Osifo trekt naar OHL, interesse van RWDM in Berte bekoeld

Middenvelder annex verdediger Manuel Osifo verlaat KV Oostende en trekt naar eersteklasser Leuven. Osifo is een talent van eigen bodem en gaat voor het eerst buiten Oostende spelen.

Het KVO-jeugdproduct van 20 jaar en ondertekende in de zomer van 2021 z’n eerste profcontract. Sinds het seizoen 2021-2022 maakt hij definitief deel uit van de A-selectie. Leuk detail: als geboren en getogen Oostendenaar zette Osifo z’n eerste voetbalstappen bij het ter ziele gegane VG Oostende. Daarna belandde hij dus bij KVO en doorliep hij er alle jeugdrangen. Op zijn zeventiende werd hij al opgeroepen voor de beloftenploeg van toenmalig coach Kurt Bataille, finaal raakten ex-hoofdcoach Alexander Blessin en z’n trainersstaf onder de indruk van z’n kunnen.

Op de slotspeeldag van play-off 2 in mei 2021 verving hij de afscheidnemende Kevin Vandendriessche op Standard. Het grote werk moest toen nog komen. In totaal kwam hij 34 keer voor de A-kern in actie. Dit seizoen was hij titularis. Als verdedigende middenvelder werd hij, na het vertrek van Matej Rodin en Anton Tanghe, een rijtje naar achteren geschoven.

Geen vertrek in schoonheid

“De situatie waarin KVO verkeert, maakt het geen vertrek in schoonheid. Ik zal de club zeker missen, want zij hebben me alle kansen gegeven om me te ontwikkelen”, zegt Osifo. “Ik kijk uit naar de uitdaging bij OHL en hoop ooit tegen KVO te kunnen spelen, in eerste klasse uiteraard”, knipoogt hij.

Mooi moment: tijdens het afscheid op De Schorre sprak zijn mentor Kurt Bataille enkele mooie woorden toe. “Manu, Als er iets is, wat dan ook, je mag me altijd bellen, hé.” Voor KVO is de transfer van de youngster, die nog een contract had tot eind dit seizoen, een welgekomen financiële injectie, al had de club hem liever langer aan zich gebonden. “Een talentvolle speler en een goeie gast: zijn contract hadden we in een ideale wereld liefst van al met een paar seizoenen verlengd”, aldus sportief directeur Nils Vanneste, die Osifo nog kende van zijn periode als directeur van de jeugdacademie.

En Berte?

Mohamed ‘Mo’ Berte blijft, behoudens een late verrassing, bij KV Oostende. RWDM trok de voorbije dagen hard aan z’n mouw, maar KVO liet de energieke spits niet voor een appel en ei vertrekken. Hij is dit seizoen een lichtpunt met drie goals en drie assists in achttien matchen. Logisch dat er dus interesse is.

Mohamed ‘Mo’ Berte lijkt niet te vertrekken. © BELGA

Aan de kust lokte de interesse van de Brusselaars overigens een monkellachje op. Bij RWDM zet namelijk Gauthier Ganaye nu de sportieve lijnen uit. De ceo was vorig jaar bij KVO aan de slag, haalde enkele (dure) buitenlandse spelers en was niet van plan was om Berte – en andere jongeren van de jeugdacademie – een profcontract te geven. Naar verluidt zag hij het niet in hem. Pas na aandringen van de sportieve cel, kwam er toch een contractvoorstel – dat afgelopen zomer door huidige sportief directeur Nils Vanneste werd opgewaardeerd. Dat RWDM en Ganaye nu te weinig Belgen hebben in de wedstrijdkern en daarvoor in alle haast bij KVO komt aankloppen, werd logischerwijs lauwtjes onthaald bij de Kustboys. Ook pogingen van Molenbeek om afgelopen zomer Manuel Osifo en Siebe Wylin weg te kapen, werden weggewuifd: KVO blijft geloven in lokale talenten. (TVA)

The post Osifo trekt naar OHL, interesse van RWDM in Berte bekoeld is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Passagiers getuigen nadat hun vlucht noodlanding moest maken na hevige turbulentie: “Het leek alsof het vliegtuig was neergestort”

Afgelopen maandag moest een Boeing 787-9 Dreamliner van Air Europe een noodlanding maken in het Braziliaanse Natal nadat het toestel werd geteisterd door hevige turbulentie. “Mensen waren aan het schreeuwen en aan het rondlopen. Ik zag iemand vastzitten in het bagagevak!”, getuigt een vrouwelijke passagier. Het toestel was onderweg van Madrid naar Montevideo (Uruguay). “Maar van het ene op het

Lees meer »

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

Brigitte (54) en zoon Alex (22) openen nieuwe bakkerij op de Hille in Wingene: “Dit is altijd onze droom geweest”

Terwijl overal in Vlaanderen de bakkers verdwijnen, komt er op de Hille in Zwevezele (Wingene) net een nieuwe bakker bij. Brigitte Croenen (54) en haar zoon Alex Dewilde (22) openen in oktober de deuren van hun nieuwe winkel B&A Desserts, nadat ze eerder al een atelier openden in Beernem. Vanaf vrijdag 5 juli kan je er terecht voor ambachtelijk ijs

Lees meer »

Krijgt Gella eindelijk een opvolger? Dit zijn de (medaille)kansen van de West-Vlaamse Olympiërs

19 september 2000 in Sydney: judobrons voor Gella Vandecaveye, amper twee maanden nadat ze de kruisbanden van haar rechterknie scheurde. Vierentwintig jaar later is Vandecaveye – hockeyer Arthur De Sloover behaalde in Tokio goud met de Red Lions – nog altijd de laatste West-Vlaamse individuele medaillewinnares op de Olympische Spelen. Komt daar tussen zaterdag 27 juli en zondag 11 augustus

Lees meer »

Parket vraagt autopsie nadat vrouw (24) uit Minderhout plots is overleden nadat ze ziekenhuis mag verlaten na verkeersongeval in Baarle-Nassau

Het parket vraagt een autopsie nadat er een tweede slachtoffer uit Minderhout (Hoogstraten) is overleden na een ongeval in Baarle-Nassau, in Nederland. De 24-jarige vrouw mocht zondagochtend het ziekenhuis verlaten. Kort daarna is ze plots in elkaar gezakt en overleden. De precieze doodsoorzaak is nog niet duidelijk. Bij het ongeval stierf ook een 41-jarige vrouw uit Minderhout.

Lees meer »

Voorpost bezet hotel Apollo in Zutendaal terwijl eerste asielzoekers zich settelen: “Families met kinderen intimideren kan absoluut niet”

In Zutendaal hebben militanten van de radicaal rechtse groep Voorpost het voormalige hotel Apollo in Zutendaal een tijdlang bezet. Ze hingen affiches en Vlaamse strijdvlaggen op en staken rookbommen en vuurpijlen af. Enkele weken geleden raakte bekend dat er in het pand zestig asielzoekers onderdak zouden krijgen. Intussen zijn er al zestien mensen ingetrokken, waaronder ook kinderen. “Deze actie is

Lees meer »

Kontichse wegwijzer wijst kortste weg naar ‘Aarstelaar’: “We horen bij de anale driehoek, maar dit is duidelijk een fout”

Op de Prins Boudewijnlaan in Kontich staat sinds kort een wegwijzer naar ‘Aarstelaar’. “Hoewel we samen met Kontich en Reet bij ‘de anale driehoek’ horen, is dit duidelijk een ongelukkige fout van de aannemer van het Agentschap Wegen en Verkeer,” zegt Aartselaars N-VA-schepen Bart Lambrecht, bevoegd voor Mobiliteit, Openbare Werken, Sport, Communicatie en Dierenwelzijn. “Ze hebben ons verzekerd dat de

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

ZOMERREEKS. Tinne Terneven woont met haar gezin in Toscane: “Ik maak me niet meer druk in kleine dingen, net als een echte Italiaanse”

Op haar 19de trok Tinne Terneven (45) vanuit Schilde naar Italië om vrijwilligerswerk te doen, vandaag organiseert ze in hartje Toscane wandelvakanties en trektochten met ezels. Een klein toeval, want na de geboorte van haar kinderen moest ze haar glamoureuze carrière in de mode opbergen. “Moeders liever aan de haard, zo gaat dat in Italië. Maar dit is ook het

Lees meer »

Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken Aziatische hoornaar bij kinderen

De Aziatische hoornaar zet haar opmars deze zomer weer verder. Het Vlaams Bijeninstituut waarschuwt voor steken van Aziatische hoornaars bij kinderen. Deze waarschuwing werd zondag in de Facebookgroep via een zogenaamd Safety Alert bekendgemaakt. “Bij de start van de zomervakantie werd het eerste kind in Vlaanderen gestoken. Het gebeurde in een speelhuisje waar een nest Aziatische hoornaars aanwezig was.”

Lees meer »

WEERBERICHT. Kwakkelweer houdt aan, volgende week wordt het warmer

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »