Rots in de branding voor veel senioren: Roger Vandewalle (93) onverwacht overleden

Roger Vandewalle, weduwnaar van mevrouw Georgine Boddin († 1989) en levenspartner van mevrouw Elisabeth Ameye, overleed onverwacht in Ieper op 31 januari 2024.

Roger werd geboren in Hollebeke op 27 januari 1931 en woonde in de Zwarteleenstraat in Zillebeke. Als gewezen werknemer bij de Bond Moyson was Roger goed op de hoogte van de vele reglementen en verplichtingen voor aanvragen of tegemoetkomingen bij senioren. Wekelijks legde hij huisbezoeken af om wie in nood was te helpen met de papieren rompslomp. Hoewel hij al jaren op pensioen was zette hij zijn behulpzame taak als goede raadgever verder op het terrein. Roger was de rots in de branding voor vele senioren die de huidige papiermolen niet meer kunnen verwerken. Sedert 1965 was hij tevens duivel doet al voor S-Plus Zillebeke. Hij kweet zich met volle ijver voor de goede werking van de seniorenvereniging die hij in het hart droeg. S-Plus Zillebeke zou niet zijn wat ze nu is zonder Roger. Meer dan zestig jaar was hij er de punctuele secretaris. Intussen zag hij na of alle subsidies wel binnen waren en de rekening klopte.

“Zijn leuze was dan ook: ‘Al mag men tevreden zijn met het bereikte resultaat, we doen ons best om nog meer en beter te realiseren”, vertelt schepen Ives Goudeseune, tevens voorzitter van S-Plus. “Als medestichter van S-Plus was hij een veel geziene gast op de organisaties van het Zillebeekse verenigingsleven. Een wielrenner, een school, de vissersclub of de dorpskermis die wat organiseerde, Roger was er altijd bij om met een aantal vrienden een tafel te reserveren ter ondersteuning. De laatste jaren reorganiseerde hij S-Plus Zillebeke en sprak een aantal mensen aan om zijn taken over te nemen. En hij gaf de fakkel niet zo maar door. Elkeen kreeg een verantwoordelijkheid of werk die hem of zij gegoten was. Toen hij vorige maand zijn koffertje met speelkaarten doorgaf met de woorden ‘zie dat er iets met mij gebeurt, ge weet maar nooit’, dacht niemand dat het nu echt gedaan was. Helaas moesten we vernemen dat Roger deze week overleden was. De geplande kaarting op 1 februari laten we doorgaan omdat we er vast van overtuigd zijn dat Roger dit ook zo gewild zou hebben. S-Plus is in diepe rouw. We bieden onze oprechte deelneming aan bij familie en de vele vrienden die hem gekend en gewaardeerd hebben.”

De uitvaartdienst vindt plaats op woensdag 7 februari 2024 om 10.30 uur in de aula van Hoeve Wielewaal in Hollebeke. Bezoek tot en met dinsdag 6 februari 2024 in het funerarium in Ieper.

The post Rots in de branding voor veel senioren: Roger Vandewalle (93) onverwacht overleden is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw die geruchten verspreidde over migranten die katten en honden opeten in Springfield: “Het was niet de bedoeling”

De vrouw uit Springfield, Ohio, die op sociale media bericht had over Haïtiaanse immigranten die huisdieren van de lokale bevolking stelen en opeten – wat Donald Trump in zijn debat tegen Kamala Harris gebruikte – zegt spijt te hebben van dat bericht. “Het ontplofte gewoon en werd iets dat niet mijn bedoeling was”, vertelde ze aan NBC News.

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) na de uitspraak over de home-invasion: “Mama heeft weer veel mosselen gegeten zoals vroeger, ook daaraan merk ik: ze komt hier door”

“We doen er nu alles aan om de joie de vivre van ons mama vollenbak terug te krijgen.” Zo reageert Kelly Pfaff — zowat de spreekbuis van de familie — bij HLN nadat de twee voortvluchtige mannen die haar mama Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen in haar villa in Brasschaat, vanochtend veroordeeld werden tot 8 jaar celstraf.

Lees meer »

Hofgracht in Reet kleurt bloedrood: een vandalenstreek of blauwalg?

In Reet bij Rumst heeft het water van de hofgracht van het Laarkasteel plots een rode kleur gekregen. De bewoners van het kasteel verwittigden de politie omdat ze dachten dat het om kwaad opzet ging. Er zijn ondertussen stalen genomen om te zien of het water besmet is met blauwalg, dat ook een rode kleur aan water kan geven.

Lees meer »

Ludieke eenmanslijst L.A.M.O.O.T. op de valreep nog op stembiljet: “Voor een Action in Ieper”

In extremis komt er nog een zesde lijst op het stembiljet in Ieper. Na twee jaar broeden waagt Frederic Lamoot zich in de politiek met de eenmanslijst L.A.M.O.O.T., wat (voorlopig) staat voor Ludiek Alternatief Met Ogenschijnlijk Onnozele Thema’s. Zijn belangrijkste programmapunt: een Action in Ieper. “Ik verwacht helemaal niks, behalve één stem van mezelf”, zegt Frederic.
The post Ludieke

Lees meer »

“Ik wist niet dat ze in Kopenhagen wakker lagen van Kortrijk”: West-Vlaams restaurant heeft het aan de stok met ‘beste restaurant ter wereld’

Gastrobar Noma op de Kortrijkse Grote Markt verandert van naam. Noodgedwongen, na een schadeclaim van het Deense restaurant Noma. Dat is niet zomaar een naamgenoot, het gaat om een driesterrenzaak die zich meermaals ‘het beste restaurant te wereld’ mocht noemen. “We hadden niet gedacht dat dit problemen zou opleveren.”

Lees meer »

Werkgroep Dementie creëert ‘Weg en Were’-wandeling: “Meer inzicht bieden”

De werkgroep dementie van wzc Aksent organiseert op vrijdag 20 september voor het eerst een ‘Weg en Were’-wandeling. “Een belevingswandeling waar iedereen kan aan meedoen om meer inzicht te krijgen over personen met dementie”, zegt Fien Delarue, referentiepersoon dementie in het woonzorgcentrum. “Het thema van de wandeling is ‘dementie en zintuigen’.
The post Werkgroep Dementie creëert ‘Weg en Were’-wandeling:

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »