Ruben Pyck is eerste aanwinst voor KSV Diksmuide

KSV Diksmuide, trotse leider in eerste provinciale, kondigde onlangs z’n eerste versterking aan voor volgend seizoen. Met Ruben Pyck (29) halen de Boterjongens er een polyvalente brok ervaring bij.

Terwijl Diksmuide rustig verder dendert en intussen al 13 punten voorsprong heeft op een peloton van vier achtervolgers, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een ploeg voor volgend seizoen. Veel sterkhouders tekenden al bij en met Ruben Pyck werd er ook een eerste nieuwkomer aangekondigd. De polyvalente speler komt over van KM Torhout en heeft een verleden bij onder meer Deinze, Izegem, Harelbeke en Mandel United. Hij brengt dus een pak ervaring mee naar de Boterstad.

Gezin

“Sinds eind november hebben mijn vriendin en ik ons eerste kindje, waardoor ik nu kies voor een club waar ik maar twee keer per week moet trainen. Zo ben ik een avond extra bij mijn gezin”, legt de 29-jarige Gistelnaar zijn keuze uit. “Het is met pijn in het hart dat ik KM Torhout zal verlaten, want ik heb hier met iedereen een hele goede verstandhouding. Ik zal alleen maar goeie herinneringen aan Torhout overhouden, maar het leven gaat voort. In Diksmuide zal ik ongetwijfeld ook goed ontvangen worden. Ik had al goede gesprekken met trainer Dieter Vandendriessche en een aantal bestuursleden. Het voelde meteen goed aan. Dat speelde een belangrijke rol in mijn beslissing.”

“Aan de Diksmuidelingen die mij nog niet kennen, zou ik mezelf omschrijven als iemand die zich altijd 120% inzet. Ik denk dat iedereen die met mij samen heeft gespeeld dat kan beamen. Verder denk ik dat ik met mijn voetballende kwaliteiten een meerwaarde kan bieden. Mijn polyvalentie is enerzijds een sterkte, maar kan anderzijds ook een nadeel zijn, omdat ik regelmatig word uitgespeeld waar ze me echt nodig hebben. Zelf word ik het liefst als spits of tweede spits uitgespeeld, maar ik zal me op elke positie volledig smijten.”

Derde amateur?

De kans wordt intussen steeds groter dat Ruben volgend seizoen in derde amateurklasse aan de slag gaat met KSVD. Misschien speelt hij dan wel een derby tegen zijn huidige club, dat ongelukkig voorlaatste staat in tweede amateurklasse. “Maar ik hoop natuurlijk van niet, want ik zou niet graag afscheid nemen met een degradatie. Bovendien vind ik dat Torhout in tweede amateurklasse thuishoort. We hebben nog 14 matchen om het recht te trekken en ik heb er vertrouwen in dat het nog goedkomt.” (SB)

Zondag 4 februari om 15 uur: KE Zedelgem – KSV Diksmuide.

The post Ruben Pyck is eerste aanwinst voor KSV Diksmuide is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Parket vraagt autopsie nadat vrouw (24) uit Minderhout plots is overleden nadat ze ziekenhuis mag verlaten na verkeersongeval in Baarle-Nassau

Het parket vraagt een autopsie nadat er een tweede slachtoffer uit Minderhout (Hoogstraten) is overleden na een ongeval in Baarle-Nassau, in Nederland. De 24-jarige vrouw mocht zondagochtend het ziekenhuis verlaten. Kort daarna is ze plots in elkaar gezakt en overleden. De precieze doodsoorzaak is nog niet duidelijk. Bij het ongeval stierf ook een 41-jarige vrouw uit Minderhout.

Lees meer »

Die keer dat we met Henk…

Half Tielt en omstreken heeft wel een verhaal dat begint met ‘die keer dat we met Henk … ’. Vaste ingrediënten: rock-’n-roll, veel zielen veel vreugd, een fris pintje en wat baldadigheden links en rechts. Maar evengoed een knisperend kampvuur, kwispelende honden, ruisende bomen en de intimiteit van in stilte zijn.
The post Die keer dat we met Henk…

Lees meer »

“Ik kan ook genieten van een ontbijt met romige croissants, hoor”: Midzomernachten met Sandra Bekkari

Ze heeft er een heel mooie term voor: ‘happy attacks’. Al lijken die ‘geluksaanvallen’ bij haar niet acuut, maar chronisch. Sandra Bekkari eet, kookt, zorgt, loopt en wandelt altijd intens. “Het leven verloopt met ups en downs, maar ik probeer wel zoveel mogelijk te genieten van de kleine gelukjes. Een heerlijk koffietje met een stukje lekkere chocolade, een mooie zonsopgang…”

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

“Geruchten kunnen toch niet kloppen?”, Michel waarschuwt Orbàn dat hij niet in naam van de EU met Moskou kan spreken

De Hongaarse premier en tijdelijk voorzitter van de EU Viktor Orbán kan niet in naam van de Europese Unie met Rusland spreken. Daarvoor heeft de uittredende voorzitter van de Europese Raad Charles Michel donderdag gewaarschuwd. Ook de Poolse eerste minister Donald Tusk maakt zich duidelijk zorgen over de geruchten dat de Hongaarse premier snel een bezoek zou brengen aan Moskou.

Lees meer »

JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen zelf kleuren mogen kiezen”

Vandaag, zondag 30 juni, daagt JCI Harelbeke iedereen uit om te schilderen op het Marktplein in Harelbeke. De bedoeling is een tekening van kunstenaar Arthibau, alias Bruno Duvillier, in te schilderen voor een goed doel. Dat kan nog tot 17 uur deze namiddag.
The post JCI Harelbeke laat tekening van Arthibau schilderen voor goede doel: “Leuk dat de kinderen

Lees meer »

Novak Djokovic schendt dé gouden regel op Wimbledon… maar mag toch spelen

Technisch gezien illegaal. Novak Djokovic speelt op Wimbledon met een grijze kniebrace. Dat terwijl het reglement van het Londense grastoernooi zegt: “Deelnemers moeten gekleed zijn in bijna geheel witte outfit. Ook medische uitrustingen moeten indien mogelijk wit zijn.” De Serviër overtreedt dus de regels, maar krijgt tóch groen licht om te spelen.

Lees meer »

Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk

Save the date! Van 6 tot 30 november komt NEXT terug naar meer dan 20 Vlaamse, Waalse en Franse theaters met 28 internationale voorstellingen. Schouwburg Kortrijk en kunstencentrum BUDA zijn opnieuw co-organiserende partners voor deze 17de editie.
The post Theater-, dans- en performancefestival NEXT keert van 6 tot 30 november terug naar Kortrijk appeared first on KW.be.

Lees meer »