OC Marke trapt jubileumjaar af met klank- en lichtspektakel ‘LICHTding’

OC Marke bestaat 50 jaar. Het ontmoetingscentrum werd in 1974 gebouwd als een van de eerste kleinschalige cultuurcentra in Vlaanderen. Vandaag is het nog steeds dé plek voor cultuur en ontmoeting en de uitvalbasis voor de vele verenigingen in Marke. Voor het gouden jubileum hebben de OC-raad en de stad een feestelijk jaarprogramma samengesteld. De aftrap wordt op 3 februari gegeven met LICHTding, een betoverende reis langs licht en geluid in het park rond het ontmoetingscentrum.

Dit licht- en geluidspektakel toont een harmonieuze mix van kunst en sfeer. Markse kunstenaars en creatievelingen werken een droomwereld uit die je fantasie prikkelt. Met onder meer Gio Vanhoenacker, Cathy Bertel, Bobolito, MovieFX, Frédéric Lannoo, Dimitri Andreas,…

LICHTding vindt plaats in en rond het OC Marke (Hellestraat 6, Marke) tussen 18 en 22 uur. Er is doorlopend vrije toegang. Dit is een buitenactiviteit, trek dus best gepaste schoenen en warme kledij aan.

Vuurtoren staat centraal

LICHTding is het startschot voor een jaar vol feestelijke activiteiten in het OC Marke. Onder meer journalist Tim Verheyden (19 maart), illusionist Gili (23 maart) en ‘stratiers de la chanson’ Guido Belcanto en Roland (28 maart) komen naar Marke. Er is ook speciale aandacht voor vrouwen zoals tijdens de tentoonstelling ‘Draw for Change’ van 19 februari t.e.m. 25 maart of tijdens ‘sofa-bespreken’ op donderdag 7 maart of tijdens een boeiende vrouwen-wandeling op zondag 10 maart.

Centraal in de beleving rond het jubileumjaar: de vuurtoren. Een vuurtoren staat voor een baken, herkenningspunt, geeft een positie en richting aan en nog zoveel meer… In films wordt de vuurtoren een ontmoetingsplaats, een plaats delict of een liefdesnestje? Genoeg beelden om je fantasie te prikkelen en je creativiteit bot te vieren…

Ook jij kan deelnemen!

Op 24 mei is er de familietheatervoorstelling ‘Vuur/Toren’. Enkele kunstenaars werden aangesproken om her en der in Marke een heuse vuurtoren te bouwen. Maar ook jij kan een vuurtoren ontwerpen en/of bouwen! Dat kan een maquette zijn, maar ook een tekening of schilderij. Je kan jouw vuurtoren helemaal zelf maken, maar in het OC kan je ook een gratis en eenvoudig bouwpakket afhalen. Let wel, de voorraad is beperkt. De vuurtorens worden tijdens het weekend van 24 en 25 mei getoond tijdens een tentoonstelling in en rond OC Marke.

Daarnaast organiseert OC Marke ook een fotowedstrijd. Het thema: de mooiste plekjes en/of de tofste momenten in Marke. Zowel enkelvoudige foto’s als reeksen en collages zijn toegelaten. Iedereen mag deelnemen. Er is een afzonderlijke selectie voor kinderen (tot 12 jaar) en jongeren (tot 18 jaar) Er zijn mooie prijzen te winnen.

Meer informatie en het volledige programma kan je terugvinden op de websitewww.50jaarocmarke.be

The post OC Marke trapt jubileumjaar af met klank- en lichtspektakel ‘LICHTding’ is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Spektakel aan zee: vier topshows in de kuststeden die je niet wilt missen

Plan je deze zomer een uitstap naar de Belgische kust? Uitstekend idee, want ook naast zee, strand en dijk valt daar nog heel wat te zien en te beleven. De kuststeden pakken uit met een zomers programma vol ambiance en spektakel. Zit het weer tegen, ben je voldoende bruingebakken of gewoon op zoek naar (avondlijk) vertier, kan je dus altijd

Lees meer »

Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel in Knokke-Heist na totaalrenovatie: “Enkel buitenmuren bleven staan”

Na maandenlang hard zwoegen openen Florence Depauw (31) en Dries Quintens (32) de deuren van ZAELIG Hotel in Westkapelle. Na een totaalrenovatie is het oude hotel niet meer te herkennen. Deze week ontvangt het koppel de eerste gasten. En ja, zij kunnen zelfs een plonsje wagen in het zwembad.
The post Florence (31) en Dries (32) openen ZAELIG Hotel

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

David Vandyck & Ingeborg brengen uniek kerstverhaal in Concertgebouw Brugge: “Mét ‘LICHT’ zijn wij het antwoord op De Warmste Week in Brugge”

Op zondag 28 december kan je om 18 uur in het Concertgebouw van Brugge terecht voor ‘LICHT’, een uniek kerstconcert van Ingeborg en David Vandyck. Op het podium staat een vijfkoppige liveband, die regelmatig wordt versterkt met het 60-koppige Brugse jongerenkoor Fioretti. Het inspirerende kerstverhaal wordt afgewisseld met liedjes die ontroeren of aanzetten om mee te zingen.
The post

Lees meer »

Ruth Beeckmans niet akkoord met werkplanning van ‘Sneeuwwitje’-collega Manu Van Acker: “Ik schrijf een briefje dat je niet moet gaan”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Werd Marc Olbrechts in verzwaarde kist gedumpt in zee? Spaanse speurders leggen vader en zoon vermoedelijk eerstdaags op de rooster

Ons land zet de vader en zoon die opgepakt zijn in het onderzoek naar de vermoorde en vermiste Laura Trappeniers (67) en Marc Olbrechts (71) binnen een tiental dagen wellicht op een vliegtuig richting Tenerife. Opvallend: de Guardia Civil vermoedt dat Marc in een verzwaarde kist op de bodem van de zee ligt en hoopt de man nog te vinden.

Lees meer »

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »