Noodtoestand in Barcelona wegens droogte: “Ergste droogte in een eeuw”

Het noordoosten van Spanje wordt getroffen door enorme droogte. In Barcelona is donderdag de noodtoestand afgekondigd. Het peil van de waterreservoirs staat er kritiek laag. 

Meer krantenkoppen in België

Geliefde kleuterjuf Nadine wordt onwel op eerste schooldag en overlijdt twee dagen later: “Ze was de lijm op onze school”

Dorpsschool De Boomhut in het Limburgse Brustem is gehuld in een diepe rouw. Uitgerekend op de eerste schooldag werd kleuterjuf Nadine Vingerhoed (61) er onwel in de turnzaal, twee dagen later liet ze het leven. “Ze was de lijm die ons hier allemaal bijeen hield”, getuigen haar collega’s die haar liefdevol ‘ons moeke’ noemden. Zegt haar bedroefde echtgenoot al even

Lees meer »

Italiaanse tiener geeft meer details over hoe hij gezin uitmoordde: “Ik weet niet meer hoeveel steken ik mijn broer heb gegeven, het waren er veel”

De Italiaanse tiener (17) die bekende dat hij afgelopen weekend zijn ouders en zijn 12-jarig broertje om het leven bracht in Paderno Dugnano vlak bij Milaan, is opnieuw verhoord. Volgens Italiaanse media gaf hij nieuwe details over wat er zich in de noodlottige nacht van zaterdag op zondag precies afspeelde in de woning van het gezin. En hoe hij het

Lees meer »

Uitslaande brand in loods met tientallen dieren: “Het naar buiten trekken van een brandende tractor was cruciaal”

De brandweer had zaterdagnacht de handen vol met het bestrijden van een uitslaande brand in een landbouwloods bij het West-Vlaamse Watou. “Er waren tientallen dieren en landbouwvoertuigen aanwezig.”
The post Uitslaande brand in loods met tientallen dieren: “Het naar buiten trekken van een brandende tractor was cruciaal” appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Fonds voor kleine projecten’ steunt Limburgse scholen en verenigingen met Euregionale projecten

Met 2,5 miljoen in het Fonds voor Kleine Projecten, wil Europa samen met de provincie Euregionale grensoverschrijdende projecten steunen die scholen of verenigingen op poten zetten. Dat geld komt er door kleinere subsidiepotten samen te brengen en daar extra geld bovenop te leggen. Zo brengt Europa bijvoorbeeld 1,5 miljoen bij en zorgt de provincie voor een personeelslid die de aanvragers

Lees meer »