Ooggetuige over brandende winkelbediende in Wollestraat in Brugge: “Bloedstollende feiten staan gebrand op mijn netvlies”

“Als een brandende toorts liep de winkelbediende de Wollestraat over, het House of Waffles binnen. Die bloedstollende feiten staan op mijn netvlies gebrand”, vertelt Alain Quataert, bediende van het Torture Museum Oude Steen in Brugge. Hij was ooggetuige van het feit dat een Brugse winkelbediende zichzelf woensdag accidenteel in brand stak.

Op het moment van de feiten, klom Alain Quataert net de trappen op van het foltermuseum in de Wollestraat, dat onder en naast souvenirwinkel House of Seasons gevestigd is. Hij wou eventjes een luchtje scheppen. Net toen liep de winkelbediende van dat winkeltje, een dame van middelbare leeftijd, brandend de shop uit. Haar onderste kledij had vuur gevat, omdat ze blijkbaar te dicht bij het mobiel verwarmingstoestel aan de kassa aangeleund had.

Emmers water

“Ik zag hoe ze in paniek de straat op rende, brandend als een toorts. Omdat niemand op straat haar onmiddellijk kon helpen, liep ze House of Waffles binnen. Zowel de souvenirwinkel als de tearoom zijn immers eigendom van de familie Vandenbossche. Wellicht zocht ze hulp bij iemand die ze kende”, vervolgt ooggetuige Alain Quataert.

Alain Quataert © KW

“In de horecazaak stonden ze eventjes perplex: hun zaak zat vol toeristen, het interieur bevat veel hout. Het gevaar bestond dat ook die zaak in lichterlaaie raakte.”

“Het slachtoffer is terug naar buiten gelopen, met in haar kielzog enkele kelners van House of Waffles. Vervolgens is de brandende dame gestruikeld in de passage die naar haar winkel en naar het foltermuseum leidt. Gelukkig heeft het personeel van House of Waffles snel en correct ingegrepen. Een van hen heeft een brandblusser leeggespoten op de brandende kleren, anderen rukten met meerdere emmers water aan.”

In shock

“Tegelijkertijd werden de hulpdiensten verwittigd. De vrouw was zwaar verbrand en in shock. Hoe erg ze eraan toe is, weet ik niet. Ze werd eerst naar het AZ Sint-Jan en vervolgens naar het UZ in Gent overgebracht. Ze vertoonde erg zware brandwonden. Het enige positieve is dat ze niet in haar aangezicht verband is.”

“De materiële schade is beperkt. De souvenirwinkel vatte geen vuur, enkel het tapijt van de passage naar ons museum is beschadigd. Dat is zo erg niet. Hopelijk overleeft het slachtoffer haar brandwonden”, aldus Alain Quataert. House of Seasons is tijdelijk dicht.

De eigenares van House of Seaons wil liever niks kwijt over de feiten, noch over de evolutie van de toestand van hetv slachtoffer: “De familie vraagt respect voor de privacy van de vrouw.”

The post Ooggetuige over brandende winkelbediende in Wollestraat in Brugge: “Bloedstollende feiten staan gebrand op mijn netvlies” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stad gaat voor uitgebreide restauratie Preetjes Molen

Stad Kortrijk zet het licht op groen voor een volledige restauratie van Preetjes Molen in Heule. De totale kost wordt geraamd op 163.000 euro, waarvan de stad maximaal 80.000 euro kan recupereren via een erfgoedpremie van het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed. In 2025 wordt de molen hersteld, waarna hij weer zal kunnen draaien.
The post Stad gaat voor uitgebreide

Lees meer »

Politieman haalt vechtende broers uiteen maar houdt er gescheurde kogelwerende vest aan over

Een 22-jarige jongeman riskeert een straf nadat hij zich weerspannig gedroeg tegenover een politieman op een fuif in De Panne. I.L. ging eerst een gevecht aan met zijn broer op een fuif en toen de politieman hen uit elkaar wilde halen, scheurde hij daarbij zijn kogelwerende vest.
The post Politieman haalt vechtende broers uiteen maar houdt er gescheurde kogelwerende

Lees meer »

Kristof ‘4T4’ Michiels maakte docu over Arno: “Ik wist niet dat hij zo grappig kon zijn”

In de bioscoop loopt vanaf woensdag 18 september de film ‘Arno: Rock ‘n’ Roll Godverdomme’. De indringende documentaire over de befaamde Oostendse zanger en volksheld werd ingeblikt door Kristof Michiels, tot voor kort bekend als 4T4 bij ‘t Hof van Commerce. “Eigenlijk heeft deze film zichzelf gemaakt.”
The post Kristof ‘4T4’ Michiels maakte docu over Arno: “Ik wist niet

Lees meer »

Maarten is doctor in de kunstgeschiedenis: “Het is een eenzame bezigheid”

Torhoutenaar Maarten Bassens (35) is aan de Leuvense universiteit doctor in de kunstgeschiedenis geworden. Zopas verdedigde hij met verve zijn knappe proefschrift over de relatie tussen woord en beeld in de prenten die de Belgische kunstenaar Pieter Bruegel de Oude in de 16de eeuw gemaakt heeft.
The post Maarten is doctor in de kunstgeschiedenis: “Het is een eenzame bezigheid”

Lees meer »

Koppel brengt gevonden bankkaart niet naar politie, maar doet er enkele aankopen in Roeselaarse stationsbuurt mee: duo riskeert tot tien maanden cel

Een intussen ex-koppel riskeert respectievelijk tien en acht maanden cel omdat ze met een gevonden bankkaart een aantal contactloze aankopen deden in de stationsbuurt van Roeselare. Het slachtoffer verloor zijn portefeuille op 26 september 2022 en merkte daags nadien dat er voor een kleine 200 euro geld van zijn rekening verdwenen was.
The post Koppel brengt gevonden bankkaart niet

Lees meer »

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »