Pop-up ‘Kunst tegen oorlog’ schenkt opbrengst integraal aan goede doelen

Jan Houwen (63) van Kuurne mag van 2 tot en met 9 februari, telkens van 14 tot 18 uur, een leegstand pand in de K in Kortrijk gebruiken om werken van een tiental lokale kunstenaars te veilen. “De omzet gaat voor 100 procent naar ngo’s werkzaam in oorlogsgebieden zoals Artsen Zonder Grenzen, 11.11.11 en Oxfam”, zegt organisator Jan.

“Toen ik van K-manager Dominique Desmeytere de kans kreeg om een leegstand pand te gebruiken voor de expo had ik ineens veel ruimte om nog meer werken uit te hangen”

Jan is huisschilder en volgt al meer dan 30 jaar kunstacademie. “Ik vind het leuk om werken te maken met recupmaterialen zoals kroonkurken. In de pop-up hangen er trouwens twee: Loes en Poes, een canvas van 60 op 100, en Spin-off van 100 op 120. Tijdens corona, toen we veel tijd hadden, heb ik heel veel werken gemaakt zonder te kunnen exposeren of verkopen. Ik kon ze dus evengoed weggeven. Dan kwam ik op het idee om dit te koppelen aan hulp voor slachtoffers. Toen ik van K-manager Dominique Desmeytere de kans kreeg om een leegstand pand te gebruiken voor de expo had ik ineens veel ruimte om nog meer werken uit te hangen. Als kunstliefhebber en dankzij de kunstacademie ken ik veel lokale artiesten. Iedereen die ik belde, was enthousiast.”

“Ik ben iemand die begaan is. We zijn te veel met onszelf bezig, maar we leven hier niet alleen. Het is niet enkel mijn wereld”

Jan is een vredelievend persoon. Hij is vrijwilliger bij het Rode Kruis, hielp bij de overstromingsgebieden en reed twee keer op en af naar de grens van Oekraïne met hulpgoederen. “Ik ben iemand die begaan is. We zijn te veel met onszelf bezig, maar we leven hier niet alleen. Het is niet enkel mijn wereld. Zo kan het niet verder. Ik hoop met deze pop-up ‘Kunst tegen oorlog’ geld in te zamelen die ik integraal kan doneren aan hulp voor slachtoffers.” In de pop-up hangen werken van Jan Houwen, De Gloire Dennis, Depypere Martine, Delvoye Alain, De Gryse Jean, Vandamme Tine, Vandenberghe Veronique, Messely Annie, Depypere Jos en Houwen Els.

Wil je graag een bod doen op een kunstwerk? Stuur dan een sms of mail met het lotnummer, jouw naam en biedprijs naar 0497/61.68.08 of [email protected]. Op de vrijdag 9 februri om 18 uur wordt het werk toegewezen aan de hoogste bieder. “Maar de inrichter behoudt zich het recht om een werk, bij een redelijk bod op het betreffend schilderij, de verkoop ervan op ieder moment vroegtijdig af te sluiten zodat de koper het werk onmiddellijk kan meenemen.”

Bekijk alle kunstwerken op www.janhouwen.be/kunst-tegen-oorlog.

The post Pop-up ‘Kunst tegen oorlog’ schenkt opbrengst integraal aan goede doelen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een bloemetje voor Kurt die zijn nier aan zijn vrouw Nancy schonk

“Mijn neef Kurt verdient zeker een bloemetje”, mailt Els Gheysens naar KW, “voor de liefde en de zorg voor zijn vrouw Nancy die een hart- en niertransplantatie achter de rug heeft.” Meer zelfs, Kurt schonk als donor zijn nier aan zijn geliefde.
The post Een bloemetje voor Kurt die zijn nier aan zijn vrouw Nancy schonk appeared first on

Lees meer »

Diamant voor Eric en Maria uit Ingelmunster

Burgemeester Kurt Windels, schepenen Martine Verhamme en Trui Lambrecht brachten een thuisbezoek aan het diamanten echtpaar Eric Vermeulen en Maria Delaere uit de Jacob Van Arteveldestraat.
The post Diamant voor Eric en Maria uit Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nipt vermeden dat gebied van Bredene tot Zeebrugge onder water kwam te staan. Waarom ex-sluismeester 6 sluizen openzette

In de zomer van 2022 ontsnapten Blankenberge, De Haan, Wenduine en Zuienkerke aan een catastrofe. Iemand had bewust zes sluizen opengezet, waardoor het zeewater bij hoogtij de dorpskernen zou overspoelen. Die ‘iemand’ was wellicht ex-sluiswachter S.D. (42), die wraak wilde nemen voor een uit de hand gelopen familieruzie. Een reconstructie van de sabotage, waarvoor S.D. zich donderdag moet verantwoorden in

Lees meer »

Piastri wint in stratencircuit van Bakoe, Verstappen ziet uitdager Norris weer wat dichterbij sluipen

Oscar Piastri (McLaren) heeft zondagmiddag de Grote Prijs van Azerbeidzjan, de zeventiende manche van het seizoen in de Formule 1, op zijn naam geschreven. De Australiër bleef op het stratencircuit in de hoofdstad Bakoe de Monegask Charles Leclerc (Ferrari) en de Brit George Russell (Mercedes) voor na een knotsgekke race. Lando Norris (McLaren) kwam op de vierde plaats terecht na

Lees meer »

Derde verdachte (17) van joyride met ambulance gearresteerd: “Medische interventie in gevaar gebracht door crimineel gedrag”

De 21-jarige chauffeur van de gestolen ambulance afgelopen weekend in Antwerpen moet een maand langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de raadkamer zopas beslist. Volgens zijn advocate is de jongeman in zijn cel tot schuldinzicht gekomen. Donderdag is ook een derde verdachte, een minderjarige van 17 jaar opgepakt en in een gesloten instelling geplaatst.

Lees meer »

Lokaal Liberaal stelt kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen voor

Lokaal Liberaal stelde zondagochtend haar lijst en programma voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. “Roeselare draait goed, maar het kan nog beter. Met lef, durf en frisse ideeën hopen we straks ons zetelaantal te verdubbelen”, aldus lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Piet Delrue.
The post Lokaal Liberaal stelt kandidaten voor gemeenteraadsverkiezingen voor appeared first on KW.be.

Lees meer »