschote en bestuurslid van Ferm.

“Druk soms, ja, en dan zijn er ook nog mijn kleinkinderen maar voor het toneel dat al jaren mijn hobby is maak ik graag tijd. Ik speel al mee met Thaleia sinds mijn 18de en ik heb denk ik in al die jaren niet meer dan tien keer niet meegespeeld. Dit jaar spelen we weer een klucht met dit keer wel veel personages, wat een hele uitdaging is op ons klein podium om alles en iedereen een plaats te geven.”

Kletstante

“Eureka! gaat over een uitvinder die ontwerpen verkoopt aan bedrijven. De zaken gaan goed tot ze altijd maar meer schulden krijgt, volgens haar boekhouder omdat ze te veel achterstallige betalingen tegoed heeft. Maar als ook de belastingen en recherche zich moeien blijkt er ineens veel meer aan de hand en dat is het begin van een aantal doldwaze ontwikkelingen en misverstanden. Zelf speel ik Francine de buurvrouw, een domme onzekere kletstante, een rol die me ligt. Zuidschotenaar Robin Boudt die debuteert in het groot toneel met een rolletje als agent is nieuw, hij kreeg zijn vuurdoop vorig jaar in het wagenspel met de kermis. De andere spelers zijn allemaal anciens.”

“Uitdaging om iedereen op ons kleine podium een plaats te geven”

Eureka! wordt gebracht door Camille Depoorter, Jan Seynhaeve, Hendrik Vangheluwe, Katrien Herman, Hilde Vangheluwe, Els Oreel, Arnie Vanstechelman, Trees Lefever, Margot Vangheluwe en Robin Boudt. Bea Devos zorgt voor tekststeun, Marleen Toebaert en Sonja Sampers zijn toneelmeesters terwijl Niels Vanthourenhout staat in voor geluid en belichting.

Opvoeringen zijn er op vrijdag 16 februari, en zaterdagen 10 en 17 februari om 20 uur en op zondagen 11 en 18 februari om 17 uur in oc Zuidschote. Kaarten in voorverkoop kosten 9 euro en kan je verkrijgen in Eetkaffee Steenstraete (op woensdag en donderdag gesloten), 051 54 50 08. (FB)

The post Toneelkring Thaleia Zuidschote roept vijf keer Eureka! is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »

Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke

Elke zomer organiseert het André Demedtshuis, Sint-Bavostraat 19 in Sint-Baafs-Vijve, een fototentoonstelling onder de noemer ‘Zomer van fotografie’. Dit jaar zijn ze er in geslaagd om de unieke expo Golden Lamb van MortAmour naar Sint-Baafs-Vijve te halen.
The post Kunstenaarscollectief MortAmour brengt unieke fotografietentoonstelling in André Demedtshuis in Wielsbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »

La Réserve is méér dan ooit terug: luxueus hotel krijgt als eerste aan Belgische kust label “vijf sterren superior”

Een klein jaar nadat La Réserve Resort de deuren opende, mag het hotel het label “vijf sterren superior” in ontvangst nemen. En dat is een primeur aan de Belgische kust. Marc Coucke en Bart Versluys werkten hard aan de comeback van een van de meest besproken hotels aller tijden. De zakenpartners haalden het onderste uit de kan – en hun

Lees meer »

Al zeven doden door noodweer in Frankrijk en Zwitserland

Zwaar onweer, storm en hevige regen hebben zaterdag in Frankrijk, Zwitserland en Italië grote schade veroorzaakt. Tot nu toe zijn al minstens zeven mensen overleden maar er wordt nog gezocht naar meerder vermisten. Dat hebben de verschillende lokale autoriteiten bekendgemaakt.

Lees meer »

Waarom de Britten zo boos zijn dat ze morgen voor politieke aardverschuiving zorgen: “Ze trekken hier hun eigen tanden met nijptang omdat er geen geld is”

14 jaar conservatief beleid heeft de Britten arm, ziek en boos gemaakt. En daarom gaan ze straks massaal stemmen voor oppositiepartij Labour. Volgens de laatste peilingen staat het Verenigd Koninkrijk een heuse politieke aardverschuiving te wachten. “De Britten willen verandering”, zegt correspondente Lia van Bekhoven. Maar zal die er ook komen? En is er een kans dat de Brexit wordt

Lees meer »

Boete dreigt voor artsen die te veel antibiotica voorschrijven

25.000 huisartsen hebben afgelopen week een brief van het Riziv gekregen waarin staat of ze te veel antibiotica voorschrijven. Wie blijft volharden, dreigt een boete te krijgen. “De cijfers zwart op wit zien, dwingt je om je eigen gedrag en dat van jouw collega’s in vraag te stellen.”

Lees meer »

Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad

Komend weekend is er weer kermis op De Krommenhaak en de nabije wijken in Torhout. Het kermiscomité heeft een gevulde affiche klaar met zowel vertrouwde ingrediënten als enkele nieuwigheden.
The post Krommenhaak viert kermis met onder meer opening nieuw wandelpad appeared first on KW.be.

Lees meer »

Boete, rijverbod en proeven voor automobiliste met 2 promille in slaap achter stuur: “Je was murw door de alcohol, heel gevaarlijk”

Stilstaand, met draaiende motor maar met haar hoofd op de passagiersstoel in slaap. In die toestand kon een 33-jarige automobiliste uit Bavikhove (Harelbeke) in Kuurne door agenten aangetroffen worden. Ze bleek dronken en had bijna 2 promille alcohol in het bloed te hebben. “Je was murw door de alcohol”, kreeg ze alvast een stevige uitbrander van de politierechter.
The

Lees meer »